Jeep Garage  - Jeep Forum banner

Problemy ze zdalnym uruchamianiem???

1 reading
20K views 49 replies 19 participants last post by  dominguezliesl  
#1 ·
Naciskam dwukrotnie przycisk zdalnego uruchamiania na pilocie. Światła migają. Drzwi się zamykają. Silnik kręci i uruchamia się..... Działa przez około 5 do 10 sekund, a następnie gaśnie. Na desce rozdzielczej wyświetla się komunikat: "Zdalne uruchamianie anulowane... Wciśnij pedał hamulca, uruchom silnik".

A potem uruchamia się normalnie. Czy ktoś miał taką sytuację? Pojazd to Jeep Grand Cherokee Limited z 2015 roku.

#3 ·
Zazwyczaj powinien pokazywać przyczynę anulowania zdalnego uruchomienia (otwarte drzwi, otwarta maska, niski poziom paliwa). Nie dostajesz tego?
Nic nie widziałem. Kiedy zdarzyło się to po raz pierwszy dziś rano, uruchomiłem go zdalnie, a następnie otworzyłem tylną klapę. Następnie, na następnym postoju, uruchomiłem go zdalnie i znowu się wyłączył, nie robiąc nic. W przeszłości uruchamiałem go zdalnie, a następnie otwierałem tylną klapę bez żadnych problemów.

#4 ·
Poniżej wymieniono niektóre z warunków, które spowodują przerwanie zdalnego uruchamiania lub nawet nie podejmą próby uruchomienia. Wszystkie są wymienione w instrukcji obsługi.

Wszystkie poniższe warunki muszą być spełnione, zanim silnik zostanie uruchomiony zdalnie:
• Selektor biegów w pozycji PARK
• Drzwi zamknięte
• Maska zamknięta
• Klapa bagażnika zamknięta
• Wyłącznik świateł awaryjnych wyłączony
• Wyłącznik hamulca nieaktywny (pedał hamulca nie wciśnięty)
• Akumulator na akceptowalnym poziomie naładowania
• Przycisk PANIC niewciśnięty
• System nie wyłączony z poprzedniego zdarzenia zdalnego uruchamiania
• Wskaźnik systemu alarmowego pojazdu miga
• Zapłon w pozycji STOP/OFF
• Poziom paliwa spełnia minimalne wymagania

Komunikat o przerwaniu zdalnego uruchamiania
Następujące komunikaty zostaną wyświetlone na wyświetlaczu zestawu wskaźników, jeśli pojazd nie uruchomi się zdalnie lub zakończy zdalne uruchamianie przedwcześnie:
• Zdalne uruchamianie anulowane — otwarte drzwi
• Zdalne uruchamianie anulowane — otwarta maska
• Zdalne uruchamianie anulowane — niski poziom paliwa
• Zdalne uruchamianie przerwane, czasomierz upłynął
• Zdalne uruchamianie przerwane, otwarta klapa bagażnika
• Zdalne uruchamianie wyłączone — uruchom pojazd, aby zresetować

#5 ·
Dzięki. Jeśli to się powtórzy, zwrócę większą uwagę na odczyt z deski rozdzielczej. Wydaje mi się, że było napisane: "Uruchom pojazd, aby zresetować". Ale powtórzyło się to ponownie kilka minut później przy następnej próbie.

#6 ·
Dzięki. Jeśli to się powtórzy, zwrócę większą uwagę na odczyt z deski rozdzielczej. Wydaje mi się, że było napisane "Start Vehicle To Reset". Ale powtórzyło się to przy następnej próbie kilka minut później.
To bardzo częste, gdy akumulator jest na wyczerpaniu. Mój 2014 robił to kilka razy. Kiedy po raz pierwszy się to zaczęło dziać, pojazd wydawał się w porządku. Ale tydzień później mogłem zauważyć podczas normalnego rozruchu, że silnik kręcił wolniej niż zwykle. Po wymianie akumulatora problem ze zdalnym uruchamianiem już się nie powtórzył. Myślę, że dzieje się tak, że system nie może stwierdzić, że akumulator jest słaby, dopóki nie zakręci rozrusznikiem, wtedy napięcie spada, moim zdaniem odcięcie wynosi około 9 woltów. System widzi 9 woltów i mówi "brak zdalnego uruchamiania", mimo że już zakończył uruchamianie. Nazwałbym to błędem w logice programowania... jeśli już się uruchomił, po co go wyłączać? Niech pracuje i ładuje akumulator!!! Ale nikt mnie o to nie pytał...

