Jeep grand cherokee 5.7 running fault. - Jeep Garage - Jeep Forum

Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Technical Discussion > Troubleshooting/Problems Discussion

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 08-14-2016, 04:34 PM
New Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
darinswinger@hotmail.com is on a distinguished road
Hi I've got a 2006 jeep grand Cherokee 5.7 on lpg with an on going fault , ive
replaced plugs, coil packs, I've had the head skimmed and new gasket sets, new cats and multiple lpg tune but still getting problem of car sounding like its missing around 1000-1500 rpm also the engine is very juddery around 50-70 mph and when pressing the throttle quite a long way down so it kicks down there's no response, any ideas please.

Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-15-2016, 05:34 PM
Frango100's Avatar
The beast from Brazil

My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 7,257
Thanks: 17
Thanked 366 Times in 353 Posts
Rep Power: 529370
Frango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond repute
Re: Jeep grand cherokee 5.7 running fault.

Welcome to the garage.
Does it do the same when running on petrol? If it really misses, it should set a P030X fault code (X = cylinder number) or P0300 (= multiple cylinder misfire).
Do you have a scanner to check the APPS (accelerator pedal position sensor) output? Does the LPG system use the O2 sensors for fine trimming?
__________________
Frank

JEEP Grand Cherokee 4.7 Lmtd 2004
HID 8000K in low and fog / Quad Squad member
KYB Gas-a-Just shocks / Pirelli Scorpion ATR 245/65/17 - Transgo reprogramming shiftkit.

VW Beetle 2.0 TSI 2013
My new toy
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Frango100 For This Useful Post:
  #3  
Old 08-15-2016, 08:48 PM
New Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
darinswinger@hotmail.com is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Frango100 View Post
Welcome to the garage.
Does it do the same when running on petrol? If it really misses, it should set a P030X fault code (X = cylinder number) or P0300 (= multiple cylinder misfire).
Do you have a scanner to check the APPS (accelerator pedal position sensor) output? Does the LPG system use the O2 sensors for fine trimming?
Hi thanks for your reply, I bought the car back in December and it's been back to the garage many times now, it does run the same on petrol as for the rest I wouldn't know but I will pass this on to them, I don't think they have a clue either, I thought it might be something to do with the multi piston displacement sensors but not sure, I had a 4.7Ho overland before for 8 years wish I kept that now.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-15-2016, 08:52 PM
New Member
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 3
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
darinswinger@hotmail.com is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by darinswinger@hotmail.com View Post
Hi thanks for your reply, I bought the car back in December and it's been back to the garage many times now, it does run the same on petrol as for the rest I wouldn't know but I will pass this on to them, I don't think they have a clue either, I thought it might be something to do with the multi piston displacement sensors but not sure, I had a 4.7Ho overland before for 8 years wish I kept that now.
Also forgot to say there is no engine light coming on at the moment.
Reply With Quote
Reply

Tags
grand cherokee, jeep

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Grand Cherokee wk not starting, Immobiliser fault?? johnboy27 Troubleshooting/Problems 8 06-14-2015 05:15 PM
None starting grand cherokee wk 3.0 crd, immobiliser fault ??? johnboy27 Export & Diesel Powered Jeep Models 0 06-03-2015 03:13 PM
wk2 grand cherokee 2012 throttle fault limp mode andyorpt Trouble Shooting/Problems/Service 9 12-13-2014 05:52 AM
Liberty KK 2.8D Ltd (Cherokee in UK) Reversing Sensor Fault Asto Tech Tips DIY/How To 0 09-30-2014 04:22 AM
Grand cherokee wj fault codes SRNAUTOS Troubleshooting/Problems 3 12-14-2010 03:21 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by FCA US LLC. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar and SRT are registered trademarks of FCA US LLC.