Jeep Garage  - Jeep Forum banner

Właściciele Maximum Steel Metallic pytają

31K views 15 replies 12 participants last post by  GreenGreySS  
#1 · (Edited)
Więc ci z nas, którzy mają lakier Max Steel, jaki kolor mówicie ludziom, gdy pytają? To na pewno bardzo kameleonowy kolor. Czasami jest czarny, czasami ciemnoszary granit, czasami głęboki granatowy. Dosłownie mogę na to spojrzeć, obrócić głowę i spojrzeć ponownie, a kolor się zmienił, gdy jestem na zewnątrz. Kiedy jest w garażu pod światłami LED 5k, wygląda bardzo, bardzo niebiesko. Trudno mi to opisać ludziom, gdy pytają i na pewno nie będę wiedział, co powiedzieć w wydziale komunikacji, gdy zapytają (używają tylko podstawowych nazw kolorów, gdy rejestrują). Na pewno inni właściciele Max Steel przez to przeszli?

#2 ·
Więc ci z nas, którzy mają lakier Max Steel, jaki kolor mówicie ludziom, gdy pytają? To z pewnością bardzo kameleonowy kolor. Czasami jest czarny, czasami ciemnoszary granit, czasami głęboki granatowy. Dosłownie mogę na to spojrzeć, obrócić głowę i spojrzeć ponownie, a kolor się zmienił, gdy jestem na zewnątrz. Kiedy jest w garażu pod światłami LED 5k, wygląda bardzo, bardzo niebiesko. Trudno mi to opisać ludziom, gdy pytają i na pewno nie będę wiedział, co powiedzieć wydziałowi licencji, gdy zapytają (używają tylko podstawowych nazw kolorów, gdy nadają tytuł). Z pewnością inni właściciele Max Steel przez to przeszli?
Zazwyczaj mówię ludziom ciemny Jeep. Mówię też czasami ciemnoszary niebieskawy Jeep. Trudno wymyślić, co powiedzieć, więc zwykle spędzam chwilę, mówiąc im, że może to być 3 różne kolory w zależności od pory dnia i pogody. Uwielbiam ten kolor, dlatego go wybrałem, a większość Grand Cherokee, które widziałem na drodze, kiedy dostałem swój, była w kolorze białym, czarnym, czerwonym lub złotym, więc chciałem bardziej się wyróżniać.

Kiedy wziąłem w leasing swój, stan Floryda uważa, że kolor jest srebrny. Kiedy wspomniałem o tym facetowi z F&I, powiedział, że tak to klasyfikują. Zastanawiam się więc, co się stanie, jeśli zostaniemy zatrzymani w naszych "srebrnych" Jeepach? :roll eyes:

#3 ·
Zazwyczaj mówię ludziom ciemny Jeep. Mówię też czasami ciemnoszary niebieskawy Jeep. Trudno wymyślić, co powiedzieć, więc zwykle spędzam chwilę, mówiąc im, że może mieć 3 różne kolory w zależności od pory dnia i pogody. Uwielbiam ten kolor, dlatego go wybrałem, a większość Grand Cherokee, które widziałem na drodze, kiedy dostałem swój, była w podstawowych kolorach białym, czarnym, czerwonym lub złotym, więc chciałem bardziej się wyróżniać.

Kiedy wziąłem w leasing swój, stan Floryda uważa, że kolor jest uważany za srebrny. Kiedy wspomniałem o tym facetowi z F&I, powiedział, że tak to klasyfikują. Zastanawiam się więc, co się stanie, jeśli zostaniemy zatrzymani w naszych "srebrnych" Jeepach? :roll eyes:
Też uwielbiam ten kolor. Zdecydowanie sprawia, że jest ciekawie, jak się wydaje, że się zmienia.

Nie mogę uwierzyć, że Florida BMV nazywa to "srebrnym". To tak, jakbyś prosił się o kłopoty, gdy organy ścigania sprawdzają tablice rejestracyjne. Nie wiem, czy Floryda ma automatyczne czytniki tablic rejestracyjnych w radiowozach, ale tutaj w Indianie jest ich kilka. Wydaje się, że byłby to czerwony znak, ponieważ oczywiście nie jest srebrny. Może już rozumieją, że jest to ogólne przypisanie koloru, więc nie stanowi to problemu.

#4 ·
Przez kilka lat po wprowadzeniu międzynarodowego (17-cyfrowego) numeru VIN, komputery na Florydzie mogły obsłużyć tylko 15 cyfr. Ponieważ zdecydowano się pominąć dwie ostatnie cyfry, nie było prawdziwego dowodu własności. Nie sądzę, żeby kolor był tak dużym problemem.

#5 ·
Mam ten sam problem, wyobraźcie sobie, jak trudno jest mi spróbować przetłumaczyć Max Steel na hiszpański!!..prawie niemożliwe.

Kiedy pytają o kolor mojego jeepa, mówię im, że ma ciemnoniebieski/szary kolor, na słońcu naprawdę się mieni i bardzo mi się podoba, w cieniu zmienia się w ciemnoszary.

Pozdrawiam.

#6 · (Edited)
Nazywam to po prostu "ładnym". Używając mojej karty dziewczyny. : ) Ale tak na serio, to niebiesko-szary. Widzę nawet odrobinę fioletu w pewnym świetle z bliska. Używając jednego koloru... Jest niebieski.

#10 ·
Skoro ludzie, z którymi omawiasz kolor, prawdopodobnie patrzą na Jeepa, to dlaczego po prostu nie powiesz:

Maximum Steel

Jeśli na niego patrzą, nie musisz im mówić, że jest niebieski lub szary, to mogą sami wymyślić. :)

---
Ha, no cóż, nie musiałem prowadzić tej dyskusji z ludźmi, którzy są bezpośrednio obecni.

#14 ·
Strangely enough...I've never been asked....
Co dziwne... nigdy mnie o to nie pytano....
Ludzie podchodzili do mnie i komentowali, jak niesamowicie to wygląda. Nie jestem pewien, czy chodzi im o kolor, czy o całość. Tak czy inaczej, potwierdza to mój wybór jako mój kolor nr 1, gdy chcę coś kupić.

#15 ·
Najlepszy kolor moim zdaniem.

Myślę, że odnoszę się do tego jako mieszanki niebieskiego/czarnego. Widzę granit.