Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Trouble Shooting/Problems/Service (http://www.jeepgarage.org/f107/)
-   -   FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC! (http://www.jeepgarage.org/f107/finally-got-my-tsbs-done-on-my-2014-gc-70419.html)

GCLimited 01-15-2014 09:04 AM

FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
...and it only only took 4 months, multiple calls to Chrysler Customer Care, and three trips to three different dealerships. Grava in Medford, MA was the dealership that finally did the work...WARNING: they do not provide loaners unless you bought an extended Chrysler service plan, so it's either Enterprise down the street...or you're on your own. I ended up renting a car from Enteprise (with hope Chrysler keeps their word on reimbursing me), and guess what vehicle I received...another crappy Chrysler 200! At least this one was clean inside, on the newer side, and didn't have warped front rotors. Total of $57 for one day (including taxes & insurance).

What's funny is at first I though this wasn't going to happen...I was first told by all three dealerships that my vehicle did not show that it needed any updates after adding my VIN number into their computer. I very nicely handed the woman the safety recall notice & the three TSBs, and kindly stated that Chrysler had contacted the Service manger about my vehicle. I'm thoughly convinced that if Chrysler did not get involved the TSBs would not have been done. In my experience, dealerships at least in my area just don't like performing software updates either because Chrysler does not reimburse them enough for labor...or they lack experience in this area.

The tranny seems to shift smoother now, I'm running v. 13.38 on my 8.4A (I even have a new "Mirror" button now), and the climate system doesn't turn off after a remote start when I open the drivers door. One problem though I noticed is that the rear window defroster did not turn on after a remote start this morning...I'll keep an eye open for this condition in the future.

TurboRush 01-15-2014 09:28 AM

Re: FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
Quote:

Originally Posted by GCLimited (Post 960132)
...and it only only took 4 months, multiple calls to Chrysler Customer Care, and three trips to three different dealerships. Grava in Medford, MA was the dealership that finally did the work...WARNING: they do not provide loaners unless you bought an extended Chrysler service plan, so it's either Enterprise down the street...or you're on your own. I ended up renting a car from Enteprise (with hope Chrysler keeps their word on reimbursing me), and guess what vehicle I received...another crappy Chrysler 200! At least this one was clean inside, on the newer side, and didn't have warped front rotors. Total of $57 for one day (including taxes & insurance).

What's funny is at first I though this wasn't going to happen...I was first told by all three dealerships that my vehicle did not show that it needed any updates after adding my VIN number into their computer. I very nicely handed the woman the safety recall notice & the three TSBs, and kindly stated that Chrysler had contacted the Service manger about my vehicle. I'm thoughly convinced that if Chrysler did not get involved the TSBs would not have been done. In my experience, dealerships at least in my area just don't like performing software updates either because Chrysler does not reimburse them enough for labor...or they lack experience in this area.

The tranny seems to shift smoother now, I'm running v. 13.38 on my 8.4A (I even have a new "Mirror" button now), and the climate system doesn't turn off after a remote start when I open the drivers door. One problem though I noticed is that the rear window defroster did not turn on after a remote start this morning...I'll keep an eye open for this condition in the future.

Nice, fingers crossed things continue to work as expected. I have seen some posts about the rear defroster, you might not like this but I think this something that is not working as expected at this point. Although I haven't paid much attention to it because its not something I care about at this point, others will be able to tell you if its really an issue or not.

GCLimited 01-16-2014 09:27 AM

Re: FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
So I remote started my 2014 GC this morning when the outside temp was 28 degrees...and the rear window defroster did not activate automatically like it did with version 13.19.

:mad:

Now I've read that an even newer version is out now...version 13.48. Does this newest version address the rear window defroster when remote starting? If so, is this newest version for both the 8.4A and the 8.4AN...and I wonder why the dealership reflashed my radio with an old version?

:confused:

If this is the case, and the newest version that's out will address this issue, looks like this time I will take matters into my own hands, and reflash myself. I'll also mention this to Chrysler Customer Care at the follow-up when they call.

TurboRush 01-16-2014 09:58 AM

Re: FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
Quote:

Originally Posted by GCLimited (Post 960591)
So I remote started my 2014 GC this morning when the outside temp was 28 degrees...and the rear window defroster did not activate automatically like it did with version 13.19.

:mad:

Now I've read that an even newer version is out now...version 13.48. Does this newest version address the rear window defroster when remote starting? If so, is this newest version for both the 8.4A and the 8.4AN...and I wonder why the dealership reflashed my radio with an old version?