#7 ·
Moja bateria ma zaledwie 6 miesięcy. I jest na urządzeniu podtrzymującym, gdy pojazd stoi. Utrzymuje ją na pełnym, 100% naładowaniu. Gdyby zakręcił rozrusznikiem jeszcze szybciej, wyrzuciłby uzwojenie.

#8 ·
Mój akumulator ma zaledwie 6 miesięcy. I jest na urządzeniu podtrzymującym, gdy pojazd stoi. Utrzymuje go na pełnym, 100% naładowaniu. Gdyby zakręcił rozrusznikiem jeszcze szybciej, wyrzuciłby uzwojenie.
Czy możliwe, że małe połączenie przewodowe z akumulatorem zostało odłączone? Jak pamiętam, jest duży przewód do zacisku akumulatora i drugi mały, który służy do wykrywania napięcia. Czy problem zaczął się, gdy dostałeś nowy akumulator?

#10 ·
Mam ten problem od dłuższego czasu. Wymieniłem akumulator około miesiąc temu i nic się nie zmieniło. Podejrzewam, że może to mieć coś wspólnego z pompą paliwa. Jeśli próbuję uruchomić na zimno z pozycji "Wyłączony", ma problemy z uruchomieniem i czasami przekracza limit czasu po próbie uruchomienia przez 10 sekund. Jeśli uruchomię z pozycji "Uruchom" po usłyszeniu cyklu paliwa, uruchamia się od razu.

#12 ·
Mój odpala od razu. Zimny lub gorący. Zdalnie lub przyciskiem na desce rozdzielczej. Po prostu nagle się uruchamia, a następnie wyłącza po kilku sekundach pracy.
Nie miałem z tym żadnych problemów z uruchomieniem, dopóki automatyczny start nie zaczął mieć problemów. Krótko potem, być może w tym samym czasie, wystąpiły problemy z ręcznym uruchamianiem z pozycji "Off". Właśnie zauważyłem, że to się nie wydarzyło po ustawieniu przycisku startu najpierw na "Run". Jestem zainteresowany, aby dowiedzieć się, czy ktoś inny miał ten problem i czy został on rozwiązany. Ale w moich badaniach słyszałem, jak inni wspominają o uszkodzonej pompie paliwa.

#13 ·
OK, naprawione. To była kontrolka "Check Engine". Kilka tygodni temu założyłem wątek o kontrolce "Check Engine", która się zapalała. Mówiąc krótko, kupiłem czytnik kodów Foxwell i odkryłem, że był to drobny kod, który mówił: "Wykryto niewielki wyciek w układzie odparowywania paliwa" lub coś w tym stylu.

Wymazałem go i rzeczywiście, około 3 lub 4 tygodnie później zapalił się ponownie i ponownie go wymazałem. Potem zapalił się jeszcze raz. Więc po prostu go zostawiłem, wiedząc, że to nic poważnego. Dziś rano spróbowałem ponownie uruchomić go zdalnie i uruchomił się.... I wyłączył się po około 10 sekundach. Więc wyjąłem czytnik i ponownie wymazałem kod "Check Engine", a kontrolka "Check Engine" zgasła.

Następnie spróbowałem uruchomić zdalnie 3 razy. I za każdym razem uruchamiał się i pozostawał włączony. Więc.... Podsumowując, wydaje się, że zdalne uruchamianie nie działa poprawnie, jeśli zostanie wygenerowany jakikolwiek kod "Check Engine" i kontrolka jest włączona.

To bez wątpienia sposób na wciągnięcie ludzi do serwisu, którzy skarżą się, że ich zdalne uruchamianie nie działa poprawnie. Serwis zauważy wtedy kontrolkę "Check Engine", wywoła kod i poinformuje ich, że ich system emisji spalin wymaga 1000 dolarów pracy. Wyjeżdżają 1000 dolarów ubożsi, ale przynajmniej ich zdalne uruchamianie będzie ponownie działać poprawnie, więc są szczęśliwi.

