Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Cherokee-SJ and XJ (http://www.jeepgarage.org/f19/)
-   -   Turn Signal Issue (http://www.jeepgarage.org/f19/turn-signal-issue-25473.html)

RobM 07-09-2011 03:08 PM

Turn Signal Issue
 
We have a 1996 Cherokee XJ - and the turn signals have stopped working. We've tried replacing the dual relay - that didn't work - and we're beating our heads against the wall trying to figure out why they're not working. There's no fuse even thought there's a spot for one minus part of the terminal, indicating that while a fuse goes there, it can't go there. The 4-way flashers work just fine and, well, this isn't making any sense.

Is there really a fuse somewhere we haven't seen or has the multi-function switch for the turn signals/high beam/wipers failed? Any help with this would be appreciated!

RobM 07-15-2011 01:40 PM

Re: Turn Signal Issue
 
An update: We now know that it's not the dual flasher relay... but that's not telling us what it might be. Does anyone have an idea of what protects the flasher circuit? It still seems to me that there should be a fuse somewhere that guards against overloads in the electrical system - but I have no idea where it is! Still looking for any help you guys can provide with this!

Sir Sam 07-15-2011 03:16 PM

Re: Turn Signal Issue
 
Check the grounds on the left front fender support behind the ECU. If these become corroded or broken they can cause all sorts of issues like you sound like you may be having.

lll2for3lll 07-15-2011 04:12 PM

Re: Turn Signal Issue
 
Sounds like you need blinker fluid.

NHWK05 07-16-2011 10:50 AM

Re: Turn Signal Issue
 
Its prolly the lever module/multifunction unit. Id get a used one from the salvage yard and try that.

teets 07-29-2011 09:07 AM

Re: Turn Signal Issue
 
Quote:

Originally Posted by NHWK05 (Post 448871)
Its prolly the lever module/multifunction unit. Id get a used one from the salvage yard and try that.

2nd on the lever module.

BradXJ 11-07-2011 10:08 PM

Re: Turn Signal Issue
 
Yes, try replacing the whole lever unit. I just went through this with my XJ, but it was the relay in my case. I have a spare lever I bought to test my turn signals with if you're interested.

RetiredLawman 02-05-2012 02:30 PM

Re: Turn Signal Issue
 
Just possibly........My 4 conductor trailer connector was on the spare side. Water got in. Shorted out. Cut it off (cause I don't need. ) And everything came back to life. Was a dead short in the connector.


All times are GMT -5. The time now is 04:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community