Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Trouble Shooting/Problems/Service (http://www.jeepgarage.org/f107/)
-   -   new owner multiple issues (http://www.jeepgarage.org/f107/new-owner-multiple-issues-67846.html)

Onionseeds 11-11-2013 07:55 PM

new owner multiple issues
 
hi all,

I am the new owner of a 2014 GC Limited - it's easily one of the most enjoyable cars to drive. I've had it for about a month, and today's the first time I've had some interesting issues occur. On the way to work this morning, I noticed my speedometer wasn't working properly (it doesn't look like I'm able to attach a pic of the issue just yet). Basically the speedo showed everything but the numbers or mph, making it somewhat difficult to know what speed I was going. I tried scrolling through all the dash settings, to try to get it to work, but the only solution was to stop and start the Jeep back up.

On the way home after work, it was the first snow in Chicago. I got in the Jeep, and pressed on both defrost buttons. The rear defrost seemed to work immediately. The heater fan turned to 7, but wasn't on. I waited about 20 minutes, as I thought the Jeep may have a setting to prevent the fan from turning on if it wasn't at normal running temperature. So I turned the fan off, and went into the a/c controls to try to just turn it on that way, but nothing. I decided to pull over, as it was starting to fog up inside. I turned the Jeep off, then back on and the fan came on immediately.

I'm on the latest software 13.38.52. I was wondering if this has happened to anyone else, or if this is a known issue. Or, is this something that needs to be escalated to Jeep in order to have it fixed in the next software release.

Any input is appreciated.

Onionseeds 11-11-2013 07:58 PM

Re: new owner multiple issues
 
just found this, apologies:

http://www.jeepgarage.org/f107/missi...edo-64536.html

It looks like the suggestion is to look at the CAN bus connection - this makes sense, but the digital mph readout was working, just the analog was blank, in case that helps.

bill_de 11-11-2013 08:04 PM

Re: new owner multiple issues
 
If it happens again, see your dealer. That's the first step. They will contact dealer direct if they don't already know how to fix it.


All times are GMT -5. The time now is 06:52 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community