Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Engine Performance/Intake/Exhaust (http://www.jeepgarage.org/f183/)
-   -   IAT sensor issues? (http://www.jeepgarage.org/f183/iat-sensor-issues-27218.html)

HEMI57 08-17-2011 06:07 AM

IAT sensor issues?
 
So my HEMI has been idling a bit shady, jumping up and down at a stop and sometimes feeling like its going to stall out (but doesn't). replaced EGR valve, plugs, checked all connections and connectors, PCV valve, TB clean and Airaid Jr. setup with drop-in K&N. I still have jumpy idle and when I go 50-100% throttle I get this pulsating sensation with the engine. Like its just not 100%. Coil packs all "looked" fine but how would i know if its them? Plug wires? Maybe it just needs a fuel system cleaning? I ran a bottle of seafoam through the gas tank with no luck, although it seems to give it some more pep.

Superchips is on order and will reach me today or tomorrow, hopefully that can tell me more, but probably not. maybe its just the way the tranny is locking the torque converter and it feels funny?

Oh forgot I posted about the IAT sensor. Could this be causing my symptoms? When I disconnect it, the idle smooths out. I found that interesting. Where is a good place to grab OEM parts cheap online other than Rockauto as they don't have IAT sensors?


All times are GMT -5. The time now is 10:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community