Ten czytnik kodów, który kupiłem, zwrócił się z nawiązką. Tak, to wciąż PITA, jak ciągle wraca. Ale przynajmniej teraz wiem, co się dzieje i nie ma nic "złego" z samą funkcją zdalnego uruchamiania. Więc jeśli wam zdarzy się, że wasze zdalne uruchamianie nie działa prawidłowo, najprawdopodobniej to samo.

#14 ·
To bez wątpienia sposób na sprowadzenie ludzi do dealera, którzy skarżą się, że ich zdalny start nie działa poprawnie. Dealer zauważy wtedy kontrolkę "Check Engine", wywoła kod i powie im, że ich system emisji spalin wymaga 1000 dolarów pracy. Odchodzą 1000 dolarów ubożsi, ale przynajmniej ich zdalny start znów działa poprawnie, więc są szczęśliwi.

Właściwie nie, to po prostu funkcja bezpieczeństwa, która nie pozwala silnikowi na dalszą pracę bez nadzoru, gdy w komputerze występuje DTC.

#32 ·
Cieszę się, że wszystko się udało! 256,00 $ to niezła kwota.
tak, plus właśnie dostałem pocztą 20 $ speed perks z powrotem za zakup do wykorzystania w sklepie... niestety nie ma nic, czego muszę użyć do 13 maja, więc powinienem o czymś pomyśleć do tego czasu... Mam już mnóstwo materiałów do detailingu. Zawsze miło jest dostać nieznany gratis.

#33 ·
Zdalne uruchomienie nie powiodło się, żadne światła nie migają, po prostu nic. Wymieniłem baterię w pilocie, nic. Rozebrałem pilota, małe metalowe krążki między gumową klawiaturą a płytką obwodu poluzowały się i pływały, drugi raz w ciągu kilku tygodni. Wcisnąłem je z powrotem na miejsce, tym razem z maleńką kropką superglue dla każdego. Wszystko działa teraz normalnie.

#34 ·
Naciskam dwukrotnie przycisk zdalnego uruchamiania na pilocie. Światła migają. Drzwi się zamykają. Silnik kręci i uruchamia się..... Działa przez około 5 do 10 sekund, a następnie gaśnie. Na desce rozdzielczej widnieje napis: "Zdalne uruchamianie anulowane... Wciśnij pedał hamulca, uruchom silnik".

Następnie uruchamia się normalnie. Czy ktoś miał taką sytuację? Pojazd to Jeep Grand Cherokee Limited z 2015 roku.
Zdalne uruchamianie nie pozwoli silnikowi pracować dłużej niż kilka sekund, jeśli występują jakiekolwiek kody błędów.

#35 ·
Naciskam dwukrotnie przycisk zdalnego uruchamiania na pilocie. Światła migają. Drzwi się zamykają. Silnik kręci i uruchamia się..... Działa przez około 5 do 10 sekund, a następnie gaśnie. Deska rozdzielcza wyświetla komunikat "Zdalne uruchamianie anulowane... Wciśnij pedał hamulca, uruchom silnik".

A potem uruchamia się normalnie. Czy komuś się to zdarzyło? Pojazd to Jeep Grand Cherokee Limited z 2015 roku.
Tak. Właśnie zaczęło się to dziać ze mną zeszłej nocy.

#36 ·
Tak. Zaczęło się to dziać u mnie zeszłej nocy.
Przeczytaj odpowiedź tuż nad twoją.

Również...

Wszystkie następujące warunki muszą być spełnione, zanim
silnik uruchomi się zdalnie:
• Drzwi zamknięte
• Maska zamknięta
• Klapa tylna zamknięta
• Włącznik hamulca nieaktywny (pedał hamulca nie wciśnięty)
• System nie wyłączony z poprzedniego zdarzenia zdalnego uruchomienia
• Wskaźnik systemu alarmowego pojazdu miga

UWAGA:

• Jeśli wystąpi usterka silnika lub niski poziom paliwa, to
pojazd uruchomi się, a następnie wyłączy się w ciągu 10 sekund.

#37 ·
Mam podobny problem, czasami się uruchamia, a czasami nie… Myślałem, że może dlatego, że było za zimno, ale wydaje się, że nie ma to żadnego sensu. Dzieją się też dziwne rzeczy z elektryką.. moja nagrzewnica jest ustawiona na wysoki.. kiedy automatyczne uruchamianie zawodzi i muszę uruchomić pojazd ręcznie.. temperatura magicznie spada do 72.. nie mam pojęcia, jaka jest tego przyczyna.

