Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Trouble Shooting/Problems/Service (http://www.jeepgarage.org/f80/)
-   -   Remote wire for factory stereo? (http://www.jeepgarage.org/f80/remote-wire-for-factory-stereo-6028.html)

THA06 01-30-2010 01:45 AM

Remote wire for factory stereo?
 
I'm trying to intall my amp and subs and I cannot figure out what wire is the remote wire? I want to keep the stock because of the controlls on the steering wheel or if anyone knows if you can buy a aftermarket and still have a way to use the controlls on the wheel?
Anyway if anyone has installed amp and subs to there factory stereo and can tell me what wire to use that would be great! Also I would like to keep it were the amp only comes on when the stereo is on so I don't run the risk of running my battery down and getting stranded somewere.

Motteler621 01-30-2010 01:53 AM

Re: Remote wire for factory stereo?
 
im pretty sure you cant keep the controls on your steering wheel if you use an aftermarket stereo. Also I dont think you can run a sub off of your factory unit. If you buy an aftermarket radio it will show you which color is which on the harness.

06HemiLtd 01-30-2010 06:33 AM

Re: Remote wire for factory stereo?
 
http://www.crutchfield.com/p_127SWIX...&ssi=0&tp=3405

just an adapter. i've seen them for around $50 though. crutchfield has them at $75

THA06 01-30-2010 11:10 AM

Re: Remote wire for factory stereo?
 
Thanks guys.

Motteler621 01-30-2010 12:29 PM

Re: Remote wire for factory stereo?
 
thats pretty cool, I even called crutchfield awhile back and asked them if I could and they told me it wasnt possible. That thing is kind of expensive though.

Quote:

Originally Posted by 06HemiLtd (Post 141279)
http://www.crutchfield.com/p_127SWIX...&ssi=0&tp=3405

just an adapter. i've seen them for around $50 though. crutchfield has them at $75


Matt 01-30-2010 04:22 PM

Re: Remote wire for factory stereo?
 
Tap the cigarette lighter (or outlet) power wire.

Motteler621 01-30-2010 04:29 PM

Re: Remote wire for factory stereo?
 
hey matt, does the factory unit in a wk have rca inputs for a sub?

Matt 01-30-2010 07:44 PM

Re: Remote wire for factory stereo?
 
Quote:

Originally Posted by Motteler621 (Post 141457)
hey matt, does the factory unit in a wk have rca inputs for a sub?

No.

I think the adapter is around 100 bucks.

THA06 01-30-2010 08:27 PM

Re: Remote wire for factory stereo?
 
Hell yea Matt that was the spot buddy!! also I did buy the RCA adapter for 25$ at my local car audio store. Easy install just wire it to the rear speakers and then there are 2 ground wires you ground to the stereo unit it self so you dont get engine noise and wala!

Matt 01-31-2010 12:11 AM

Re: Remote wire for factory stereo?
 
Quote:

Originally Posted by THA06 (Post 141575)
Hell yea Matt that was the spot buddy!! also I did buy the RCA adapter for 25$ at my local car audio store. Easy install just wire it to the rear speakers and then there are 2 ground wires you ground to the stereo unit it self so you dont get engine noise and wala!

No problem!

eagledm44 03-01-2010 11:31 AM

Re: Remote wire for factory stereo?
 
wow


All times are GMT -5. The time now is 10:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community