Jeep Garage  - Jeep Forum banner
21 - 26 of 26 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
If you're suggesting that using the controls to manually "exercise" the Quadra-Lift system, consider this....whenever you get up to "speed" the system automatically goes into "aero" (lowered) mode, and returns to normal height when you stop. My point is that the system is "self exercising".
Can we cut this off some how. I have a 2012. I don't care about any lift system
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
My 2015 jeep grand cherokee just gave me the service immediately message on the Quad lift. Last year I talked to a guy who told me that when we get freezing weather, the lift system's fuse will blow. He was right last year and it was the problem this year. Save yourself time and money and check the F5 fuse before spending a ton of money. When you go to buy one fuse, get 2, so you have a spare.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hey jeep fam- (new here)


Got the suspension service warning after 9*f weather so falls in line with many folks in this thread. Didn’t think of it before but with the cold start heard a minor grinding noise for 5ish seconds… was thinking engine knock but now worried it was the compressor.

checked the fuses and sure enough F05 is blown… other 2 are ok.

Anyone seen this story play out?

I will replace the fuse and see but hoping it’s not the compressor… 😳

2017 GC overland with 55k

Thanks!


QUOTE="jg_2017, post: 2021236631, member: 155194"]
Resolved by doing the following.
  1. Disconnect the positive battery cable for 5 minutes.
  2. Pull out the following fuses:
    1. F05 Air Suspension Comp*
    2. F50 Air Suspension Mod*
    3. F87 Air Susp/TT
  3. Insert all the fuses you just pulled out.
  4. Reconnect the positive battery cable.
  5. Turn on the Jeep.
  6. Let it warm up for 8 minutes.
  7. Test the Quadra Lift system by changing the ride height.
Seems like the lift system gets stuck in the winter when you don't use it for a month in the winter.
[/QUOTE]
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Hey jeep fam- (new here)


Got the suspension service warning after 9*f weather so falls in line with many folks in this thread. Didn’t think of it before but with the cold start heard a minor grinding noise for 5ish seconds… was thinking engine knock but now worried it was the compressor.

checked the fuses and sure enough F05 is blown… other 2 are ok.

Anyone seen this story play out?

I will replace the fuse and see but hoping it’s not the compressor… 😳

2017 GC overland with 55k

Thanks!


QUOTE="jg_2017, post: 2021236631, member: 155194"]
Resolved by doing the following.
  1. Disconnect the positive battery cable for 5 minutes.
  2. Pull out the following fuses:
    1. F05 Air Suspension Comp*
    2. F50 Air Suspension Mod*
    3. F87 Air Susp/TT
  3. Insert all the fuses you just pulled out.
  4. Reconnect the positive battery cable.
  5. Turn on the Jeep.
  6. Let it warm up for 8 minutes.
  7. Test the Quadra Lift system by changing the ride height.
Seems like the lift system gets stuck in the winter when you don't use it for a month in the winter.
[/QUOTE]
Good luck.... brought mine to Jeep and it has to go back on the 19th. Damn thing is brand new 🤦‍♂️.... not thrilled .... I see there’s a class action lawsuit in Canada for this...
 
21 - 26 of 26 Posts
Top