Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Trouble Shooting/Problems/Service (http://www.jeepgarage.org/f107/)
-   -   trailer running lights not working (http://www.jeepgarage.org/f107/trailer-running-lights-not-working-41315.html)

windsurfnut 04-27-2012 10:54 AM

trailer running lights not working
 
Can anyone help me, my trailer running lights stopped working. Brake and signal working fine.
Using the 4 pin connector

Wondering if I shorted a fuse, that may be separate from the brake/signal lights that I'm missing here.
Thanks

Angler 04-27-2012 02:38 PM

Re: trailer running lights not working
 
Whenever I have trouble with trailer lights it always seems to be a ground wire problem.

77Cherokee 04-28-2012 05:43 PM

Re: trailer running lights not working
 
If you have access to a volt meter or even a simple test light you can check the voltage at the connector on the vehicle. One connector is for left signal and brake, one for right signal and brake and the last one is your running lights. If you have voltage there, your problem is on the trailer or pigtail connector, and could very likely be a bad ground or a break in that wire. You should be able to trace it all the way back to the lights.

PECo 10-18-2012 05:12 PM

Re: trailer running lights not working
 
I just started having this issue, too. I thought that the problem was with my utility trailer, but I just got a boat trailer and its running lights won't come on either. Did you ever figure out the problem, windsurfnut?

windsurfnut 10-19-2012 07:55 AM

Re: trailer running lights not working
 
I did. I found a blown fuse.

PECo 10-20-2012 07:08 PM

Re: trailer running lights not working
 
Quote:

Originally Posted by windsurfnut (Post 699087)
I did. I found a blown fuse.

Do you happen to remember which fuse?

PECo 10-20-2012 07:16 PM

Re: trailer running lights not working
 
Quote:

Originally Posted by PECo (Post 699845)
Do you happen to remember which fuse?

Never mind. The manual says J14. I'll give it a shot.

PECo 10-23-2012 09:41 PM

Re: trailer running lights not working
 
For anyone else who has this problem, check fuse J14 in the fusebox under the hood. The fuse locations are printed on the underside of the fusebox lid. J14 is a 20 amp female maxi fuse that protects the trailer running light circuit. Mine was blown. I replaced it and now my trailer lights work fine.


All times are GMT -5. The time now is 09:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community