#38 ·
Naciskam dwukrotnie przycisk zdalnego uruchamiania na pilocie. Światła migają. Drzwi się zamykają. Silnik kręci i uruchamia się..... Działa przez około 5 do 10 sekund, a następnie gaśnie. Deska rozdzielcza wyświetla komunikat: "Zdalne uruchamianie anulowane... Wciśnij pedał hamulca, uruchom silnik".

Potem uruchamia się normalnie. Czy ktoś miał taką sytuację? Pojazd to Jeep Grand Cherokee Limited z 2015 roku.
Co ustaliłeś jako przyczynę, mój tak robi od nowości, to 2015, nigdy tego nie sprawdzałem aż do teraz.

#39 ·
Co ustaliłeś jako przyczynę? Mój tak robi od nowości, to 2015 Nigdy tego nie sprawdzałem aż do tej pory
W moim przypadku było to spowodowane tym, że świeciła się kontrolka silnika z powodu kodu, który mówił, że występuje niewielki wyciek w układzie odparowywania paliwa, który ma związek z układem emisji spalin pojazdu.

Wyłączyłem kontrolkę silnika, kasując kod za pomocą czytnika kodów, jak wspomniałem we wcześniejszym poście. Po tym funkcja zdalnego uruchamiania zaczęła działać ponownie bez zarzutu. Ale kod wciąż wraca. Więc nie zawracałem sobie głowy, żeby to zgłaszać.

Moim zdaniem problem tkwi w szyjce wlewu paliwa bez korka. Co, jak mi powiedziano, kosztuje około 1200,00 $. I najprawdopodobniej zdarzy się to ponownie, więc nie zamierzam się tym zajmować.

#41 ·
Mam teraz ten sam problem. Jakie jest rozwiązanie?
Ten sam problem, co u kogo?
Czy przejrzałeś listy kontrolne wszystkich problemów, które uniemożliwiają zdalne uruchomienie lub utrzymanie pracy (z powyższych postów)?
Od RoadiJeff:
Wszystkie z poniższych warunków muszą być spełnione, zanim silnik zostanie uruchomiony zdalnie:
• Drzwi zamknięte
• Maska zamknięta
• Klapa tylna zamknięta
• Wyłącznik hamulca nieaktywny (pedał hamulca nie wciśnięty)
• System nie wyłączony z poprzedniego zdarzenia zdalnego uruchomienia
• Miga wskaźnik systemu alarmowego pojazdu
UWAGA:

• Jeśli występuje usterka silnika lub niski poziom paliwa, to
pojazd uruchomi się, a następnie wyłączy się po 10 sekundach.

#45 ·
Ja również mam problem ze zdalnym uruchamianiem. 1 listopada kupiłem Jeepa Cherokee Limited z 2020 roku z przebiegiem 80 tys. mil. Zdalne uruchamianie nie działało za każdym razem po 10 sekundach. Potem potrzebowałem rozruchów. Potem miałem kontrolkę niskiego ciśnienia oleju. 18 lutego powiedzieli, że mam "znaczący wyciek oleju" i dlaczego nie przyniosłem go wcześniej? Kiedy ostatnio wymieniano olej? Kupiłem umowę serwisową dla mojego "to w zasadzie nowy samochód", żeby usłyszeć, że mój 5-letni samochód z 2020 roku wymaga poważnych napraw o wartości 1700 dolarów. Żadnego oleju na podjeździe. Jestem tak sfrustrowany tym samochodem!

