Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Troubleshooting/Problems (http://www.jeepgarage.org/f203/)
-   -   Losing power under acceleration :( (http://www.jeepgarage.org/f203/losing-power-under-acceleration-48814.html)

Andy251976 10-13-2012 10:20 PM

Losing power under acceleration :(
 
So i have a 2004 4.0L grand cherokee , as i was driving on the highway today i felt a light missfire type feeling as i satarted to climb a hill , so i put my foot down to see what would happen and the engine lost power , felt like running out of fuel,

When i floor the accelerator it will cick down but wont pull past 3000 rpm, this graduly got worse untill i got home

After letting it sit for 10 mins in started up fine had drove normaly for 5 or 10 mins then started to do the same thing again,

The engine light isnt on and there is no fault code

Anyone got any ideas ?

Thanks for looking

Dustinmk4 10-14-2012 01:31 AM

Re: Losing power under acceleration :(
 
Sounds pretty similar to what I was dealing with on my 04 4.7. I ended up replacing the fuel pump and pressure regulator/filter. If you keep driving it you will probably eventually get fuel lean codes or something similar codes.

Andy251976 10-14-2012 10:44 AM

Re: Losing power under acceleration :(
 
Thanks , yeah my plan was to drive untill i get a code or it breaks down

Frango100 10-14-2012 02:09 PM

Re: Losing power under acceleration :(
 
Some time ago i had similar issues with losing power at higher revs. It also had a slightly higher fuel consumption. After changing the filter/regulator all ok again.
I would start with this, because its a cheap part and you can easily access it, eventhough the quick disconnect connectors can be somewhat hard to remove.


All times are GMT -5. The time now is 01:42 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community