Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Troubleshooting/Problems (http://www.jeepgarage.org/f181/)
-   -   XenonDepot Ballast Noise....? (http://www.jeepgarage.org/f181/xenondepot-ballast-noise-37313.html)

lll2for3lll 02-14-2012 06:33 PM

XenonDepot Ballast Noise....?
 
I think my XenonDepot ballasts that are less than a year old are making a high pitch ringing noise.

It's either the ballasts or the relay harness. I know for a fact that it has something to do with the either one.

Has anybody else experienced something like this?

I'm thinking about switching to Morimoto ballasts.

lll2for3lll 02-14-2012 06:38 PM

Re: XenonDepot Ballast Noise....?
 
Is it normal?

inferno red wk 02-14-2012 07:29 PM

Re: XenonDepot Ballast Noise....?
 
a good friend of mine had a problem with the ballast for his svt focus. it ended up being a bad connection that caused the humming. so i would honestly bet its the relay harness or your have some corrosion somplace

SvenskaJeepGuy 02-14-2012 07:30 PM

Re: XenonDepot Ballast Noise....?
 
are they both making the noise? is it only during startup? is it very loud or do u have to stand near it to hear it. my oem ballasts make a little bit of noise but not much.

lll2for3lll 02-14-2012 08:39 PM

Re: XenonDepot Ballast Noise....?
 
It's not humming. It's a very faint high pitch ringing. It's none stop. I noticed it today after turned off my WK with the lights still on.

It's very faint.

inferno red wk 02-14-2012 08:41 PM

Re: XenonDepot Ballast Noise....?
 
its going to sound crazy but check your ground. i had issues the the ground on my hids a couple months in of having them. there is some weird metel under our hoods then if nothing check the relays

lll2for3lll 02-14-2012 08:43 PM

Re: XenonDepot Ballast Noise....?
 
I'm sure my ground is good. I used an existing ground under the hood.

inferno red wk 02-14-2012 08:47 PM

Re: XenonDepot Ballast Noise....?
 
is if on balast or 2 thats humming if its one i would say swap the relay to see how it responds

harricanfloyd 03-21-2012 06:15 PM

Re: XenonDepot Ballast Noise....?
 
it's normal... Does it on my retro fitted 05 headlights, on wifey's gs300 retro and my vfr800 retro..

lll2for3lll 03-21-2012 07:07 PM

Re: XenonDepot Ballast Noise....?
 
It sounds like its coming from one of the relays.

Scottina06 03-21-2012 07:15 PM

Re: XenonDepot Ballast Noise....?
 
I had some excess noise coming from my HID fogs....I replaced the relay and it went away. The relay had some corrosion on the plug.

lll2for3lll 03-21-2012 09:03 PM

Re: XenonDepot Ballast Noise....?
 
Quote:

Originally Posted by Scottina06 (Post 597999)
I had some excess noise coming from my HID fogs....I replaced the relay and it went away. The relay had some corrosion on the plug.

That's what I was thinking about doing.


All times are GMT -5. The time now is 05:53 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community