Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Trouble Shooting/Problems/Service (http://www.jeepgarage.org/f107/)
-   -   Defective Amplifier (http://www.jeepgarage.org/f107/defective-amplifier-17807.html)

bta1189 01-22-2011 02:23 PM

Defective Amplifier
 
I bought my 2011 Grand Cherokee Overland last weekend and while driving home I noticed that not all of the speakers were working. Only the front center and the two speakers in the very back worked, none of the door speakers did... I took it into the service department and they diagnosed it as the amplifier was defective and it would take 5 business days to get a new one. I am not happy that a 44k new car already has problems and has to be taken apart with only 700 miles on it... Has anyone else had this problem?

the1jake 01-23-2011 09:24 AM

Re: Defective Amplifier
 
The positive about this is that it's an issue with your Alpine amp, not Jeep components. Yes, I know, it still sucks that you're out of a sound system for a week.

litespeedz 01-23-2011 08:08 PM

Re: Defective Amplifier
 
I had the same problem except mine created a sort of feedback through the speakers intermittently. It has been fine since they repaired it. No issues with them taking things apart and putting it back together. You'll love the sound system when it is fully functional.

Radside 01-23-2011 08:25 PM

Re: Defective Amplifier
 
The good news is that replacing the amp will probably not require major surgery.

howie262 03-24-2011 07:53 AM

Re: Defective Amplifier
 
I have the same problem also but my door speakers work and all the others works sometimes with feedback.

Biggie65792000 09-08-2011 05:09 AM

Re: Defective Amplifier
 
I had a similar problem. The 6 door speakers weren't working (2 per front door + 1 per rear door). Only the front center, sub, and 2 rear column were working. I didn't notice at first because the center front speaker is nice and combined with the 2 rear column speakers, you do hear sound from both sides. I recommend playing with the fade and balance then getting out of the vehicle so you can get close to each speaker to verify sound. Through this great forum I found TSBs. I searched them and found 08-018-11a. I printed and brought to the dealer with me. Of course the day of my service appt, they all start working. (go figure)! I told the service manager about the tsb & he said it was unlikely. Then since the speakers were working at the moment they said they couldn't find anything but checked wiring etc. A week later...same as before, speakers not working again. I bring it back and bring up the tsb to another tech. They still said they didn't think that was it. Luckily speakers stayed not working for this appt. Day later, I get a call saying they had to order a new amp. Now I have to wait a week for shipping and spend another day at the dealership for install. Oh one other thing I noticed was an occasional popping noise from speakers.


All times are GMT -5. The time now is 07:39 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community