Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   2011+ Dodge Durango-WD (http://www.jeepgarage.org/f177/)
-   -   TSB for 5.7L Hemi with blue smoke at start up (http://www.jeepgarage.org/f177/tsb-for-5-7l-hemi-with-blue-smoke-at-start-up-66464.html)

vertrkr 10-09-2013 01:40 PM

TSB for 5.7L Hemi with blue smoke at start up
 
I think this is the 1st tsb for the '14 Durango:

Blue Smoke From Exhaust On Initial Start-up When Parked Facing Uphill On An Incline. The solution is a new oil pan and pcm update.

http://www.wk2jeeps.com/tsb/tsb_wk2_0900213.pdf

Laureljoke 10-10-2013 02:29 PM

Re: TSB for 5.7L Hemi with blue smoke at start up
 
Quote:

Originally Posted by vertrkr (Post 907196)
I think this is the 1st tsb for the '14 Durango:

Blue Smoke From Exhaust On Initial Start-up When Parked Facing Uphill On An Incline. The solution is a new oil pan and pcm update.

http://www.wk2jeeps.com/tsb/tsb_wk2_0900213.pdf

Swell. Now I have to go find an incline, park there awhile, and check for blue smoke. I'll report back if I see any:mad:

mcfarl58 10-10-2013 02:37 PM

Re: TSB for 5.7L Hemi with blue smoke at start up
 
Quote:

Originally Posted by Laureljoke (Post 907932)
Swell. Now I have to go find an incline, park there awhile, and check for blue smoke. I'll report back if I see any:mad:

If it doesn't happen very often, you may want to forego the fix unless they've gotten new dipsticks for the oil pan. This has been a problem for a while, but the new oil pans they put on mess up the readings on the oil dipstick causing it to be inaccurate. May be more harm than good getting it fixed if it's not a common issue for you.

Laureljoke 10-10-2013 02:52 PM

Quote:

Originally Posted by mcfarl58 (Post 907940)

If it doesn't happen very often, you may want to forego the fix unless they've gotten new dipsticks for the oil pan. This has been a problem for a while, but the new oil pans they put on mess up the readings on the oil dipstick causing it to be inaccurate. May be more harm than good getting it fixed if it's not a common issue for you.

Thanks for the info. Hasn't been an issue at all so far.....that I'm aware of.....


All times are GMT -5. The time now is 12:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community