Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Troubleshooting/Problems (http://www.jeepgarage.org/f181/)
-   -   Auto Locks Not Working.... (http://www.jeepgarage.org/f181/auto-locks-not-working-38009.html)

lll2for3lll 02-27-2012 11:25 AM

Auto Locks Not Working....
 
My auto locks aren't working. I noticed after I installed the billet door locks and bezels.

Locks still work with the key fob but they do not automatically lock when I hit that certain mph.

Anybody know of a solution?

lll2for3lll 02-27-2012 11:30 AM

Re: Auto Locks Not Working....
 
Maybe a calibration is needed.....? Which I do not know how to do if that's possible.

08Hemi 02-27-2012 11:34 AM

Re: Auto Locks Not Working....
 
your jeep is getting some gremlins...mine had them two years back...idk how to calibrate, but have you tried a negitive battery terminal reset with brake pump? that is always my first shot. I enabled my auto locks when I put the new pins/bezels in, I did not have them active before.

lll2for3lll 02-27-2012 11:47 AM

Re: Auto Locks Not Working....
 
I did a reset when I put my shifter module back in.

Geevis 02-27-2012 11:56 AM

Re: Auto Locks Not Working....
 
hmmm.. I don't think my door locks ever automatically lock.. I always have to click the button to lock all doors. I'll have to test it out tonight to see if mine lock at a certain speed.

Not really sure what the issue would be if they open and close correctly using the key fob, so you know it's not a clearance problem. Has to be an electrical issue.

robpp 02-27-2012 11:57 AM

Re: Auto Locks Not Working....
 
do you have a tune?

mine DO lock at i think its 15 MPH automatically


i have the JR locks and never had a problem.

lll2for3lll 02-27-2012 12:14 PM

Re: Auto Locks Not Working....
 
I do have a tune but they worked after the tune. I noticed they stopped working after the billet bezels and pins were installed.

I did have to put some torque on the rods to get the plastic door locks off but I was still careful.

And I did have a spare cluster installed for a while but they still worked after that was installed. I thought they would start working again after putting my cluster back in but they don't.

And the PCM has been reset a few times already.

I've searched and can't find anything on this topic.

lll2for3lll 02-27-2012 12:21 PM

Re: Auto Locks Not Working....
 
I think you might be on to something Rob. I called a dealer and he said it needs to be reflashed. I have the stock tune, which is the latest tune, saved on my SCT Tuner. A little later, I am going to put the stock tune in an retune it to 93 again.

Thanks Rob.

The guy on the phone said he's had one do that before but that could be a bunch of :moon:.

robpp 02-27-2012 12:23 PM

Re: Auto Locks Not Working....
 
yup. untune. reflash. retune. GL :D

lll2for3lll 02-27-2012 03:45 PM

Re: Auto Locks Not Working....
 
Untuned, reflashed, retuned.......problem solved.


All times are GMT -5. The time now is 05:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community