Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Troubleshooting/Problems (http://www.jeepgarage.org/f181/)
-   -   What now? 113 & 304 (http://www.jeepgarage.org/f181/what-now-113-and-304-a-67447.html)

TLPMYD 11-02-2013 09:05 AM

What now? 113 & 304
 
So I finally gave up and brought the wk to the dealership to look at my 304 code since I changed the plugs and check the coils and it was still popping up. Dealership told me it had to be carbon buildup and to by the Mopar combustion chamber cleaner. So I bought me a can took the Jeep home sprayed the entire can into the throttlebody while it was running let it sit for three hours and started her up. There definitely was a lot of smoke and once the smoke went away there was no more codes but that was yesterday this morning I turn it on and take her for a spin and the 304 code and now a 113 code appear ...???

dr.lee.baugh 11-02-2013 10:41 AM

Quote:

Originally Posted by TLPMYD (Post 922571)
So I finally gave up and brought the wk to the dealership to look at my 304 code since I changed the plugs and check the coils and it was still popping up. Dealership told me it had to be carbon buildup and to by the Mopar combustion chamber cleaner. So I bought me a can took the Jeep home sprayed the entire can into the throttlebody while it was running let it sit for three hours and started her up. There definitely was a lot of smoke and once the smoke went away there was no more codes but that was yesterday this morning I turn it on and take her for a spin and the 304 code and now a 113 code appear ...???

Did you remove the intake temperature sensor when you too off the intake? If so, did you remember to plug it back in?

It sounds like the combustion chamber cleaner did not solve your problem, and that in using it the IAT sensor is now damaged or not hooked up correctly.

TLPMYD 11-02-2013 02:41 PM

Re: What now? 113 & 304
 
If the iat sensor is the plug that plugs into the airbox I double checked it to make sure I plugged it back in and correctly and I did so I'm not sure why it's giving me the 113 now

TLPMYD 11-02-2013 08:38 PM

Re: What now? 113 & 304
 
Just an update I disconnected the battery and the iat plug waited 20 minutes and plugged them and and so far no lights no codes fingers crossed!


All times are GMT -5. The time now is 01:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community