Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Audio/Visual/Navigation (http://www.jeepgarage.org/f155/)
-   -   Unconnect 430N and iPhone 4 Errors (http://www.jeepgarage.org/f155/unconnect-430n-and-iphone-4-errors-14708.html)

fx_msu 11-03-2010 10:44 AM

Unconnect 430N and iPhone 4 Errors
 
I know this has been covered elsewhere but would like to restart the conversation in one thread.

Has anyone found any successful methods to consistently connect the iPhone 4, via USB in the armrest, to the Uconnect 430N without getting an Error. My success has been sporadic at best. Some have posted software upgrades are available but best I can tell these are for older generations of the radio or the 730.

jeep2011 11-03-2010 12:13 PM

Re: Unconnect 430N and iPhone 4 Errors
 
My iphone 4 connects just fine into my armrest. It charges the phone and I can play music through the cord or via bluetooth. Is the error coming from the car or the device?

What version iOS are you running?

fx_msu 11-03-2010 12:17 PM

Re: Unconnect 430N and iPhone 4 Errors
 
I am running audio through the USB port. The error I receive is on the "media - auxiliary - USB tab" of the display of the 430N.

For the iPhone 4, I am running OS 4.1 (8B117)

fx_msu 11-05-2010 08:22 AM

Re: Unconnect 430N and iPhone 4 Errors
 
Anyone having any better luck with the iPhone 4?

nachonator 11-05-2010 10:43 AM

Re: Unconnect 430N and iPhone 4 Errors
 
I'm also having issues with the iPhone4 running iOS4.1... I've been reading in many forums that the issue is common with iPhone4 owners and it really is a hit or miss thing... Some may get it to work, other (like us) may not. The message displayed on the unit says something like "Error Connection". I personally think it has to do with the either software rather than hardware-related. Hopefully we will find a solution fast... I'll subscribe to this thread in case someone replies with a possible solution I have not tried out yet!!

Plasticar 11-05-2010 10:55 AM

Re: Unconnect 430N and iPhone 4 Errors
 
I wonder if it could be flaky cables? Have you tried another cable?

nachonator 11-05-2010 11:01 AM

Re: Unconnect 430N and iPhone 4 Errors
 
Yup, I tried different cables.. You know, another thing could be docking connector in the armrest but I tried connecting the iPhone directly to the units USB and still not working... Also, the bluetooth audio streaming connection speeds up as it plays the song, which is what is leading me to believe it is a software connectivity issue rather than hardware.. Thanks for looking out!!!

Krammman 11-18-2010 04:42 PM

Re: Unconnect 430N and iPhone 4 Errors
 
Come on!!!!!.....really!!
this is BS.
I picked up my 2011 wrangler w/ 430N and this stuff is still going on.
I have an iphone and it just is not working right.
some times i can get it to work w/the USB in the arm rest and then it just stops working.....:mad:

Hello Jeep......little help here???

nachonator 11-18-2010 04:51 PM

Quote:

Originally Posted by Krammman (Post 303423)
Come on!!!!!.....really!!
this is BS.
I picked up my 2011 wrangler w/ 430N and this stuff is still going on.
I have an iphone and it just is not working right.
some times i can get it to work w/the USB in the arm rest and then it just stops working.....:mad:

Hello Jeep......little help here???

I know dude, I feel the same...

People at Chrysler/Jeep....C'MON MAN!!!!

Remleym 11-18-2010 06:36 PM

Re: Unconnect 430N and iPhone 4 Errors
 
Quote:

Originally Posted by Krammman (Post 303423)
Come on!!!!!.....really!!
this is BS.
I picked up my 2011 wrangler w/ 430N and this stuff is still going on.
I have an iphone and it just is not working right.
some times i can get it to work w/the USB in the arm rest and then it just stops working.....:mad:

Hello Jeep......little help here???


Jeep just posted these today on the owner's site...

https://www.jeep.com/hostb/crossbran...port_Rev_B.pdf

https://www.jeep.com/hostb/crossbran...raft_REV_C.pdf

Looks like this could be some new test info. No fixes to anyones' problems, just test results.


All times are GMT -5. The time now is 05:24 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community