Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Interior/Exterior/Visual (http://www.jeepgarage.org/f182/)
-   -   Adding Homelink to 08 wk (http://www.jeepgarage.org/f182/adding-homelink-to-08-wk-22490.html)

vstone 04-28-2011 02:54 PM

Adding Homelink to 08 wk
 
My wk didnt come with home link but really wish I had it since I was spoiled with my 02 limited.

Do I just need the new overhead console or would their be wiring involved or antennas and such?

Any accurate insight is appreciated.

jas32 04-28-2011 08:03 PM

Re: Adding Homelink to 08 wk
 
http://www.liftmaster.com/consumerwe...ail.gifhttp://Not sure what's involved in adding HomeLink but I would assume it will cost an arm and a leg. I thought this would be a much cheaper alternative. I velcroed mine on the overhead. I assume, of course that you have a compatible garage door opener (Liftmaster, Chamberlain, Sears Craftsman, etc.)
http://www.liftmaster.com/consumerwe..._CW_detail.gif
http://www.liftmaster.com/consumerwe...px?modelId=840

SvenskaJeepGuy 04-28-2011 08:14 PM

Re: Adding Homelink to 08 wk
 
i thought all WKs had this. i dont think it would be plug and play

jas32 04-28-2011 08:22 PM

Re: Adding Homelink to 08 wk
 
I believe Laredo = no Homelink.

SvenskaJeepGuy 04-28-2011 08:29 PM

Re: Adding Homelink to 08 wk
 
i have a laredo with homelink, use and love it everyday. i have it hooked up to my garage and the rear door to my house

jas32 04-28-2011 09:02 PM

Re: Adding Homelink to 08 wk
 
Quote:

Originally Posted by SvenskaJeepGuy (Post 405821)
i have a laredo with homelink, use and love it everyday. i have it hooked up to my garage and the rear door to my house

I'm sure it was removed as standard equipment at a certain point. That was during the DaimlerChrysler cost cutting period. My 08 Laredo does not have it, my 2011 WK2 Laredo does not have it either.

vstone 04-29-2011 07:43 PM

Re: Adding Homelink to 08 wk
 
the homelink is built into the overhead consoul I just dont know if its powerd by the same plugs I have up there already/

SvenskaJeepGuy 04-29-2011 08:05 PM

Re: Adding Homelink to 08 wk
 
if you can find one cheap be the guinea pig?

vstone 04-29-2011 08:09 PM

Re: Adding Homelink to 08 wk
 
Prob will, once my jeep gets back from body shop getting hail damage fixed im gonna pull the over head and check what wires I have, I found one on ebay for around $50 that hopfully he can get me detailed picture of backside.

BlinkCherokee 10-31-2011 09:15 PM

Re: Adding Homelink to 08 wk
 
Quote:

Originally Posted by vstone (Post 406429)
Prob will, once my jeep gets back from body shop getting hail damage fixed im gonna pull the over head and check what wires I have, I found one on ebay for around $50 that hopfully he can get me detailed picture of backside.

Sorry for the old thread bump, but I found this in a search. I also have an '08 Laredo without homelink, I'd love to add it (since I've it in previous cars as well).

Just wanted to see if you ever swapped it in? I was hoping the harness matched and it was a quick overhead console swap.

Thanks!

bmwfanatic 11-01-2011 09:35 AM

Re: Adding Homelink to 08 wk
 
I added it to our '06. Bought a used unit off ebay (anything from a LX will work, they have the same overhead console) and it plugged right in to an existing connector up there. you don't necessarily have to buy one without the sunroof switch- the unit is modular, so you can use your old console, remove the plastic cover from behind, and screw the homelink module in. I did that because the ebay console was in worse shape than my old one.

it was like $40 if I remember right. it shows on the gauge cluster when you push the buttons. priceless.

BlinkCherokee 11-01-2011 12:10 PM

Re: Adding Homelink to 08 wk
 
Quote:

Originally Posted by bmwfanatic (Post 507152)
I added it to our '06. Bought a used unit off ebay (anything from a LX will work, they have the same overhead console) and it plugged right in to an existing connector up there. you don't necessarily have to buy one without the sunroof switch- the unit is modular, so you can use your old console, remove the plastic cover from behind, and screw the homelink module in. I did that because the ebay console was in worse shape than my old one.

it was like $40 if I remember right. it shows on the gauge cluster when you push the buttons. priceless.

Awesome! Thanks so much for the info, very helpful.

I didn't even think of the console being modular. Mine is in mint condition, so I will just swap in the homelink buttons/module as well. I just ordered one now!


All times are GMT -5. The time now is 04:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community