Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Troubleshooting/Problems (http://www.jeepgarage.org/f181/)
-   -   Strange issue (http://www.jeepgarage.org/f181/strange-issue-52601.html)

Thlinks 01-08-2013 10:45 AM

Strange issue
 
So I'm driving to work I got a 05 3.7 wk and all of a sudden my dash lights and headlights went out.. came back on instantly and hasn't happened anymore just wondering Wtf happened

Sent from my EVO using Tapatalk 2

Thlinks 01-10-2013 10:47 AM

So do you think this question is unsolvable

Sent from my EVO using Tapatalk 2

Muddy4DSM 01-10-2013 11:06 AM

Re: Strange issue
 
Mine did this to me about 2 months ago. Driving on the interstate and all electrical power was lost - headlights, interior lights, speedo needle, everything. It kicked back on after about .5-1 second and did this off and on for about 10 minutes. It freaked me out since I didnít know what all was losing power at the time so I drove super tense for a while and the flashing ended up stopping. After doing some looking, I think it has to do with the stem on the left side of the steering wheel. As it starts to go bad or connections get weak, this is the result. I donít think itís a difficult swap if it continues to do this, but I think the part can be a little expensive. Has it continued to so this or was it a one-time thing? Mine just did it the one day so Iím keeping this info in my back pocket should it start acting up again.

Thlinks 01-10-2013 01:07 PM

Hmmmm interesting thanks bro nope hasn't happened anytime lately but ill def keep that in mind for sure

Sent from my EVO using Tapatalk 2

brentwoodkris 01-10-2013 02:04 PM

Re: Strange issue
 
It's the multifunction stalk on the left or the ignition switch on the right. Seems more likely to be the multifunction switch (that's what fixed mine). Mine happened only occasionally at first, but then became more frequent. A temporary fix seemed to be to turn off the Auto lights which fixed it. I eventually just replaced the stalk through J4J and it cost maybe $110 and was a 10 minute procedure. Easy peasy and fixed it for good.

Eaglelope 01-15-2013 03:01 PM

Re: Strange issue
 
Had the same issue. Replacing ignition switch seems to have fixed ut for me. $25 and about 30 minutes mostly spent threading the assembly in and out of the dash.

ALPINEST4RS 01-19-2013 02:31 PM

Re: Strange issue
 
I replaced my multifunction switch and it fixed the problem. the switch devlops bad contacts internally overtime.

ho1hensee 06-25-2013 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by ALPINEST4RS (Post 743695)
I replaced my multifunction switch and it fixed the problem. the switch devlops bad contacts internally overtime.

Is thisa easy diy project?


All times are GMT -5. The time now is 06:41 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community