Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Interior/Exterior/Visual (http://www.jeepgarage.org/f182/)
-   -   LED problem.... (http://www.jeepgarage.org/f182/led-problem-40191.html)

akimball 04-02-2012 08:32 PM

LED problem....
 
So ive put in most of my vled leds,... and tonight i tried to put in my map light (dome light) ones and a fuse blew, and i dont know why. i have not changed the trunk area one or the glove box, but all others are changed out.

as soon as i put the bulb in it sparked and everything went out... thought maybe i got the wrong bulbs but came back in and they seem to be the right ones.. 561_W_6k is the part number and it says its for 561 562 564 and 212-2 it does not list the 578 which is what the sylvania chart says belongs in there.
but when i type 578 into the vled search this is what popped up...

can someone help? what bulbs did you use for your map/dome light?

akimball 04-03-2012 03:28 PM

Re: LED problem....
 
Anyone????

Amelie 04-03-2012 03:30 PM

Re: LED problem....
 
Quote:

Originally Posted by akimball (Post 606370)
Anyone????

What model from V-LED's did you use?

Nevermind I didn't see the "561_W_6k is the part number"

Did you try to switch it around? Maybe it's a polarity issue.

DAVY27 04-03-2012 03:57 PM

Re: LED problem....
 
578 should work. It's recommended that you disc the neg battery when messing with anything electrical.

akimball 04-03-2012 06:05 PM

Re: LED problem....
 
i tried everything,.. im guessing these bulbs just suck. reversed them,.. disconnected the battery and put them in,... just kept blowing the fuse. so i just bought some putco leds maybe those will work better they have the rounded end instead of these ones that have a weird squared end

Amelie 04-03-2012 06:06 PM

Re: LED problem....
 
Quote:

Originally Posted by akimball (Post 606482)
i tried everything,.. im guessing these bulbs just suck. reversed them,.. disconnected the battery and put them in,... just kept blowing the fuse. so i just bought some putco leds maybe those will work better they have the rounded end instead of these ones that have a weird squared end

That sucks :(. Best of luck to you with the Putco's.

akimball 04-03-2012 06:12 PM

Re: LED problem....
 
thanks.. all the other vleds i bought were fine and look awesome i went cheap on these ones because they were on sale, guess it wasnt such a good idea

robpp 04-03-2012 06:15 PM

Re: LED problem....
 
i have had both the expensive putco kit as well as the super bright VLED ones. I never had a problem.

i did pop a fuse once on the maps but I took out the unneeded reflectors and it all worked good after that.

Amelie 04-03-2012 06:16 PM

Re: LED problem....
 
Quote:

Originally Posted by robpp (Post 606502)
I took out the unneeded reflectors and it all worked good after that.

I too did that as well.

akimball 04-03-2012 06:17 PM

Re: LED problem....
 
the top reflector or bottom? i took off the top one.

Amelie 04-03-2012 06:19 PM

Re: LED problem....
 
Quote:

Originally Posted by akimball (Post 606506)
the top reflector or bottom? i took off the top one.

You might as well remove both.

akimball 04-11-2012 10:23 PM

Re: LED problem....
 
ive come to grips that i am just cursed with led lights in general!

My dome lights are back ordered wont get them for a while...

My 194's came in today put them in the lift gate cargo light and glove box. glove box didnt work at all.. switched it around etc... and the liftgate cargo one worked.. it was really bright looked good then came smoke! pulled it out and the board on the led burnt out...

called vleds.. and they credited me back the money... so i bought others he sugested... while i was talking to him i told him i heard about them from JG and he said the forum is where i should find out whats going on with the bulbs because the forum people tend to know more about it :lol::lol:

Hopefully these next ones will work out... i want to get onto the next mod


All times are GMT -5. The time now is 12:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community