Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Grand Cherokee - WK (http://www.jeepgarage.org/f5/)
-   -   Service electric system (http://www.jeepgarage.org/f5/service-electric-system-47822.html)

jeremyc653 09-22-2012 07:41 PM

Service electric system
 
I know there a like 6 or 8 threads on this but my situation is a little different. I was trying to install in optima yellow top battery and after i hooked up the positive and neg the alarm went off I tried to quickly disconnect the neg terminal I did but the jeep was smoking from between the motor and the drivers tire . I checked fuses 30 amp under hood was blown replaced it put old battery back in. still says service electric system and clicks like its dead so I jumped it. it started on second try. ran for a few mins (long enough for me to put cables away I got in it and revved it up a little and the lights started to dim a little I did it a few more times and it died. It does have a check eng light on but I do not have a scanner.

dr.lee.baugh 09-22-2012 08:20 PM

Re: Service electric system
 
You can pull the codes using the 'Key Dance':

http://www.youtube.com/watch?v=0KLX9...layer_embedded

Why were you changing the battery to begin with? If the original battery isn't up to snuff, you can have all sorts of electrical issues.

Hopefully that burnt fuse did its job and you don't have some fried electronics.

jeremyc653 09-22-2012 08:30 PM

Wanted the yellow top in it but guess that was mistake

jeremyc653 09-23-2012 03:30 PM

Ok i hooked up terminals wrong and now jeep wont start .... :( any advise will be attempted im going to the store to get a code reader


All times are GMT -5. The time now is 11:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community