Jeep Garage  - Jeep Forum banner
1 - 12 of 12 Posts

·
The beast from Brazil
Joined
·
8,310 Posts
Do you really mean the tail lights, or the brake lights? Did he already check the sockets, they are well known to give problems. Bending the small tabs a bit out and/or cleaning the contact surfaces can help.
 

·
Premium Member
Joined
·
12,356 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Do you really mean the tail lights, or the brake lights? Did he already check the sockets, they are well known to give problems. Bending the small tabs a bit out and/or cleaning the contact surfaces can help.
Thankd frango. Ill forward him this message. And ill keep you updated
 

·
Amber Instigator
Joined
·
3,195 Posts
90% of the time,Paul ,it's a ground issue. Start by cleaning up the socket and housing contacts and usually you're good to go.Next look at the plug that goes into the housing,they get moisture in them. Weird symptoms like you describe are almost always ground related. Give me a shout if you need some pinouts for the tails.
 
  • Like
Reactions: Megatron

·
Premium Member
Joined
·
12,356 Posts
Discussion Starter · #5 ·
90% of the time,Paul ,it's a ground issue. Start by cleaning up the socket and housing contacts and usually you're good to go.Next look at the plug that goes into the housing,they get moisture in them. Weird symptoms like you describe are almost always ground related. Give me a shout if you need some pinouts for the tails.
Thank you sir. Sorry for the late response. Seems that it's fixed now
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
I'm having the exact same issue with my 2000 GC 4.7. I have also noticed the same issue on everyone that I see on the street, same side too. Not certain what I should be bending but if someone can help me out I'd greatly appreciate it. Otherwise it's off to purchase a replacement. Thanks y'all
 

·
The beast from Brazil
Joined
·
8,310 Posts
Just take the respective lamp socket out and bend the small copper color tabs a bit out, so that it will make better contact. Sometimes they are just a bit corroded, so clean them as well.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Thanks for the quick response. 1st what am I cleaning the tabs with? And then am I bending the copper tab toward the bushing?
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Frango100 thanks for the assist. Got it working...seems I was bending the wrong tabs but I bent the ones on the light housing and it seems to be working great. Thanks again for the help (now I can drive it at night)
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Im a newbie from Oz,followed the advice to fix my stoplight LH not working when the taillights were on,worked ok in daytime.Thanks for the fix ,i spent hours trying to work it out myself.Ten minutes following the advice here,Thank You Guys
 

·
The beast from Brazil
Joined
·
8,310 Posts
Im a newbie from Oz,followed the advice to fix my stoplight LH not working when the taillights were on,worked ok in daytime.Thanks for the fix ,i spent hours trying to work it out myself.Ten minutes following the advice here,Thank You Guys
Welcome to the garage.
A cheap fix is always a good fix:D.
 
  • Like
Reactions: kennzz05
1 - 12 of 12 Posts
Top