Jeep Garage  - Jeep Forum banner
241 - 260 of 320 Posts
Minął prawie miesiąc i wciąż czekam, aż dealer poinformuje mnie, kiedy ma nadejść zamiennik. Chyba oczekuje się ode mnie, że nadal będę jeździł z tym czymś, co pcha moją głowę do przodu? Nie mogę znaleźć żadnych słów, które nie zawierałyby wulgaryzmów, aby opisać, jak się w tej chwili czuję.

Co gorsza, mogę znaleźć tę część online, jeśli chcę ją kupić - jak wygodnie dla FCA.

2015 Jeep Grand Cherokee LTD/Trail Rated. Z powodu raka, mój pierwszy nowy samochód od 21 LAT!! Jeździłem ciężarówką rolniczą przez LATA, żeby móc sobie pozwolić na UŻYWANEGO Jeepa. Obszerne badania, aby znaleźć nienagannie utrzymany i garażowany pojazd, tylko po to, żeby dostać STRZAŁA w tył głowy, bo Jeep/Chrysler nie może przypomnieć sobie tego gównianego plastikowego zagłówka?? Chyba żartujecie! Cieszę się, że byłem sam i nikogo ze mną nie było! Zgłoszę to jutro do NHTSA i FCA. Zadzwoniłem do lokalnego dealera i powiedzieli mi, że mój pojazd nie kwalifikuje się do tego biuletynu?? To ten sam zagłówek, co na WSZYSTKICH zdjęciach!! Ten sam problem! To był tylko pojazd przejściowy do mojego następnego, który będzie nowy. Poważnie zastanawiam się nad tą marką. Pierdolony Trail Rated Jeep, który PSUJE się podczas jazdy po mieście na asfalcie! Bardzo rozczarowany!! Koniec narzekania. @JeepCares 😠

2015 Jeep Grand Cherokee LTD/Trail Rated.
Z powodu raka, mój pierwszy nowy samochód od 21 LAT!! Jeździłem ciężarówką rolniczą przez LATA, aby móc pozwolić sobie na UŻYWANEGO Jeepa. Obszerne badania, aby znaleźć nienagannie utrzymany i garażowany pojazd, tylko po to, by dostać KOPA w tył głowy, ponieważ Jeep/Chrysler nie może przypomnieć sobie tej gównianej plastikowej części zagłówka?? Chyba żartujecie! Cieszę się, że byłem sam i nikogo więcej ze mną!
Zgłoszę to jutro do NHTSA i FCA. Zadzwoniłem do lokalnego dealera i powiedzieli mi, że mój pojazd nie kwalifikuje się do tego biuletynu?? To ten sam zagłówek, co na WSZYSTKICH zdjęciach!! Ten sam problem! To był tylko pojazd przejściowy do mojego następnego, który będzie nowy. Poważnie rozważam tę markę. Cholerny Trail Rated Jeep, który PSUJE się podczas jazdy po mieście po asfalcie! Bardzo rozczarowany!! Koniec narzekania.
@JeepCares 😠
View attachment 236963
Twój pojazd jest objęty rozszerzoną gwarancją X88. Każdy dotknięty pojazd może być naprawiony przez okres do 10 lat od daty uruchomienia. Jeśli nadal będziesz mieć problemy ze swoim dealerem, wyślij nam prywatną wiadomość.

Kate
Jeep Cares

• Like
Reactions: Stonna
Zagłówek po stronie kierowcy w Jeepie Compass mojej córki z 2014 roku wyskoczył bez powodu i nie chce się zresetować. Sugestie, jak to naprawić? W Internecie jest mnóstwo informacji, ale nie wiem, co jest czym.
Dzięki

Jestem tak zmęczony tym, że ludzie używają Covid jako wymówki, żeby być leniwym, nie pracować lub jako powodu, żeby usprawiedliwić robienie połowy a$& pracy. Co by się stało, gdyby pracownicy służby zdrowia przyjęli tę mentalność?

Ten problem przydarzył mi się dzisiaj podczas czyszczenia fotela kierowcy. Mam GC Laredo z 2013 roku. 106 tys. mil. Plastik jest pęknięty jak na innych zdjęciach, które widziałem. Chyba zamówię nowy zagłówek i sam go wymienię.

