Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Technical Discussion > Troubleshooting/Problems Discussion

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 06-18-2011, 10:07 PM
BlackedOutWK's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2007 3.7L WK
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 1,544
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 27 Posts
Rep Power: 393996
BlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond repute
HID fog not working...

i had thought one of my bulbs died in my fogs, so i ordered a new one and replaced it and it's still not working. is there anything i should check or do you guys think my ballast is bad...is there a way to test it?
__________________

__________________
Rob | 2007 Grand Cherokee Laredo ORT
OME HD Lift | RRO UCA's | JKS Front Discos | Daystar Spacers Stacked in Rear | Rusty's Extended Rear Sway Links | Rusty's Adjustable Rear Tackbar | 32" BFG MTs | Black 17" Moab Wheels | 1.25" Spacers | 30% Front Window Tint | SRT Pedals | JR's Custom Shorty Billet Antenna/Locks/Bezels | Front Recovery Hooks | Rear Recovery Shackle | Painted Headlights | 6k HID Lows | 3k HID Fogs | Painted Tails | Tinted 3rd Brake Light | 7w LED Cree Reverse Bulbs | LED Interior & License Plate Lights | Power Wire | Fastman TB | K&N CAI | Hypertech Max Power Programmer | Solid Rear Diff Cover | R1 Concepts Drilled/Slotted Rotors | 4xG Front Guard | Aspen Creek Boulder Grille
Reply With Quote
  #2  
Old 06-19-2011, 12:30 AM
Senior Member
My Jeep: 2004 4.0L WJ
 
Join Date: Feb 2010
Location: Woodbridge NJ/Staten Island NY
Posts: 6,827
Thanks: 5
Thanked 26 Times in 26 Posts
Rep Power: 26130
mrjaydeeone has a reputation beyond reputemrjaydeeone has a reputation beyond reputemrjaydeeone has a reputation beyond reputemrjaydeeone has a reputation beyond reputemrjaydeeone has a reputation beyond reputemrjaydeeone has a reputation beyond reputemrjaydeeone has a reputation beyond reputemrjaydeeone has a reputation beyond reputemrjaydeeone has a reputation beyond reputemrjaydeeone has a reputation beyond reputemrjaydeeone has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to mrjaydeeone Send a message via Yahoo to mrjaydeeone
Re: HID fog not working...

try the 1st bulb in the other ballast. If bulb works there, then most likely ballast is bad, and make sure to check your connections also.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 06-19-2011, 07:56 AM
BlackedOutWK's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2007 3.7L WK
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 1,544
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 27 Posts
Rep Power: 393996
BlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond repute
Re: HID fog not working...

thanks. i went over the connections and didn't notice anything but i will do it again. i haven't tried plugging the bulb into the other ballast though, good thinking.
__________________
Rob | 2007 Grand Cherokee Laredo ORT
OME HD Lift | RRO UCA's | JKS Front Discos | Daystar Spacers Stacked in Rear | Rusty's Extended Rear Sway Links | Rusty's Adjustable Rear Tackbar | 32" BFG MTs | Black 17" Moab Wheels | 1.25" Spacers | 30% Front Window Tint | SRT Pedals | JR's Custom Shorty Billet Antenna/Locks/Bezels | Front Recovery Hooks | Rear Recovery Shackle | Painted Headlights | 6k HID Lows | 3k HID Fogs | Painted Tails | Tinted 3rd Brake Light | 7w LED Cree Reverse Bulbs | LED Interior & License Plate Lights | Power Wire | Fastman TB | K&N CAI | Hypertech Max Power Programmer | Solid Rear Diff Cover | R1 Concepts Drilled/Slotted Rotors | 4xG Front Guard | Aspen Creek Boulder Grille
Reply With Quote
  #4  
Old 06-19-2011, 09:04 AM
Scottina06's Avatar
JeepGarage Founder
My Jeep: 2014 6.4L SRT8 WK2
 
Join Date: May 2009
Location: Berea, Kentucky
Posts: 48,848
Thanks: 833
Thanked 823 Times in 634 Posts
Rep Power: 7717430
Scottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond repute
Garage
Re: HID fog not working...

check the grounds first, then fuses, then bulbs, then ballasts
__________________
SCOTT
The HARDER you work...the LUCKIER you are!
2014 REDLINE red Jeep SRT "BLOODIED Edition" 1 of 1
Previous JEEP rides-
2013 Jeep Grand Cherokee SRT-deep cherry
2013 JKU 10th anniversary-white
2006 Jeep Grand Cherokee Laredo-inferno red



