Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Engine Performance/Intake/Exhaust (http://www.jeepgarage.org/f196/)
-   -   speedo and tach out (http://www.jeepgarage.org/f196/speedo-and-tach-out-13765.html)

JeradyDavis 10-09-2010 03:58 AM

speedo and tach out
 
k, so I finished the swap. Everything seem to be good, BUT the following...

oil pressure is wonky, runs at 40psi at idle, accel or rev and it drops to nothing. Everything sounds fine, you don't hear any lifters or the valves, but its making me really nervous. THis has been going on about a week, and today, the tach and speedo are out. Is it related??? Any one else have this happen? Did I f-up a ground somewhere???

new oil and filter, new pressure sending unit...

scjeep4.7HO 10-09-2010 10:23 AM

Re: speedo and tach out
 
Are any other instruments out?

Frango100 10-09-2010 10:39 AM

Re: speedo and tach out
 
Did you do the instrument self test? If not, with ignition switch in off, press the odometer reset switch and switch the ignition on. Instruments will go to full scale and back to normal, all lights will be tested and odometer digits will count up.

JeradyDavis 10-09-2010 12:19 PM

Re: speedo and tach out
 
no other gauges out, i have been having an issue with the oil pressure, but as I said, the motor sounds fine when the gauge says 0 pressure. I will be getting a manual oil pressure gauge to test it for sure, probably today, but im not totally convinced its actually low...

JeradyDavis 10-09-2010 12:20 PM

Re: speedo and tach out
 
k now battery dead, it has to be a ground issue...

JeradyDavis 10-11-2010 03:45 AM

Re: speedo and tach out
 
yup, dead battery, popped fuses, loose starter wires = ground issue :) All fixed :slapfight::slapfight: stupid grounds

scjeep4.7HO 10-11-2010 08:52 AM

Re: speedo and tach out
 
Grounds can be a real pain in the ARSE. Good thing you found it so quickly sometimes it can take forever..

JeradyDavis 10-11-2010 01:00 PM

Re: speedo and tach out
 
yea, i knew it had to be one of the last things I put in, cuz it ran perfect right when i was all done, then it kinda started acting funny, so it was clearly a progressing thing, and thats what it was, ground wire wiggled loose as i drove, i still expect to find a couple more here and there. He did sit for 4 years...


All times are GMT -5. The time now is 08:24 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community