Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Audio/Visual/Navigation (http://www.jeepgarage.org/f155/)
-   -   GPS Garmin not Show Speed (http://www.jeepgarage.org/f155/gps-garmin-not-show-speed-32202.html)

Mauryx 12-07-2011 02:31 PM

GPS Garmin not Show Speed
 
My 430n GPS Garmin does not show the speed of the car, I always say 0 km, I set something else?


Regards,
Mauricio
Tijuana, Baja, Mexico

Andrew Klossner 12-07-2011 04:23 PM

Re: GPS Garmin not Show Speed
 
Quote:

Originally Posted by Mauryx (Post 529585)
My 430n GPS Garmin does not show the speed of the car, I always say 0 km, I set something else?

It sounds like a loose connection to the CAN bus. When the 430n is navigating, do you see turn-by-turn instructions on the EPIC display behind the steering wheel?

This can also happen if you have an after-market device like Lockpick installed to let you operate the DVD while in motion.

Mauryx 12-09-2011 07:14 PM

Re: GPS Garmin not Show Speed
 
Quote:

Originally Posted by Andrew Klossner (Post 529681)
It sounds like a loose connection to the CAN bus. When the 430n is navigating, do you see turn-by-turn instructions on the EPIC display behind the steering wheel?

This can also happen if you have an after-market device like Lockpick installed to let you operate the DVD while in motion.


Yes, if I have installed lockpick, I do send the signal to the EPIC when GPS active and displays the address, route, distance in the message center.


Regards,
Mauricio
Tijuana, Baja, MX

ColdCase 12-09-2011 11:59 PM

Re: GPS Garmin not Show Speed
 
The lockpick tricks the GPS into thinking the Jeep is not moving, so the GPS will always indicate 0 regardless.


All times are GMT -5. The time now is 12:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community