Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Troubleshooting/Problems (http://www.jeepgarage.org/f203/)
-   -   Wj overland 2004 ABS light on (http://www.jeepgarage.org/f203/wj-overland-2004-abs-light-on-54120.html)

Ali112 02-02-2013 07:52 AM

Wj overland 2004 ABS light on
 
hi guys i need some help about testing the ABS sensors or any procedure to detect the bad wheel speed sensor,what it should be the resistance value of this sensors,thanks advance for all input and information:thumbsup:

Frango100 02-02-2013 08:27 AM

Re: Wj overland 2004 ABS light on
 
Welcome to the garage.
Sometimes dirt on the sensor surface will cause the ABS light to come on. So have a look first at the sensors if they are dirty and clean them. If they look ok, you would need a scanner to see if its a sensor problem (and which one), or if there is something else going on. Also have a look at the wheel speed sensors connectors. Disconnect them and clean the pins with electrical contact cleaner.

Ali112 02-02-2013 10:12 AM

Re: Wj overland 2004 ABS light on
 
thanks Frank i had clean all ABS sensor and all electrical connector but no result at all,i make the voltage test for all connector they all had 12 V, i will make the resistance test any one now the approximate ohm value of this sensor please...

Frango100 02-02-2013 07:45 PM

Some faults will only reset after reaching a certain speed, others only after resetting the memory, and some directly after the fault is cleared. Did you drive after cleaning the sensors?

Trav1s 02-02-2013 08:01 PM

Re: Wj overland 2004 ABS light on
 
My ABS light has been going on and off for a month now... will deal with it when the weather warms up.

Ali112 02-03-2013 03:33 AM

Re: Wj overland 2004 ABS light on
 
yes i drive after cleaning the sensors but nothing happened.the issue occurred from 1 year ago at first the light go on and off but since about 4 months the ABS light always on,i cleaned connectors and sensor surface many times but no result at all but from 2 days ago i tried to pull out the rear left side but its stuck in the opening slot,i think their is a broken wire rear left side sensor.


All times are GMT -5. The time now is 11:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community