Jeep Garage  - Jeep Forum banner
1 - 20 of 41 Posts

·
Premium Member
Joined
·
3,465 Posts
Was your vehicle running when you were making those settings? I believe that might make a difference.
 

·
Registered
Joined
·
435 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Was your vehicle running when you were making those settings? I believe that might make a difference.
The engine was not running however, the ignition was in the on/run postion.
You think maybe the Jeep needs to be running to make changes?
 

·
Premium Member
Joined
·
3,465 Posts
I've had an experience with another setting that required the engine to be running, but I can't remember what it was now. (Senior moment)
 

·
Registered
Joined
·
435 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Thanks Jacko, I will give it a try. You would think that bit of information should be in the manual. I read the paper and online manual and nowhere does it state that I could find, that the engine needs to be running to make some changes. Gotta love Jeep Garage.:thumbsup:
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
New to the forum, just joined today exactly for this issue. Whether in ACC, RUN, or with the engine running, the remote start comfort setting for the heated/vented seats will not stick. It shows as not being selected. I push the selection, the check mark appears and about 3-5 seconds later it disappears. I took it into the dealer on Thursday and they have no idea what the problem is. This is frustrating because even though the option is not selected, the heated/vented seats still come on at startup. My wife is always cold, she wants the option turned off in the warmer weather.
 

·
Premium Member
2015 G.C. Overland
Joined
·
234 Posts
Same problem here. In addition, the check box for active crash/braking does the same thing. Check it, and it unchecks itself after a few seconds.


Also, my phone book only loads the contacts that it wants to, skipping about 60% of my contacts.

I thought that I was done with craziness like this when I traded my Ford Edge with Sync....I guess not.
 

·
Registered
Joined
·
435 Posts
Discussion Starter · #8 ·
New to the forum, just joined today exactly for this issue. Whether in ACC, RUN, or with the engine running, the remote start comfort setting for the heated/vented seats will not stick. It shows as not being selected. I push the selection, the check mark appears and about 3-5 seconds later it disappears. I took it into the dealer on Thursday and they have no idea what the problem is. This is frustrating because even though the option is not selected, the heated/vented seats still come on at startup. My wife is always cold, she wants the option turned off in the warmer weather.
Same thing with mine. The setting will not stick and every time I start the Jeep my vented seats are on.
 

·
Registered
Joined
·
435 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Same problem here. In addition, the check box for active crash/braking does the same thing. Check it, and it unchecks itself after a few seconds.
Try selecting the setting with the Jeep running, thats the only way to get my setting to stick with the active braking selection. Jacko figured that one out.
 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
New to the forum, just joined today exactly for this issue. Whether in ACC, RUN, or with the engine running, the remote start comfort setting for the heated/vented seats will not stick. It shows as not being selected. I push the selection, the check mark appears and about 3-5 seconds later it disappears. I took it into the dealer on Thursday and they have no idea what the problem is. This is frustrating because even though the option is not selected, the heated/vented seats still come on at startup. My wife is always cold, she wants the option turned off in the warmer weather.
Mine is doing exactly the same thing... noticed it the other day, since winter is on the way lol.....not sure if the heated seat/wheel are working or not when the Jeep starts and the button is unchecked, but I will try to investigate. It just hasn't been below the 40 degree threshold to activate the heated seats/wheel on start to check it. Just kind of another little annoying flaw, and odd that I have to wonder if its going to work! I would expect it to work when checked, and not work when unchecked.... It would be nice if the Jeep gave me the option ;)
My video here is with the Jeep running, but it does the same in the ACC mode.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
New to the forum, just joined today exactly for this issue. Whether in ACC, RUN, or with the engine running, the remote start comfort setting for the heated/vented seats will not stick. It shows as not being selected. I push the selection, the check mark appears and about 3-5 seconds later it disappears. I took it into the dealer on Thursday and they have no idea what the problem is. This is frustrating because even though the option is not selected, the heated/vented seats still come on at startup. My wife is always cold, she wants the option turned off in the warmer weather.
Same problem here. I have noticed that having the car Off/ACC/Run does NOT change the fact that I CANNOT activate/deactivate - "the remote start comfort setting for the heated/vented seats" See my YouTube video - 2014 Jeep Grand Cherokee Summit Uconnect - YouTube

FYI - I went to the Jeep dealer yesterday to see if the other Jeeps on the lot have the same problem with activating/deactivating this feature setting. They did NOT have a Summit 4x4, only a 4x2. The Uconnect version on that Jeep was 13.29.8 (mine is 13.19.0). I was able to activate/check-deactivate/uncheck the "the remote start comfort setting for the heated/vented seats" with no problem. So, I guess it's a problem specific to the 13.19.0 version.

