Jeep Garage  - Jeep Forum banner
41 - 60 of 142 Posts
Mike, zastanawiałem się, jaki jest numer wersji Twojej nawigacji po ostatniej aktualizacji. Moja aktualizacja z października '18 miała wersję v10. Zakładam, że u Ciebie jest teraz v11.

Właśnie wróciłem z podróży o długości 1700 mil do Colonial Williamsburg, a następnie do Północnej Karoliny, aby odwiedzić przyjaciół i z powrotem do Cincinnati. Nowa mapa działała dobrze, a nawet pokazywała wszystkie trasy wycieczek samochodowych na polu bitwy pod Yorktown. Nie napotkałem żadnych problemów.

Sprawdziłem dzisiaj ponownie Uconnect® | Navigation System GPS Map Update Home i dla Jeepa Grand Cherokee z 2018 roku; mówi, że mam najnowszą wersję. Nie prosił o żadne inne informacje niż model i rok:( Czy jest jakiś inny sposób, aby to sprawdzić?
Tak, wydaje się to być żałosny system.

Mój system wskazuje Content_NA_HM_17Q2 dla bieżącej mapy - na pewno musi być coś nowszego? Ale aktualizacje map wydają się bardzo nieistniejące od czasu, gdy posiadamy Jeepa. :(

Ostatnia aktualizacja mapy, którą zrobiłem, nie pojawiła się jako dostępna, dopóki nie zaktualizowałem uconnect, co było aktualizacją dwuczęściową, która została ukończona z pewnymi trudnościami przez dealera, a następnie aktualizacja mapy, którą zamówiłem, mogła zostać zainstalowana.

Zatem aktualizacja mapy "mogła" być ukryta z powodu najpierw potrzebnej aktualizacji uconnect, tylko wskazówka z powodu tego, na co natrafiłem. (proaktywne opinie :)

Ostatnia aktualizacja mapy, którą zrobiłem, nie pojawiła się jako dostępna, dopóki nie zaktualizowałem uconnect, co było aktualizacją dwuczęściową, która została ukończona z pewnymi trudnościami przez dealera, a następnie aktualizacja mapy, którą zamówiłem, mogła zostać zainstalowana.

Zatem aktualizacja mapy "mogła" być ukryta z powodu najpierw potrzebnej aktualizacji uconnect, tylko wskazówka z powodu tego, na co natrafiłem. (proaktywne opinie :))
Ostatnie kilka aktualizacji map wymagało zainstalowania najnowszego oprogramowania UConnect.

Co ostatnio napotkałem:

Mój HA z 2018 roku:
227599

Ostatnio miałem samochód zastępczy, podczas gdy mój był w serwisie:
2020 (chyba) Trailhawk:
227600

Nowsza mapa i starsze oprogramowanie???

Tak, wszystko się zgadza. Właśnie kupiłem aktualizację do mojego WK2 z 2015 roku, zainstalowana mapa mówiła 2016Q4, po zakończeniu instalacji pokazuje 2018Q2. Nie wiem, czy to było dobre wykorzystanie pieniędzy w moim przypadku :) Musiałem zainstalować 18.45.01 jako warunek wstępny dla tej aktualizacji.

Idiotyczne jest to, że kiedy wchodzę na stronę internetową i wprowadzam moje dane, otrzymuję: "Nasze dane wskazują, że masz najnowszą aktualizację map dla swojego pojazdu. Sprawdź ponownie wkrótce, aby uzyskać produkt aktualizacji map."??

Poważnie?

Co ostatnio napotkałem:

Mój 2018 HA:
View attachment 227599

Ostatnio miałem samochód zastępczy podczas gdy mój był w serwisie:
2020 (chyba) Trailhawk:
View attachment 227600

Nowsza mapa i starsze oprogramowanie???
Hej John - W odniesieniu do twojego pytania powyżej... (i wierzę, że wracając do koncepcji OP dla tego wątku)... Tak, jakkolwiek dziwne się to wydaje, to prawda.

MY18 JGC ma jednostkę centralną Panasonic UAQ. MY20 JGC (i MY19) ma jednostkę centralną Panasonic UAV. Dla użytkownika wyglądają prawie identycznie, ale działają na różnych wersjach systemu.

Z jakiegoś powodu Uconnect i HERE wciąż nie udostępniły żadnych map do zakupu dla jednostki centralnej UAQ MY18 JGC. Udostępniły jednak nowe mapy dla jednostki centralnej UAV MY19/20 JGC. Nie mam pojęcia, dlaczego nie ma miłości dla MY18.

