Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications (http://www.jeepgarage.org/f50/)
-   -   Did something wrong... (http://www.jeepgarage.org/f50/did-something-wrong-58374.html)

ALPINEST4RS 04-14-2013 10:05 AM

Did something wrong...
 
I just installed a Infinity Basslink into my new jeep, but I'm running into an issue. I have the Premimum sound in my jeep aswell. I did a LOC, but I think it hooked up wrong. I hooked it up behind the radio (rear speakers). The sub volume stays consistent no matter what volume the radio is at.

Do I have to hook up my LOC between the amp and the speakers? Also, should I wire them to the front door speakers instead?? I was reading those speakers are actualy the low range speakers. Thanks in advance.:thumbsup:

meistro 04-17-2013 09:15 AM

Re: Did something wrong...
 
alpine i have one of those in my jeep. Did you use the line level inputs that came with basslink? or did you not get those in the box?

I had the non premium system in mine and tapped the speaker leads in the dash and ran them back.

As for hooking up to rear or front speakers the cross over in the basslink will remove the high frequencies so you really dont need to worry about that.

if you don't have the speaker level inputs (white plug on the amp) i would recommend using those instead of a LOC. i tuned mine to the stereo and never have it above half way.

Just my opinion.

ALPINEST4RS 04-17-2013 09:42 AM

I found that my phase was out 180. My sub volume is still the same at all levels. I'm going to try and hook my leads out after the amp and see what happens. I think the amp is the main frame for the stereo and controls the volume. The head unit is a input to the amp. I'll report back soon.

meistro 04-17-2013 02:10 PM

Re: Did something wrong...
 
If you are going from the amp in the back make sure that you tap the leads to the speakers instead of before. If I remember correctly the amped systems are canbus integrated and the lines going into the amp wont help you at all.

WKYeti 04-17-2013 02:35 PM

You have to hook up AFTER the factory amp. I had this exact same problem. Your amp actually controls the volume, not your HU.

meistro 04-18-2013 10:11 AM

Re: Did something wrong...
 
exactly what WKYETI said. After the amp is where you gotta hook them up.


All times are GMT -5. The time now is 08:26 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community