Ten problem przydarzył mi się dzisiaj podczas czyszczenia fotela kierowcy. Mam GC Laredo z 2013 roku. 106 tys. mil. Plastik jest pęknięty jak na innych zdjęciach, które widziałem. Chyba zamówię nowy zagłówek i sam go wymienię. View attachment 238303
Niedawno otrzymałem pocztą zawiadomienie od Jeepa, że przedłużają gwarancję do 10 lat na ten konkretny problem.

Twój pojazd jest objęty przedłużoną gwarancją X88. Każdy dotknięty pojazd może zostać naprawiony do 10 lat od daty uruchomienia. Jeśli nadal masz problemy ze swoim dealerem, wyślij nam prywatną wiadomość.

Kate
Jeep Cares
Kate,
Dziękuję za pomoc. Zagłówek po stronie kierowcy został naprawiony przez dealera. Teraz moje pytanie brzmi: a co z drugim? Jest prawdopodobne, że również ulegnie awarii, ponieważ części w środku są z tego samego plastiku, prawda? Salon twierdzi, że nie wymieni części, jeśli zagłówek nie jest uszkodzony. Czuję się tak, jakby moi pasażerowie mieli małą bombę za głowami. Czy możesz pomóc?
Dzięki!

Kate,
Dziękuję za pomoc. Zagłówek po stronie kierowcy został naprawiony przez dealera. Teraz moje pytanie brzmi: a co z drugim? Jest prawdopodobne, że również ulegnie awarii, ponieważ części w środku są z tego samego plastiku, prawda? Salon twierdzi, że nie wymieni części, jeśli zagłówek nie jest uszkodzony. Czuję się tak, jakby moi pasażerowie mieli małą bombę za głowami. Czy możesz pomóc?
Dzięki!
To sprawa Jeepa, nic więcej nie można powiedzieć. Wymieniony zagłówek jest prawdopodobnie nadal wadliwy.

Myślałem, że jestem jedyny! Ale po szybkich poszukiwaniach nie jestem sam! Skala tych wszystkich postów powinna przekonać FCA do ponownego rozważenia ich ogólnej odpowiedzi jako wezwania do naprawy! Te zagłówki są potencjalnie niebezpieczne, jeśli wysuwają się losowo.

Byłem w parku z rodziną i kiedy wróciłem do zaparkowanego samochodu, zobaczyłem, że zagłówek po stronie pasażera się wysunął. Nawet nie wiedziałem, że tak może się stać. Zrezygnowałbym z zakupu pojazdu, gdybym to wiedział. Próbowałem włożyć go z powrotem na miejsce, ale jak wszyscy inni, plastikowe zaczepy, które trzymają wkładki zagłówka, są złamane. Zadzwoniłem do mojego dealera (Brooklyn Jeep) i zażądali ode mnie ponad 1000 dolarów! Spróbuję podejścia Don_Drapera, mam nadzieję, że uda się to sprawnie rozwiązać.

Myślałem, że jestem jedyny! Ale po szybkich poszukiwaniach nie jestem sam! Skala tych wszystkich postów powinna przekonać FCA do ponownego rozważenia ich ogólnej odpowiedzi jako wezwania do naprawy! Te zagłówki są potencjalnie niebezpieczne, jeśli odłączają się losowo.

Byłem w parku z rodziną i kiedy wróciłem do zaparkowanego samochodu, zobaczyłem, że zagłówek po stronie pasażera się odłączył. Nawet nie wiedziałem, że tak może się stać. Zrezygnowałbym z zakupu pojazdu, gdybym to wiedział. Próbowałem go włożyć z powrotem na miejsce, ale jak wszyscy inni, plastikowe zakładki, które trzymają wkładki zagłówka, są uszkodzone. Zadzwoniłem do mojego dealera (Brooklyn Jeep) i zażądali ode mnie ponad 1000 dolarów! Spróbuję podejścia Don_Drapera, mam nadzieję, że uda się to sprawnie rozwiązać.
Spójrz na to

Attachments

Być może zamieściłem to wcześniej w wątku lub w innym wątku na ten temat;

ALE jedynym powodem aktywnego zagłówka jest to, że badania wykazały, że 85% kierowców nieprawidłowo reguluje zagłówki, siedzenia lub nie siedzi prawidłowo w swoich siedzeniach, ANI nie zawraca sobie głowy nauką, jak powinni regulować te rzeczy i jak siedzieć podczas jazdy.

