Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Troubleshooting/Problems (http://www.jeepgarage.org/f181/)
-   -   Problem with all o2 sensors? (http://www.jeepgarage.org/f181/problem-with-all-o2-sensors-48171.html)

Madanio24 09-30-2012 01:50 PM

Problem with all o2 sensors?
 
Guys I was driving home yesterday from the shore and i was stuck in a lot of traffic, stop and go for an hour. My check engine light came on, i pulled the codes and got the following:

U0100 - Lost communication with ECM/PCM
P0032 - Bank 1 Upstream Oxygen Sensor Circuit High
P0038- Bank 1 Downstream Oxygen Sensor Circuit High
P0052- Bank 2 Upstream Oxygen Sensor Circuit High
P0058- Bank 2 Downstream Oxygen Sensor Circuit High

Idle has been pretty weird over the past few days.

Madanio24 09-30-2012 02:16 PM

Re: Problem with all o2 sensors?
 
All 02 sensors were changed in the spring.

Madanio24 10-01-2012 03:20 AM

Re: Problem with all o2 sensors?
 
Bump!

Madanio24 10-01-2012 06:54 PM

Re: Problem with all o2 sensors?
 
Anybody?

Madanio24 10-02-2012 07:23 PM

Re: Problem with all o2 sensors?
 
Bump!!! Not sure if I should get a new PCM.

2005JGC 10-03-2012 11:31 AM

Re: Problem with all o2 sensors?
 
It appers they all use the same G101, and they all use the same splice 146 to the ground. I would inspect all your grounds and make sure they are clean and tight.

S146 is in the harness on the right side of the bellhousing approx 3-6 inches from the engine.
G101 is right near the battery.

Madanio24 10-03-2012 12:00 PM

Re: Problem with all o2 sensors?
 
Thank you! I am an idiot when I was working on my hid headlights, I disconnected that ground and forgot to screw it in all the way! Works great now.

2005JGC 10-03-2012 08:05 PM

Re: Problem with all o2 sensors?
 
Glad I could help.

SvenskaJeepGuy 10-03-2012 09:59 PM

Re: Problem with all o2 sensors?
 
Glad it was something simple! That could have got expensive real quick

Madanio24 10-03-2012 10:09 PM

Re: Problem with all o2 sensors?
 
The mistakes I sometimes make :o lol

SvenskaJeepGuy 10-04-2012 01:35 AM

Re: Problem with all o2 sensors?
 
Quote:

Originally Posted by Madanio24 (Post 692114)
The mistakes I sometimes make :o lol

im dealing with a decent mistake i made to my jeep as well. hopefully i am able to fix it easily too

Madanio24 10-04-2012 09:58 AM

Re: Problem with all o2 sensors?
 
What did you do?


All times are GMT -5. The time now is 04:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community