:confused:

If this is the case, and the newest version that's out will address this issue, looks like this time I will take matters into my own hands, and reflash myself. I'll also mention this to Chrysler Customer Care at the follow-up when they call.

I believe 13.48 mainly just adds the uConnect apps. Although I am sure there are some minor bug fixes/updates behind the scenes. I also think it might address the rear defrost, I seem to remember Bill_de saying he went back to 13.38 because 13.48 would turn on the rear defrost with remote start and he didn't need/want that?

fnkychkn 01-16-2014 10:16 AM

Re: FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
glad you finally got your concerns addressed. too bad they used an outdated radio version. although the rear defogger symptom is not specifically mentioned in TSB 08-049-13G, i wouldn't hesitate in updating to the latest version (13.48.3). not sure but is rear defogger programmable?

bill_de 01-16-2014 10:17 AM

Re: FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
Quote:

Originally Posted by TurboRush (Post 960604)
I believe 13.48 mainly just adds the uConnect apps. Although I am sure there are some minor bug fixes/updates behind the scenes. I also think it might address the rear defrost, I seem to remember Bill_de saying he went back to 13.38 because 13.48 would turn on the rear defrost with remote start and he didn't need/want that?

Actually I went back to 13.38 because the rear camera got jittery. I did mention at the time that I did notice the rear defroster coming on. It still does on occasion even on 13.38.

What had surprised me about it coming on is that I don't remember ever reading that it was supposed to. It came on a couple of times when I remote started in a 40 degree garage. Just to see, I remote started when the Jeep was outside in 28 degree temperature and it didn't come on. One way or the other makes no difference to me. I seldom remote start, except to verify something I read here. :)

I do not have comfort settings on, so seats and wheel do not come on.


Edit - I just did a search for "Defroster" in the online owner's manual and "User's Guide". I could not find any mention of the defroster coming on with remote start. I did see that when turned on it shuts off in 10 minutes, and if turned on again it will turn off in 5.

Maybe the issue to be addressed is that it is turning on in some cases. :lol:

---

rnabors 01-16-2014 10:36 AM

Re: FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
Glad you got them done!

GCLimited 01-16-2014 12:14 PM

Re: FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
So I decided finally I was going to learn this reflash process on my own, and give updating my radio a try myself.

Got on the Uconnect site (thanks to Will and this web site)...punched in my VIN number, and found the only update my 2014 GC qualified for was the radio update to 13.48 (good for the 8.4A or 8.4AN...I have the 8.4A w/NAV added later). I then went through the tutorial (and printed out the directions for downloading the file into the vehicle), downloaded the software to my computer, and "Extracted" the file to a 4GB thumb drive...30 minutes. For the record I did this on my work computer (XP believe it or not), and through regular old Internet Explorer.

I then walked out to my SUV, stuck the thumb drive into the USB port under the radio, and followed the very clear & concise directions I printed out earlier. All done...no issues, 25 minutes. I did not have to clear my cell phone from my radio first, nor did I lose any of my pre-sets on anything.

Tomorrow when I remote start the vehicle again, we'll see if the rear window defroster/mirrors come on automatically as well...like they did with version 13.19. Fingers crossed!

:D

bill_de 01-16-2014 12:24 PM

Re: FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
Good for you GC!

Just don't panic if something else seems amiss for a day or two. Sometimes these updates trigger other events that typically clear themselves within 48 hours.

GCLimited 01-16-2014 01:04 PM

Re: FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
Thanks for the tip Bill, and thank you for clearing up the whole Uconnect thing with me.

:thumbsup:

weck 01-16-2014 01:17 PM

Re: FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
Best to delete and re-pair your phone after an update. Also, because .48 adds all the via mobile apps, so you'll need to update the uconnect app on your phone as well as register your accounts (pandora, etc.) in your profile on ownerconnect for all of that to work.

For what it's worth.

GCLimited 01-16-2014 01:21 PM

Re: FINALLY Got My TSBs Done On My 2014 GC!
 
Quote:

Originally Posted by weck (Post 960693)

Best to delete and re-pair your phone after an update. Also, because .48 adds all the via mobile apps, so you'll need to update the uconnect app on your phone as well as register your accounts (pandora, etc.) in your profile on ownerconnect for all of that to work.

For what it's worth.

Thanks for your tips as well sir!

:thumbsup:


All times are GMT -5. The time now is 11:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community