Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Audio/Visual/Navigation (http://www.jeepgarage.org/f155/)
-   -   Service Keyless System (http://www.jeepgarage.org/f155/service-keyless-system-68673.html)

el_guineo 12-01-2013 08:18 PM

Service Keyless System
 
Midway through my audio install.

Now "Service Keyless System" comes on every time I turn on my vehicle.

The remote turn on with my FOB works, but the keyless entry-and-go does not (when I touch the inside of the handle, nothing happens).

Did I reset the system because I disconnected the battery? Any way to reset it back without having to go to the dealer? Is it possible I might have damaged or left disconnected (doubt it) some keyless device in the driver's side door when installing my speakers?

Any help or guidance would be appreciated!

1stJeepGC 12-02-2013 10:23 AM

Re: Service Keyless System
 
Quote:

Originally Posted by el_guineo (Post 938794)
Midway through my audio install.

Now "Service Keyless System" comes on every time I turn on my vehicle.

The remote turn on with my FOB works, but the keyless entry-and-go does not (when I touch the inside of the handle, nothing happens).

Did I reset the system because I disconnected the battery? Any way to reset it back without having to go to the dealer? Is it possible I might have damaged or left disconnected (doubt it) some keyless device in the driver's side door when installing my speakers?

Any help or guidance would be appreciated!

Greetings,

Congratulations and welcome to the FOB key club. By know means you are the first one to experience this problem. I consider this one the worst parts of the JGC.

I usually do is to shut everything in the JGC, leave and lock it with the remote and then open it with remote. This might take a 2 or 3 times to work. If it does not and you are under warranty, bring to the service dealer to have the system re-flashed. I have had the unit replaced and re-flashed 2x now.

Best for now. :)

el_guineo 12-02-2013 07:07 PM

Re: Service Keyless System
 
Solved!

After reading through past posts, figured out that the problem was in the rear sensor. Had left it disconnected during my audio install!

A quick plug-in and everything is back to normal.

Thanks!

jrein 01-05-2014 11:19 PM

Re: Service Keyless System
 
Where is the rear sensor located?


All times are GMT -5. The time now is 10:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community