Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Trouble Shooting/Problems/Service (http://www.jeepgarage.org/f107/)
-   -   No sound from the radio (http://www.jeepgarage.org/f107/no-sound-from-the-radio-67778.html)

LSU_FAN 11-10-2013 11:48 AM

No sound from the radio
 
Everything on the radio seems to be working except there is no volume. I went through all of the settings so it's not muted and the only thing I noticed was that the surround sound option was not available....it's still there but the buttons are not active. Any other things to check before I show up at the dealership in the morning? I thought about a reset or disconnecting the battery but if it's not something turned off or muted I want the dealer to see it not working. Hopefully this will encourage Chrysler to replace the head unit!

bill_de 11-10-2013 12:30 PM

Re: No sound from the radio
 
Is this on all audio sources or just radio?

There is a reset that has to do with pressing a couple of buttons, although I forget which ones. If somebody can post them, it would be worth a try. That is what the dealer should do first, and if it works they are just going to send you on your way.

*sox* 11-10-2013 01:41 PM

Remove the negativ pol from the batterie for 5 min


....... iPhone with Tapatalk

AZhiCntry 11-10-2013 02:13 PM

Re: No sound from the radio
 
Quote:

Originally Posted by bill_de (Post 927715)
Is this on all audio sources or just radio?

There is a reset that has to do with pressing a couple of buttons, although I forget which ones. If somebody can post them, it would be worth a try. That is what the dealer should do first, and if it works they are just going to send you on your way.

Is it just the volume knob or are the steering wheel volume buttons also not working?
To reboot the Uconnect while driving or with key in the run position- push the mute and browse manual buttons in at the same time for 5 sec.

LSU_FAN 11-11-2013 12:42 AM

Re: No sound from the radio
 
Quote:

Originally Posted by bill_de (Post 927715)
Is this on all audio sources or just radio?

It's on all audio sources including the phone. As of tonight the horn no longer blows when the doors are locked with the remote, I guess the setting was lost.

LSU_FAN 11-11-2013 12:44 AM

Re: No sound from the radio
 
I thought about doing a reset but I want this problem documented at the dealership! I have been pushing for new hardware and the dealer is willing to replace it but the Chrysler rep is telling them that it's not the problem.

Quote:

Originally Posted by AZhiCntry (Post 927762)
Is it just the volume knob or are the steering wheel volume buttons also not working?


Both volume knob and steering wheel buttons are not working. When I turn the knob are use the buttons I can see the volume bar on the display moving but no sound. It's as if it's muted but I checked it at least a dozen times.


.

LSU_FAN 11-12-2013 06:27 AM

Re: No sound from the radio
 
The GC spent the day at the dealer yesterday. It threw a code for the amplifier something with the wiring. While it was there they loaded the newest uconnet update which has been nothing but trouble so far. The sd slot and phone stops working every few minutes.

LSU_FAN 11-15-2013 11:44 PM

Re: No sound from the radio
 
The GC spent a day and a half at the dealer trying to get the media and vr to work...The Chrysler rep finally gave in and agreed to replace the head unit! It was supposedly ordered this morning so we'll see how long it takes to actually get it replaced.

TurboRush 11-16-2013 08:06 AM

Nice, that's what you were looking for in a previous thread wasn't it?

LSU_FAN 11-16-2013 11:26 AM

Re: No sound from the radio
 
Yes I have been after them to replace it, from what I read a lot of people that continuously have the same problems regardless of updates seem to have no more problems once the unit has been replaced. My dealer wanted to replace it before but the Chrystler rep wouldn't approve it until now.

LSU_FAN 12-17-2013 10:32 AM

Re: No sound from the radio
 
A month later and no sign of a new head unit. I really like our Jeep but this will most likely be the last one we buy unless Jeep can provide better service after the sale.

LSU_FAN 12-27-2013 01:34 PM

Re: No sound from the radio
 
The last couple of weeks have been worst than ever! The Sat radio stopped working for a week then started working again, the radio volume and tune features have a 10 second delay and we regularly get a black screen but still have volume.

The good news is that the new radio finally showed up and the GC went to the shop first thing this morning...Hopefully we get it back with everything working!


All times are GMT -5. The time now is 04:49 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community