Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Audio/Visual/Navigation (http://www.jeepgarage.org/f200/)
-   -   Back Up camera installation problem (http://www.jeepgarage.org/f200/back-up-camera-installation-problem-70220.html)

Tony-562 01-10-2014 01:57 PM

Back Up camera installation problem
 
Hello I am trying to install a back up camera to my 04 Jeep GC laredo with a pioneer P1400 dvd installed the back up cam is a Crimestopper SV 5420 IR C everything works great but when I switch gears the in dash won't switch automatically I need to do it manually. Here's how I have it connected.

Positive lead from camera to back up light
Negative from camera to a good source on chassis
Yellow RCA to back of double din
Then ran a cable from the double din (purple/white) to the reverse light but it won't work and only has a black screen. The wire I am connecting it to is a purple/white from the light harness. Settings are set to back up camera off and polarity to battery.

2kg4u 01-10-2014 03:36 PM

Re: Back Up camera installation problem
 
The positive lead should go to an "Accessories On" power point. Pick a wire that is hot when the vehicle is in ACC or RUN. You have it run to the reverse light, and that is not correct.

The purple/white should run to a source that is hot with the reverse lights are on. If you ran it back to the reverse light you should be okay.

Set the backup camera to on.

Tony-562 01-21-2014 11:29 AM

Re: Back Up camera installation problem
 
Thank you I will try this.


All times are GMT -5. The time now is 01:52 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community