Jeśli Jeep Cares słucha - być może mogą wyjaśnić, dlaczego (tylko) właściciele MY18 JGC wciąż nie mogą kupić nowych map, aby zaktualizować swoje stare mapy 4C 8.4 Panasonic UAQ z 2016/2017??

To wspaniale.... jeśli teraz przejdziesz do strony internetowej Uconnect/HERE w poszukiwaniu aktualizacji mapy MY2018 JGC, pokazuje aktywację RA3–>RA4 NAV za 595 $. ~westchnienie~ Jeepcares, kiedy właściciele jednostek centralnych 4C UAQ MY2018 będą mogli zaktualizować swoje mapy? Doceniam wszelkie wskazówki.

Cóż, dostałem dziś e-maila o Android Auto (Google), który umożliwia aplikacji Sygic współpracę z nim. To wspaniała wiadomość, ponieważ otwiera potencjał kwartalnych aktualizacji wspaniałych map offline.

To wspaniale.... jeśli teraz przejdziesz do strony internetowej Uconnect/HERE w poszukiwaniu aktualizacji mapy MY2018 JGC, pokazuje aktywację RA3–>RA4 NAV za 595 $. ~westchnienie~

Jeepcares, kiedy właściciele jednostek centralnych MY2018 4C UAQ będą mogli zaktualizować swoje mapy? Doceniam wszelkie wskazówki.
Tak, ale wysyłka jest darmowa. :LOL:

233680

Właśnie ponownie sprawdziłem stronę Uconnect i po raz pierwszy w historii wpisanie Jeep Grand Cherokee 2018 pokazuje, że dostępna jest aktualizacja map. Wprowadzenie wersji mojej aplikacji zwróciło v3 ASO. Właśnie zamówiłem (w promocji - 99 $) i opublikuję wyniki instalacji.

Właśnie ponownie sprawdziłem stronę Uconnect i po raz pierwszy w historii wpisanie Jeepa Grand Cherokee z 2018 roku pokazuje, że dostępna jest aktualizacja map. Wpisanie mojej wersji aplikacji dało wynik v3 ASO. Właśnie zamówiłem (w promocji - 99 $) i opublikuję wyniki instalacji.

MIAGTO-

Jestem ciekaw, którą wersję aplikacji wpisałeś. Wpisałem moją, która to USA-IR-22.61.0-20200907-I0FF i otrzymałem informację, że oprogramowanie jest aktualne. Mam UAQ 4C z nawigacją. Rocznik 2018 JGC Overland.

RKlimas—Mam MY2014 z MY2018 UAQ z wersją aplikacji 28.3. (gdzie twoja to wersja aplikacji 22.6)

Kilka miesięcy temu zamówiłem mapy 2020 dla MY2019 po wpisaniu mojej wersji aplikacji USA-ASO-8.4-MR-28.3-xxxx, a mapy, które mi wysłali, miały inny numer części niż mapy, które wysyłają mi tym razem dla MY2018. Aktualizacja systemu/mapy MY2019 nie zadziałały u mnie i zwróciłem je w celu uzyskania zwrotu pieniędzy. Mogą wysłać aktualizację systemu dla MY2018 z nowymi mapami. Zobaczymy, jaka będzie wersja aktualizacji, ponieważ prawdopodobnie będzie to wersja bazowa aplikacji wymagana dla nowych map. I miejmy nadzieję, że tym razem zadziałają u mnie.

Będzie ciekawie, ponieważ MY2018 UAQ ma działać z wersjami 21.9, 22.5 lub 22.6 (przez OTA), a niektórzy z nas nie używają tych wersji.

Edycja: Notatki do map MY2018 mówią, że wymagane są następujące minimalne wersje. IR pokazuje 22.64+, gdzie twoja to 22.61. Dziwne. Zobacz poniżej

MIAGTO-

Dziękuję za informację. Otrzymałem aktualizację oprogramowania OTA do wersji 22.61 w lutym 2021 r. W notatkach dotyczących nawigacji Here Navigation nowa aktualizacja oprogramowania ma zostać wydana do końca czerwca (zakładam 2021 r.). Mam nadzieję, że to mnie podniesie.

Jeszcze raz dziękuję za informację.

41 - 60 of 142 Posts