Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Audio/Visual/Navigation (http://www.jeepgarage.org/f155/)
-   -   Laredo with RA3...Activate Nav or No? (http://www.jeepgarage.org/f155/laredo-with-ra3-activate-nav-or-no-65561.html)

DanPorges 09-16-2013 10:02 PM

Laredo with RA3...Activate Nav or No?
 
Hi... I am still waiting on my JGC Laredo to be built, but I did order it with the 8.4A stereo package. I am trying to decide whether it is worth spending the money to activate the Navigation functionality in the factory system. Anyone have recommendations? I know its not as good as the 8.4AN Nav capabilities, but is it at least a reasonably good system or is it a waste of money?

Speaking of money, is there any way to not pay the stealership for this? What is a reasonable price to pay if I have to go through them?

Jim_in_PA 09-17-2013 01:45 PM

Re: Laredo with RA3...Activate Nav or No?
 
The cost from the dealer will be about $600, give or take, to activate the NAV functionality for the 8.4a system.

Personally, I find having the NAV in the dash to be very convenient, even though the cost is higher than a third party solution. But that's a subjective decision. You can buy a very nice, larger screen, portable NAV for about half the cost of the 8.4a NAV activation. But then you also have something else hanging in your car's interior...and another interface to deal with over and above your vehicle's native systems. It's a choice.

One of the things I did recently while on vacation was to experiment with the Google Maps navigation feeding via Bluetooth while listening to tunes from my iPhone. (I have a mount for my phone so the screen was visible with a glance if necessary) It worked well. So that's another option for you...

jd31 09-25-2013 11:07 AM

Re: Laredo with RA3...Activate Nav or No?
 
I too like having the nav built in and not on a secondary device/screen. A little steep in cost to activate but a really worthwhile upgrade IMO.

GCLimited 09-25-2013 12:00 PM

Re: Laredo with RA3...Activate Nav or No?
 
Quote:

Originally Posted by DanPorges (Post 894725)

Speaking of money, is there any way to not pay the stealership for this? What is a reasonable price to pay if I have to go through them?

The dealership has to get the activation code from Chrysler, so unless the NAV activation is somehow built into the final price of the vehicle, then no. I do agree that the Jeep's NAV isn't too bad, and it is kinda cool to have it show on the 8.4A screen as well as the speedo. Plus you never have to worry about cords or attaching anything to the dash or windshield...and it increases the vehicles retail price at trade-in.

List price is $595 to activate NAV on the 8.4A, and I have no idea if the dealership gets a kicker for each activation or not. Don't ask me how I got my NAV activated on my 8.4A for free...it will only make you jealous!

mswlogo 09-26-2013 08:08 AM

Re: Laredo with RA3...Activate Nav or No?
 
I have the 8.4AN but still use Google Nav if that helps any.

Quicker, live traffic that works, can setup route before I get to car. Find address on internet.

demaria93 09-27-2013 04:15 PM

Re: Laredo with RA3...Activate Nav or No?
 
Quote:

Originally Posted by GCLimited (Post 899243)
Don't ask me how I got my NAV activated on my 8.4A for free...it will only make you jealous!

how did you get it for free?

jorgeszabo 10-02-2013 11:16 PM

Re: Laredo with RA3...Activate Nav or No?
 
Quote:

Originally Posted by Jim_in_PA (Post 895048)

Personally, I find having the NAV in the dash to be very convenient, even though the cost is higher than a third party solution.

Hi, new member here and I'm looking at this potential activation of Navigation on a RA3 unit for GC 2014 Limited. Do you know what navigation features are different between the RA3 with nav and RA4 ? I've read that RA3 lacks one-step voice, 3D and terrain. Anything else? Are the directions displayed on the 7in TFT where the speedo is?

Thanks!
Jorge

jacko15 10-03-2013 11:25 AM

Re: Laredo with RA3...Activate Nav or No?
 
Quote:

Originally Posted by jorgeszabo (Post 903327)
Hi, new member here and I'm looking at this potential activation of Navigation on a RA3 unit for GC 2014 Limited. Do you know what navigation features are different between the RA3 with nav and RA4 ? I've read that RA3 lacks one-step voice, 3D and terrain. Anything else? Are the directions displayed on the 7in TFT where the speedo is?

Thanks!
Jorge

Jeep Grand Cherokee WK2 - 2014 model year radios


All times are GMT -5. The time now is 04:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community