Has anyone had any success solving the above problem?

Another thing. The Jeep DVD that came with the car has a manual on it that describes the 8.4AM "System Settings". There's one setting listed on the DVD that I do NOT actually see on the Uconnect "System Settings" in the Jeep. On the DVD, the section is titled - "Customer Programmable Features — Uconnect® Access 8.4 Settings" -> subsection "Air Suspension – If Equipped ". In there it mentions a System Setting called -> "Auto Entry/Exit Suspension" - Description reads "When this feature is selected, the vehicle lowers the suspension for easy entry/exit. Touch the box next to your selection and a check-mark appears next to the feature showing the system has been activated or the check-mark is removed showing the system has been deactivated." My Uconnect 13.19.0 does NOT show this setting. Does anyone's system show this Setting Option??

Appreciate your help/feedback...

--------------------------------------------
Michael
2014 Jeep Grand Cherokee SUMMIT
4x4, V-6, Uconnect Ver# 13.19.0
 

·
Premium Member
2017 Summit
Joined
·
8,869 Posts
The auto lowering was not included until more recent builds. I believe Milous said if your vehicle doesn't have it, it never will.

It was discussed in a recent thread.


---
 

·
Registered
Joined
·
140 Posts
Same problem here. I have noticed that having the car Off/ACC/Run does NOT change the fact that I CANNOT activate/deactivate - "the remote start comfort setting for the heated/vented seats" See my YouTube video - 2014 Jeep Grand Cherokee Summit Uconnect - YouTube

FYI - I went to the Jeep dealer yesterday to see if the other Jeeps on the lot have the same problem with activating/deactivating this feature setting. They did NOT have a Summit 4x4, only a 4x2. The Uconnect version on that Jeep was 13.29.8 (mine is 13.19.0). I was able to activate/check-deactivate/uncheck the "the remote start comfort setting for the heated/vented seats" with no problem. So, I guess it's a problem specific to the 13.19.0 version.

Has anyone had any success solving the above problem?

Another thing. The Jeep DVD that came with the car has a manual on it that describes the 8.4AM "System Settings". There's one setting listed on the DVD that I do NOT actually see on the Uconnect "System Settings" in the Jeep. On the DVD, the section is titled - "Customer Programmable Features — Uconnect® Access 8.4 Settings" -> subsection "Air Suspension – If Equipped ". In there it mentions a System Setting called -> "Auto Entry/Exit Suspension" - Description reads "When this feature is selected, the vehicle lowers the suspension for easy entry/exit. Touch the box next to your selection and a check-mark appears next to the feature showing the system has been activated or the check-mark is removed showing the system has been deactivated." My Uconnect 13.19.0 does NOT show this setting. Does anyone's system show this Setting Option??

Appreciate your help/feedback...

--------------------------------------------
Michael
2014 Jeep Grand Cherokee SUMMIT
4x4, V-6, Uconnect Ver# 13.19.0
2014 Grand Cherokees built before August do not have the Auto Exit feature.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I Just picked uo my 2014 GC this past saturday and it has the same problem with the remote start auto comfort feature ... the check box wont stick ... adn when i remote start nothing comes on ...
no heated seat or wheel
no auto climate control , even though i left it on auto before i left car

once i get in and hit the start button then auto comes on i have software version 13.29.8
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
You don't have the latest software version. 13.38.52 for North America.

Also, the September TSB pertaining to remote start may need to be done by your dealer.

Jeep Grand Cherokee WK2 - Grand Cherokee Service Bulletins and Recalls
Latest software doesn't make a difference. I have the same issue with the auto comfort setting and just upgraded to 13.38.

In my case, the heated/vented seats do not turn on when the vehicle is started. Some of you have stated that they DO turn on for you even though the setting turns off. I called and spoke with uconnect and was told the heated/vented seats are activated by that setting and the outside temp (above certain temp for vent, below certain temp for heated).

Right now, northeast ohio weather is in the middle of the temp range where neither heat or venting would apply so I was waiting to see if what they told me holds true when the temp drops a little more.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
what doesn't make sense to me is that the check box should at least stay on... this doesn't even happen ...

also as mentioned before the auto setting on the climate control should return to its state from whent he car was shut off .. every car ive had does that ..

this is frustrating ..
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
I updated to the new UConnect version last night. The auto comfort issues still exist. Going into the dealer this weekend. Will show them the issue and then check out a few of the new cars on the lot to see if they have the same issue. May be the only way to convince them there is a problem. Anyone having any success getting this resolved or getting any feedback from their dealers?
 
1 - 20 of 41 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top