Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Troubleshooting/Problems (http://www.jeepgarage.org/f181/)
-   -   Just Traded Up - Now New Problem... (http://www.jeepgarage.org/f181/just-traded-up-now-new-problem-65532.html)

CumminsTrader 09-16-2013 10:41 AM

Just Traded Up - Now New Problem...
 
Hi All,

So after looking at ways for my wife and I to make our 06 Laredo w/ 3.7L V6 to be more tow worthy, we found a great deal on a one owner, 06 Limited with 4.7L and towing package. It has been well cared for and has 57K miles on it. The one thing I did not check before buying was the 4wd Low range. On the way home pulled into a parking lot to try it. As soon as the lever is pulled, get a "Service 4WD System" message on the EVIC. It doesn't do anything and I can't hear the actuator do anything either. Are frozen actuators common? I haven't found a lot of conclusive information on this failure mode. It drives great other than this issue. I used my Snap On scanner, and can't get any VDTC's pulled as there seems to be an issue geting the vehicle codes over CAN with my scanner. Waiting on a call from the dealer as they have a 30 day warranty on all major components on their used vehicles. Any experience on this would be helpful.

Cory


All times are GMT -5. The time now is 11:51 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community