Jeep Garage  - Jeep Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
This popped up on my dash yesterday. I also have a issue where when I try to get up to speed the vehicle has a hard time getting to 70. When I am on cruise control and going up an incline there is hesitation and a hard time to maintain the speed.

Could this be also related to the Start Stop Service.
 

·
Registered
Joined
·
1,810 Posts
Hi @donelmer,

We're sorry to hear that you have these concerns with your Jeep. Have you brought this to the attention of your Jeep dealer? Please send us a private message if you are in need of additional assistance while in service.

Darlene
Jeep Social Care Specialist
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
This popped up on my dash yesterday. I also have a issue where when I try to get up to speed the vehicle has a hard time getting to 70. When I am on cruise control and going up an incline there is hesitation and a hard time to maintain the speed.

Could this be also related to the Start Stop Service.
I have brought this up to the dealer and they won't say anything until they have it in the shop which isn't until next week.

I am just wondering if the Start/Stop puts the engine in a safe mode now because it runs really rough now.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I have brought this up to the dealer and they won't say anything until they have it in the shop which isn't until next week.

I am just wondering if the Start/Stop puts the engine in a safe mode now because it runs really rough now.
[/QUOTE8 have a 2016 that has
I have brought this up to the dealer and they won't say anything until they have it in the shop which isn't until next week.

I am just wondering if the Start/Stop puts the engine in a safe mode now because it runs really rough now.
I have a 2016 with about 55,000 miles. What was the cause? Mine just did this to me this morning.
 

·
Premium Member
Joined
·
531 Posts
My start/stop was unavailable for 2 years. It ran perfectly fine so only took it in right before the warranty ran out (Nov '19). Both batteries were replaced under warranty. it is not my daily driver, so I don't think it was designed well to get itself charged quick enough when it has sat for a while. I don't anticipate these new batteries lasting long. but its really not a huge loss
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I have brought this up to the dealer and they won't say anything until they have it in the shop which isn't until next week.

I am just wondering if the Start/Stop puts the engine in a safe mode now because it runs really rough now.
Did you figure out what was going on? Mine is doing this exact thing!
 

·
Registered
Joined
·
1,810 Posts
Did you figure out what was going on? Mine is doing this exact thing!
Hello Hrock1021,
I certainly understand why this would be concerning. If you are unable to determine the cause of this with the assistance of fellow forum members, I suggest connecting with your certified dealer as they are in the best position to assist. Please know that we are available via private message if you are in need of any assistance with that process.
Laura
JeepCares
 

·
Premium Member
Joined
·
1,937 Posts
Since they replaced both my batteries under warranty last week, so far start/stop is working very well indeed. It will be interesting to see how long that lasts.
 

·
Registered
Joined
·
1,810 Posts
Since they replaced both my batteries under warranty last week, so far start/stop is working very well indeed. It will be interesting to see how long that lasts.
Hello BubbaATL,
We are happy to hear your concern was resolved with the help of your dealer. Please know our team is available if any assistance is needed in the future.
Laura
JeepCares
 

·
Premium Member
Joined
·
1,937 Posts
Hello BubbaATL,
We are happy to hear your concern was resolved with the help of your dealer. Please know our team is available if any assistance is needed in the future.
Laura
JeepCares
Thanks. Do you have any thoughts on why they were unable after eight tries to get an update to load on my Nav unit, which still thinks it's somewhere in Florida?
 
1 - 10 of 10 Posts
Top