Jeśli więc należysz do 15% osób, które zadały sobie trud nauczenia się, jak regulować swoje siedzenie, zagłówek i prawidłowo siedzieć podczas jazdy, ten aktywny zagłówek nie daje ci absolutnie nic, to zmarnowana funkcja bezpieczeństwa.

Być może wcześniej w wątku znajdują się posty osób, które wyłączyły swoje zagłówki i przywróciły je do normalnej pozycji, po prostu używając dużych, wytrzymałych opasek zaciskowych, aby zabezpieczyć zagłówek z powrotem w pozycji i utrzymać go tam.

Choć nie lubię wyłączać funkcji bezpieczeństwa, wszystko, co przeczytałem i czego się dowiedziałem o bezpieczeństwie w razie wypadku (co nie czyni mnie ekspertem, więc potraktuj to z przymrużeniem oka i przeprowadź własne badania, jesteś odpowiedzialny za swoje decyzje, a nie jakiś facet w internecie), ta funkcja jest tylko dla idiotycznych kierowców, którzy są tak bez pojęcia, że nie wiedzą, jak regulować swoje siedzenie, zagłówek i prawidłowo siedzieć podczas jazdy, ani nie chcą nawet zawracać sobie głowy nauką i robieniem tego. Co niestety opisuje 85% dzisiejszych kierowców. Obejmuje to projektanta pierwszego aktywnego zagłówka, który stwierdził, że zaprojektował go, ponieważ badania pokazują, że 85% kierowców nieprawidłowo reguluje swoje siedzenia i zagłówki lub nie siedzi prawidłowo podczas jazdy.

Jeśli środek tyłu głowy znajduje się bezpośrednio przed co najmniej górną częścią zagłówka i nie więcej niż 1 cal od zagłówka, a siedzisz wyprostowany/wyprostowany, plecy proste, pośladki w tylnej części siedzenia i oparte o dolną część oparcia, to nie ma powodu, aby zagłówek wyskoczył i spotkał się z twoją nieprawidłowo ustawioną głową lecącą do tyłu, aby dać ci uraz kręgosłupa szyjnego, złamać kark lub spowodować wstrząs mózgu. Jeśli NIE jesteś jednym z tych idiotycznych kierowców, to twoją nagrodą jest miły Donkey Punch, gdy ktoś wjedzie w ciebie z tyłu.

EDIT- Jeep wymienia ze względu na przedłużoną gwarancję na zagłówek!

Nowy tutaj - witaj!
Zeszłej nocy kupiłem używanego, ale bardzo kochanego, Grand Jeep Cherokee Overland z 2003 roku. Przejechałem nim dzisiaj 28 mil w obie strony. Wsiadłem do niego dzisiaj, żeby wrócić do domu i zauważyłem, że zagłówek po stronie pasażera się otworzył. Jestem
wściekły po przeczytaniu wszystkich tych postów o braku pomocy ze strony Jeepa. Chyba na razie będę używał trytytek 😳

...Wściekły po przeczytaniu wszystkich tych postów o braku pomocy ze strony Jeepa. Chyba przez jakiś czas będę używał trytytek 😳
Jak już mówiłem, aktywne zagłówki zostały wprowadzone po prostu dlatego, że badania wykazały, że 80% kierowców nieprawidłowo reguluje swoje siedzenia i zagłówki.
Jeśli więc ktoś miałby wyłączyć aktywny zagłówek (przymocować go z powrotem na miejscu trytytką), powinien zbadać, jak prawidłowo wyregulować swoje siedzenie, zagłówek i prawidłową pozycję siedzenia w samochodzie.

Z tego, co rozumiem, aktywne zagłówki nie zrobią nic dla osoby w prawidłowo wyregulowanym siedzeniu i zagłówku, siedzącej prawidłowo w siedzeniu, i dadzą jej Donky Punch podczas wypadku.

Jeśli teraz nie siedzisz prawidłowo w siedzeniu, masz źle wyregulowane siedzenie i zagłówek, jesteś podatny na uraz kręgosłupa szyjnego i uraz szyi podczas wypadku, zagłówek wyskoczy i spotka się z twoją głową, aby temu zapobiec dla nieświadomego/nieostrożnego kierowcy/pasażera.

241 - 260 of 320 Posts