Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Trouble Shooting/Problems/Service (http://www.jeepgarage.org/f107/)
-   -   Air Suspension Issue (http://www.jeepgarage.org/f107/air-suspension-issue-68874.html)

IRISH 12-06-2013 06:00 PM

Air Suspension Issue
 
This morning driving to work in very cold weather (-30C) my '12 Overland shot a message that the Air Suspension needed servicing immediately, at the same time the intimating light on the console for height position was flashing, after a few more miles the light and message went away. After many miles throughout the morning the message returned periodically, but all this time the Jeep remained at the normal ride height.

After work I stopped for fuel and thought I would try the suspension to off road 1 but only the rear lifted and the error message returned then eventually went away. I cycled the button and eventually the screen said I was in normal ride height but that is not true because the rear is still raised.

I have since put the Jeep in my heated garage and have been letting it warm up after reading a TCB for reprogramming the air suspension if the Jeep is used in extreme cold conditions. It has been sitting a few hours inside and it is still not working, I also pulled the fuse just incase that cleared the memory.

Any ideas what it is, I have made an appointment with the dealer for next week.

flashbang 12-07-2013 03:12 PM

Re: Air Suspension Issue
 
Get the TSB flash. I had mines done today.

IRISH 12-07-2013 04:07 PM

Re: Air Suspension Issue
 
Quote:

Originally Posted by flashbang (Post 941922)
Get the TSB flash. I had mines done today.

Did you have issues with it before the flash?

bill_de 12-07-2013 05:20 PM

Re: Air Suspension Issue
 
Quote:

Originally Posted by flashbang (Post 941922)
Get the TSB flash. I had mines done today.


If you are referring to TSB 08-082-13, it only applies to 14's. It also wouldn't address the issue of only the rear raising, even on a '14.

But, Irish has a '12.


---

IRISH 12-07-2013 06:21 PM

Re: Air Suspension Issue
 
I just discovered that J01 Fuse (40amp) for the air suspension is blown.

flashbang 12-07-2013 06:48 PM

Re: Air Suspension Issue
 
Quote:

Originally Posted by bill_de (Post 941987)
If you are referring to TSB 08-082-13, it only applies to 14's. It also wouldn't address the issue of only the rear raising, even on a '14.

But, Irish has a '12.


---

Yes I was, sorry only for the '14

RllyDrvrIX 12-07-2013 08:26 PM

Quote:

Originally Posted by IRISH (Post 942012)
I just discovered that J01 Fuse (40amp) for the air suspension is blown.

Where is this fuse located???

fnkychkn 12-07-2013 09:18 PM

Re: Air Suspension Issue
 
Quote:

Originally Posted by RllyDrvrIX (Post 942066)
Where is this fuse located???

TIPM

http://i129.photobucket.com/albums/p...ps3992ed43.png

emsrescue 02-20-2015 08:49 AM

Re: Air Suspension Issue
 
2-20-15 its 0 in NJ and I just got the same warning on my Jeep. What was the final outcome of your fuse replacement. did it work or did the pump go due to the cold weather. I have the vehicle in a parking garage now, I hope it will reset on its on?
thanks

bprse99 02-20-2015 09:56 AM

Re: Air Suspension Issue
 
Woke up this morning to the air suspension needs immediate service message. The suspension seems to be at the full off road height. the buttons on the console don't work. it was sitting in a heated garage overnight but had been out in single digit temps here in Chicago recently. Have an appointment to take it in on Monday. 2014 Summit with 17,800 miles.

Any reason not to drive it until then? At the max ride height the ride is pretty stiff.

thanks

bprse99 02-21-2015 05:33 PM

Re: Air Suspension Issue
 
I found that the 40 amp fuse was blown on mine. My fuse box for my 2014 is laid out differently than the diagram from a prior post here. Replaced the fuse and cycled through the ride heights. That fixed it. Whew!


Sent from my iPad using JeepGarage

Oil Burning Overland 01-11-2017 09:34 PM

Re: Air Suspension Issue
 
Thanks to all for posting on this issue. Started this mornings commute at -30C (-22F) symptoms showed up within a few minutes. Controller would not respond to height change requests but no problem with the ride noted. Got the service warning on the drive home. The ride seemed fine at normal ride height. After reading your comments I changed F5 located toward the firewall on the drivers side of the fuse box (40A). Solved the issue so far. The store didn't have the low profile version of the fuse but the higher profile one fits just fine.

This is my WK2s' third winter but the coldest so far. This seems to be an issue for some with extreme cold.

Thanks again for sharing your info.


All times are GMT -5. The time now is 07:49 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community