Twitter-The_Jeep_Guy
Instagram-thejeep_guy

Reply With Quote
  #5  
Old 06-19-2011, 11:31 AM
BlackedOutWK's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2007 3.7L WK
 
Join Date: Mar 2010
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 1,544
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 27 Posts
Rep Power: 393996
BlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond reputeBlackedOutWK has a reputation beyond repute
Re: HID fog not working...

thanks scott. i'll mess with it later this week...and will post up if any of this works lol.
__________________
Rob | 2007 Grand Cherokee Laredo ORT
OME HD Lift | RRO UCA's | JKS Front Discos | Daystar Spacers Stacked in Rear | Rusty's Extended Rear Sway Links | Rusty's Adjustable Rear Tackbar | 32" BFG MTs | Black 17" Moab Wheels | 1.25" Spacers | 30% Front Window Tint | SRT Pedals | JR's Custom Shorty Billet Antenna/Locks/Bezels | Front Recovery Hooks | Rear Recovery Shackle | Painted Headlights | 6k HID Lows | 3k HID Fogs | Painted Tails | Tinted 3rd Brake Light | 7w LED Cree Reverse Bulbs | LED Interior & License Plate Lights | Power Wire | Fastman TB | K&N CAI | Hypertech Max Power Programmer | Solid Rear Diff Cover | R1 Concepts Drilled/Slotted Rotors | 4xG Front Guard | Aspen Creek Boulder Grille
Reply With Quote
  #6  
Old 06-19-2011, 11:57 AM
SvenskaJeepGuy's Avatar
Let's Roll
My Jeep: 2005 4.7L WK
 
Join Date: Dec 2009
Location: Scranton PA
Posts: 13,083
Thanks: 139
Thanked 162 Times in 152 Posts
Rep Power: 1255320
SvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond repute
Garage
Re: HID fog not working...

where did you mount the grounds? did you use the factory ground?
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 06-19-2011, 08:55 PM
White Chocolate's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: Jul 2009
Location: Saskatoon, Saskatchewan, Canada
Posts: 8,336
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 0
White Chocolate is an unknown quantity at this point
Re: HID fog not working...

check those relays....usually the issue.

For me, happens all the time due to moisture
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 06-20-2011, 04:53 AM
2005JGC's Avatar
Senior Member


My Jeep: 2005 4.7L WK
 
Join Date: Nov 2010
Location: Portland, OR
Posts: 2,751
Thanks: 51
Thanked 69 Times in 58 Posts
Rep Power: 1652919
2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute
Re: HID fog not working...

Consider your specific setup... I know for my fogs I have a single relay harness for both balasts. My headlamps I have separate relay harenesses. That to say if you have a single relay harness to both and only one is not firing that would limit the issue to that one side, either an electrical connection, balast, bulb. If you have 2 individual harnesses you now have relay hareness integrity to consider along with the balast. Your most sure check for you balast is to remove it from where its mounted and swap the balast with the other side. Swapping the bulb would have been a good check before purchasing replacements, but considering your new ones are inop I would only swap the balast otherwise swapping the bulb will just tell you what you already know... the bulb is not the problem.
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 06-20-2011, 07:32 AM
JETLIFE's Avatar
This Ain't No Mixtape
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: May 2009
Location: Barrie, Ontario, Canada
Posts: 1,546
Thanks: 41
Thanked 13 Times in 11 Posts
Rep Power: 12261
JETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond repute
Re: HID fog not working...

Fogs don't need a relay? Don't know why you guys have added that. The lowbeams DO, the fogs are a direct plug in.

When you turn on your lights listen to the ballast. You'll be able to tell if it's firing up or not. If not, clean the power connection plug to make sure its not corroding. If they're corroded, get a can of electrical parts cleaner and spray it in the connection, sometimes you may need to scratch the copper pins so the can make a good contact. I tape up all my plugs, but where I live the weather can get pretty bad.

