Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Audio/Visual/Navigation (http://www.jeepgarage.org/f155/)
-   -   Installed Camera and Back Up sensors but lost UConnect (http://www.jeepgarage.org/f155/installed-camera-and-back-up-sensors-but-lost-uconnect-66536.html)

Markoolero 10-10-2013 07:23 PM

Installed Camera and Back Up sensors but lost UConnect
 
All,

I have a Grand Cherokee Laredo 4x4 and I wanted to install the Back Up Camera and Sensors in it. Since I don't have the display, the only option I had was to install the rear view mirror that has the monitor in it.

I am not very good with electronics, so I had the Jeep dealership install them (I figured who better to do that that the dealer itself). When I picked it up, there were a few issues with my car. First the push start button didn't work, which they replaced and then it was back to working.

But the biggest pain was that I ended up losing my Uconnect capability. I took the car back about three times for them to try to fix it, and after many hours they ended up telling me that when you install the back up camera and sensors, then you can't use Uconnect anymore. That you either have one or another.

To me this doesn't make much sense, as if you look at the advertised mirror it specifies that if you don't have UConnect in your car, then by adding the mirror you will be adding that capability too.

Anyway, the people at the dealer have been useless about this, so I was wondering if anyone in here has any experience with this or knows any way to fix it.

I would appreciate any help with this.

Thanks!

Mark

eibyer 10-10-2013 08:06 PM

Doesn't sound right, if they knew that in the beginning, they should have disclosed that before the world was done. Why would they even try to fix it if they already knew ahead of time that it's one or the other.

Markoolero 10-10-2013 08:17 PM

Re: Installed Camera and Back Up sensors but lost UConnect
 
Well, apparently they didn't know at the beginning. That's why I had to take it back three times. They ended up talking to someone from Mopar parts I believe and they were the ones that told them that. They said they were looking for a way to fix it, but it's been over 3 months since this and have not heard anything, and I got tired of calling them every week to ask for updates.

Tybalt39 10-11-2013 02:06 PM

Re: Installed Camera and Back Up sensors but lost UConnect
 
IIRC, the mic for the UConnect is in the mirror. Are they telling you the mirror with monitor doesn't have the mic built-in? Do you have a link to the mirror they installed, so others can check the specs?

Markoolero 10-13-2013 12:10 AM

Re: Installed Camera and Back Up sensors but lost UConnect
 
Rear View Camera System (Includes Monitor) - 82212544 | Mopar

judal98 10-22-2013 09:01 PM

Re: Installed Camera and Back Up sensors but lost UConnect
 
Man, sorry to read this, thanks for posting, definitely could have happened to me.

Did you go back to the old mirror? Just curious.

Thanks again


All times are GMT -5. The time now is 02:01 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community