Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Audio/Visual/Navigation (http://www.jeepgarage.org/f155/)
-   -   430 RBZ Voice Command and Uconnect Phone button not working (http://www.jeepgarage.org/f155/430-rbz-voice-command-and-uconnect-phone-button-not-working-17498.html)

Angel 01-15-2011 03:42 PM

430 RBZ Voice Command and Uconnect Phone button not working
 
Hi, I have the 430 RBZ (but I think key functionality is equal/similar to the 430N i.e. RHB). All of a sudden the Voice Command and the Uconnect Phone buttons are not working any more. Same with the two buttons on the steering wheel. I am getting no confirmation beep when I press the Voice Command button.

Both buttons worked just fine until now. Does another functionality block these buttons? PLEASE HELP

Radside 01-16-2011 12:46 AM

Re: 430 RBZ Voice Command and Uconnect Phone button not working
 
Did you somehow shake loose a wire or harness? I think the uconnect module is somewhere under the passenger side dash near the center stack...maybe something came loose.

Angel 01-16-2011 05:47 PM

Re: 430 RBZ Voice Command and Uconnect Phone button not working
 
Hi Radside,

No, not that I am aware of. I did also not do anything special with my 430 (like synchronizing with the phone or so).

Do you (or someone) know how to reset the 430?

(as I said in another thread, with 2 kids and the WK2 being the only family car bringing the vehicle to the delaer is always a major pain)

Radside 01-16-2011 06:57 PM

Re: 430 RBZ Voice Command and Uconnect Phone button not working
 
The only way that I know of is to fine and pull the fuse or disconnect the battery for about 5 mins. One thing to keep in mind though is I believe the uconnect for the 430/430N is not built into the radio so pulling the radio fuse will not work. Sorry to hear about the prob.

Radside 01-16-2011 07:01 PM

Re: 430 RBZ Voice Command and Uconnect Phone button not working
 
I just thought of one other thing...try deleting the current phone pairing and then repair it. I believe I vaguely had a similar problem before and deleting/repairing my phone solved it for me. I never did figure out why the phone/uConnect stopped working.

Angel 01-16-2011 07:18 PM

Re: 430 RBZ Voice Command and Uconnect Phone button not working
 
Good catch Rad, unfortunately i did not pair my phone with the 430 so far AND the button with the phone symbol doesn't work either :(

Radside 01-16-2011 08:59 PM

Re: 430 RBZ Voice Command and Uconnect Phone button not working
 
Quote:

Originally Posted by Angel (Post 335790)
Good catch Rad, unfortunately i did not pair my phone with the 430 so far AND the button with the phone symbol doesn't work either :(

I reread your original post and it said that neither of your buttons work and you do not get a confirmation beep. I turned off my confirmation beeps, did you happen to do the same? Also, there is a way of turning off menu prompts, did you happen to turn those off? I know, it's a long shot but I can't think of anything else short of the ucconect module being faulty, a blown fuse or a wire being disconnected.

Radside 01-16-2011 09:07 PM

Here's a picture of how the connect, radio, and iPod are connected. This is not for the 2011 but I imagine it is pretty close. I'm not sure where the uconnect module is located but I would check under the passenger side dash somewhere.

http://184.72.239.143/mu/46a1cf77-a479-b5bc.jpg

Mookie10 01-17-2011 02:10 PM

Re: 430 RBZ Voice Command and Uconnect Phone button not working
 
I had same problem and took in to dealer for service on this issue last week. They told me something had to be replaced because it was not receiving a signal or something. They did not know when part (HRF?) would arrive, but it is on order.

Funny, but after they took it all apart, the uConnect started working again!


All times are GMT -5. The time now is 06:08 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community