Also never touch the bulb with your bare hands. The oil from hour skin will shorten the life drastically.
__________________
2005 Jeep Grand Cherokee Limited 5.7L
PEL / Khaki-Black

22" x 9.5" Diablo G-Force Paint Matched Inserts / 17" x 9" Eagle 63 / Toyo Proxes 265/40/22 / BFG M/T 255/75/17 / SRT8 Rear Bumper / SRT8 Grille / SRT8 Black Leather Seats F+R / Magnaflow / 5" Tips / Mopar Lip / Mopar Running Boards / Weathertechs / Commander Shift Knob / K&N / Alpine Type R / Alpine PDX 4.100 / Debadge / Bilsteins / H&R 1.5" Down / Daystar 2" Up / Diablo Predator 93 PCM Tune - Performance TCM Tune / Morimoto Mini H1 Retrofit 6000k
Reply With Quote
  #10  
Old 06-20-2011, 11:18 AM
SvenskaJeepGuy's Avatar
Let's Roll
My Jeep: 2005 4.7L WK
 
Join Date: Dec 2009
Location: Scranton PA
Posts: 13,083
Thanks: 139
Thanked 162 Times in 152 Posts
Rep Power: 1255320
SvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond reputeSvenskaJeepGuy has a reputation beyond repute
Garage
Re: HID fog not working...

Quote:
Originally Posted by .moneen. View Post
Fogs don't need a relay? Don't know why you guys have added that. The lowbeams DO, the fogs are a direct plug in.

When you turn on your lights listen to the ballast. You'll be able to tell if it's firing up or not. If not, clean the power connection plug to make sure its not corroding. If they're corroded, get a can of electrical parts cleaner and spray it in the connection, sometimes you may need to scratch the copper pins so the can make a good contact. I tape up all my plugs, but where I live the weather can get pretty bad.

Also never touch the bulb with your bare hands. The oil from hour skin will shorten the life drastically.
some WKs require a relay for fogs and some do not
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 06-20-2011, 11:33 AM
Hitchhiking
My Jeep: 2010 6.1L SRT8
 
Join Date: Nov 2009
Location: Who York Busy
Posts: 4,660
Thanks: 1
Thanked 17 Times in 17 Posts
Rep Power: 0
SRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond repute
Re: HID fog not working...

Quote:
Originally Posted by SvenskaJeepGuy View Post
some WKs require a relay for fogs and some do not
co-sign-

before i installed mine... i read all about this and that and "you dont need this and that" for the installs...so i went ahead and got prepared anyways with my kit from steve.

Long behold- i needed the relay and the kit as it didnt plug and play for my jeep. but i always had to use a replay on my jeeps.

edit- i forgot why im even in here.... when i installed mine, i had a loose connection on one of my grounds.... i tightened the bolt and i was good to go, problem free since. could be something like that IMO-

gl though-
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 06-20-2011, 08:27 PM
JETLIFE's Avatar
This Ain't No Mixtape
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: May 2009
Location: Barrie, Ontario, Canada
Posts: 1,546
Thanks: 41
Thanked 13 Times in 11 Posts
Rep Power: 12261
JETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond reputeJETLIFE has a reputation beyond repute
Re: HID fog not working...

Quote:
Originally Posted by SvenskaJeepGuy View Post
some WKs require a relay for fogs and some do not
Really? first i've heard of that!
__________________

__________________
2005 Jeep Grand Cherokee Limited 5.7L
PEL / Khaki-Black

22" x 9.5" Diablo G-Force Paint Matched Inserts / 17" x 9" Eagle 63 / Toyo Proxes 265/40/22 / BFG M/T 255/75/17 / SRT8 Rear Bumper / SRT8 Grille / SRT8 Black Leather Seats F+R / Magnaflow / 5" Tips / Mopar Lip / Mopar Running Boards / Weathertechs / Commander Shift Knob / K&N / Alpine Type R / Alpine PDX 4.100 / Debadge / Bilsteins / H&R 1.5" Down / Daystar 2" Up / Diablo Predator 93 PCM Tune - Performance TCM Tune / Morimoto Mini H1 Retrofit 6000k
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SRT Rear Fog Lights Hooked up and working as Parking, Brake & Turn Signals (Video) Robert Palmer Interior/Exterior/Visual 26 11-13-2011 08:03 PM
HID Fog Lights RyeGuy Grand Cherokee - WK2 - 47 04-26-2011 11:09 PM
lo and fog hid :) Leonexx812 Visual Modifications 6 03-25-2011 10:01 AM
Hid fog problem Leonexx812 Troubleshooting/Problems Discussion 28 03-23-2011 05:44 PM
Fog lights not working....fuse?? Kaliber35 Grand Cherokee - WK 4 11-11-2010 07:00 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 03:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community