Jeep Garage  - Jeep Forum

Jeep Garage - Jeep Forum (http://www.jeepgarage.org/forums.php)
-   Troubleshooting/Problems (http://www.jeepgarage.org/f203/)
-   -   Bad TPS?? (http://www.jeepgarage.org/f203/bad-tps-73883.html)

Bushmaster69 04-10-2014 07:51 AM

Bad TPS??
 
My 02, 4.0 doesn't like to shift from first to second, hot or cold. I can feather the pedal and force the shift otherwise it revs to around 2300 +/- before shifting hard into second. There are no other symptoms of a bad TPS, just the shifting issue. SO is the TPS bad or is there something else I need to check? (no codes are set)

Frango100 04-17-2014 06:51 AM

Re: Bad TPS??
 
Yes, there is a good change that the TPS is the problem.
It could be something with transmission governor pressure sensor, but that normally will set a DTC.

Bushmaster69 04-19-2014 11:15 AM

Re: Bad TPS??
 
Thanks for the response. The TPS is only about $40 bucks, but I hate to just throw money at something without knowing for sure that i'm throwing it in the right direction. ;)

Trav1s 04-19-2014 01:21 PM

Re: Bad TPS??
 
All of my reading says buy the Mopar TPS - money well spent as the aftermarket units are known to not play well with the electronics of the WJ.

Frango100 04-19-2014 01:56 PM

Re: Bad TPS??
 
Quote:

Originally Posted by Trav1s (Post 1009656)
All of my reading says buy the Mopar TPS - money well spent as the aftermarket units are known to not play well with the electronics of the WJ.

I did hear about it, but run an aftermarket rockauto TPS since a year and a half and no problems.


All times are GMT -5. The time now is 07:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community