Jeep Garage  - Jeep Forum banner

Radio i bluetooth nie działają

1 reading
24K views 6 replies 4 participants last post by  JeepCares  
#1 · (Edited)
AKTUALIZACJA: Zabrałem to dzisiaj do innego dealera, który zażądał ode mnie 160 dolarów za "diagnozę" i mówią, że to wewnętrzna awaria radia... Zacytowali mi 953,00 dolarów przed opodatkowaniem za nowe radio... Ugh!

Mam Jeepa Grand Cherokee z 2016 roku i zaczęło się od tego, że mój telefon nie łączył się z Bluetooth w moim Jeepie. Potem na ekranie pojawił się błąd z napisem "telefon w pojeździe wymaga serwisu. Skontaktuj się z dealerem". Pomyślałem, że potrzebuję aktualizacji, więc zabrałem go do dealera, ale powiedzieli, że całe radio trzeba wymienić i będzie to kosztować około 1400 dolarów. Nie miałem tego Jeepa nawet roku i nie mogę słuchać radia Sirius XM, ponieważ mój tuner i elementy sterujące na kierownicy i pokrętle nie działają, gdy odtwarzam radio XM, i nie mogę połączyć telefonu przez Bluetooth ani korzystać z zestawu głośnomówiącego. Bardzo frustrujące w przypadku nowego pojazdu.

#2 ·
Czy jesteś pierwotnym właścicielem, czy to nowy pojazd dla Ciebie? Możliwe, że urządzenie uległo awarii. Jeśli to nowy samochód dla Ciebie, możliwe jest również, że poprzedni właściciel mógł wymienić radio na nieoryginalne, być może aby uzyskać funkcje CarPlay. Następnie, gdy go sprzedał lub oddał w rozliczeniu, włożył oryginalne radio z powrotem i nie podłączył wszystkiego, a co gorsza, oryginalna wiązka przewodów mogła zostać połączona dla nieoryginalnego radia, pozostawiając Cię z uszkodzoną wiązką przewodów, która wymaga naprawy lub wymiany.

#3 ·
Możesz również spróbować zresetować, wykonując następujące kroki:
  1. Upewnij się, że Twój pojazd jest zaparkowany i w trybie „Run”.
  2. Naciśnij i przytrzymaj jednocześnie przyciski głośności i pokrętła tunera.
  3. Przytrzymaj pokrętła przez 10–20 sekund.
  4. Po przytrzymaniu pokręteł na ekranie powinien pojawić się migający napis z nazwą marki Twojego pojazdu, a następnie zgasnąć.
  5. Po chwili nazwa marki powróci, system uruchomi się ponownie i powróci do głównego ekranu UConnect.
I być może sprawdź tryb diagnostyczny, wykonując kroki opisane w filmie, pomiń pierwszą minutę.
tryb diagnostyczny

#4 ·
Mogłeś również spróbować zresetować, wykonując następujące kroki:
  1. Upewnij się, że Twój pojazd jest w trybie parkowania i w trybie „Run”.
  2. Naciśnij i przytrzymaj jednocześnie przyciski głośności i pokrętła tunera.
  3. Przytrzymaj pokrętła przez 10–20 sekund.
  4. Po przytrzymaniu pokręteł ekran powinien wyświetlić nazwę marki Twojego pojazdu, a następnie zgasnąć.
  5. Po chwili nazwa marki powróci, system zainicjalizuje się ponownie i powróci do głównego ekranu UConnect.
I być może sprawdź tryb diagnostyczny, wykonując kroki opisane w filmie, pomiń pierwszą minutę.
tryb diagnostyczny
Nie jestem pierwotnym właścicielem, to po prostu dla mnie nowość. Uruchomiłem tryb diagnostyczny, ale to nie rozwiązało problemu. Prawdopodobnie będę musiał go zanieść z powrotem i może rozebrać. Szukałem zamiennika w Internecie, ponieważ zacytowano mi tak wysoką cenę, ale obawiam się, że dostanę zły.

#6 ·
Możesz rozważyć skorzystanie z serwisu naprawczego, takiego jak ten oferowany przez infotainment.com. Uważam, że komunikat "telefon w pojeździe wymaga serwisu" może być spowodowany uszkodzoną kartą powietrzną, którą infotainment.com twierdzi, że może naprawić w ramach swojego serwisu naprawczego za 300 USD.

Musiałbyś wyjąć radio z samochodu i wysłać je do nich, ale istnieje wiele filmów pokazujących, jak to zrobić.

Możesz również zadzwonić lub wysłać do nich e-mail, aby omówić problemy, które masz, zanim zapłacisz za usługę i wyślesz im radio.

W trosce o pełne ujawnienie, od 2 lat mam dziwny problem z Uconnect i niedawno wypróbowałem ten serwis naprawczy. W moim przypadku nie byli w stanie rozwiązać problemu, ale zwrócili mi wszystko oprócz 69 USD.

#7 ·
Mam Jeep Grand Cherokee z 2016 roku i zaczęło się od tego, że mój telefon nie łączył się z Bluetooth w moim Jeepie. Potem na ekranie pojawił się błąd z komunikatem "telefon w pojeździe wymaga serwisu. Skontaktuj się z dealerem". Pomyślałem, że potrzebuję aktualizacji, więc zabrałem go do dealera, ale powiedzieli, że całe radio trzeba wymienić i będzie to kosztować około 1400 dolarów. Nie miałem tego Jeepa nawet roku i nie mogę słuchać radia Sirius XM, ponieważ mój tuner i elementy sterujące na kierownicy i pokrętle nie działają, gdy odtwarzam radio XM, i nie mogę połączyć telefonu przez Bluetooth ani korzystać z zestawu głośnomówiącego. Bardzo frustrujące w przypadku nowego pojazdu.
Bardzo mi przykro to słyszeć. Czy otworzyłeś sprawę w związku z tym problemem? Jeśli nie, z przyjemnością pomogę! Wyślij nam wiadomość prywatną.

Alison
JeepCares