#46 ·
Ja również mam problem ze zdalnym uruchamianiem. 1 listopada kupiłem Jeepa Cherokee Limited 2020 z przebiegiem 80 tys. mil. Zdalne uruchamianie nie działało za każdym razem po 10 sekundach. Potem potrzebowałem rozrusznika. Potem miałem kontrolkę niskiego ciśnienia oleju. 18 lutego powiedzieli, że mam "znaczący wyciek oleju" i dlaczego nie przywiozłem go wcześniej? Kiedy ostatnio zmieniano olej? Kupiłem umowę serwisową dla mojego "to w zasadzie nowy samochód", żeby usłyszeć, że mój 5-letni samochód z 2020 roku potrzebuje poważnych napraw o wartości 1700 $. Żadnego oleju na podjeździe. Jestem tak sfrustrowany tym samochodem!
Chciałbym również zauważyć, że oddałem go z powodu problemu ze zdalnym uruchamianiem i brakiem uruchamiania, co nie ma nic wspólnego z olejem, ponieważ nie byłem świadomy problemu. Na mojej fakturze serwisowej odnotowano to jako:
Klient przywiózł samochód z powodu wycieku oleju

Ja nie. To także mój problem, ponieważ nie jeżdżę wystarczająco dużo. Muszę uruchamiać samochód 3 razy dziennie, pozwalając mu pracować 45 minut do godziny. Wszystkie pory roku, nie tylko zima.

#47 ·
Nie uruchamiaj swojego Jeepa i nie pozwól mu pracować na biegu jałowym.
Co się stało, gdy wymieniłeś zarówno akumulator główny, jak i akumulator pomocniczy, czy problem nadal występował, w którym musiałeś uruchomić Jeepa, aby go uruchomić? Jeśli ich nie wymieniłeś i nie wiesz, kiedy akumulatory zostały wymienione, wymień je teraz.
Gdzie dokładnie jest wyciek oleju? Jeśli Ci tego nie powiedzieli, zapytaj ich.

#48 ·
Nie uruchamiaj Jeepa i nie pozwól mu pracować na biegu jałowym.
Co się stało, gdy wymieniłeś zarówno akumulator główny, jak i akumulator pomocniczy, czy problem nadal występował, gdy musiałeś uruchomić Jeepa za pomocą kabli rozruchowych? Jeśli ich nie wymieniłeś i nie wiesz, kiedy akumulatory zostały wymienione, wymień je teraz.
Gdzie dokładnie jest wyciek oleju? Jeśli Ci tego nie powiedzieli, zapytaj ich.
Będę potrzebował więcej czasu, aby dowiedzieć się, co się dzieje z akumulatorem. Akumulator przeszedł test obciążeniowy, co oznacza, że gdzieś występuje pobór prądu lub pojazd nie jest wystarczająco eksploatowany w tę zimną pogodę, aby go naładować. Istnieje również znaczny wyciek oleju z pojazdu, wygląda na to, że chłodnica oleju pękła lub ma uszkodzoną uszczelkę i wycieka olej.
Nie chcieli wymienić akumulatora.

#50 ·
Ok, chłopaki, mam problemy z wyłączeniem zdalnego uruchamiania 10-15 sekund po uruchomieniu za pomocą pilota. Moja olej musi zostać wymieniony, mój Jeep jest również dieslem. Co oznacza, że dodajesz do tego system DEF. W każdym razie kod, który wyświetlam z tym problemem, to P22fa - Scr nox Catalyst. Ma to związek z dopływem powietrza w moim DEF, który najprawdopodobniej jest brudny i prawdopodobnie zatkany. Mój olej MUSI zostać wymieniony, właśnie spadłem do 0% i przejechałem prawie 3200 mil w tej rundzie. Zazwyczaj mój Jeep wypija około całego pojemnika płynu Blu Platinum DEF. Nie wiem, ile uncji ma duża butelka, kosztuje około 55-65 dolarów w zależności od używanej marki. W każdym razie, w przypadku diesla masz proces regeneracji, który wymaga przejechania przez ten proces, aby go wyczyścić. W przeszłości musiałem mieć do czynienia z tym procesem tylko wtedy, gdy był brudny, zatkany i/lub (system DEF) nie został profesjonalnie wyczyszczony. W ciągu ostatnich 6 miesięcy miałem tylko 2 procesy regeneracji. I oba miały miejsce w ciągu jednego dnia, co wydarzyło się około miesiąca temu. Zazwyczaj dbam o konserwację dość dobrze i tak szybko, jak to konieczne. Nie czyściłem systemu DEF od prawie roku, kosztuje to około 250 dolarów u dealera Jeepa. Jest to niezbędna opłata za konserwację, jeśli masz diesla. Na pewno!! W każdym razie, jeśli chodzi o was, myślicie, że to bateria, moja została wymieniona w tym samym czasie, kiedy mój DEF został wyczyszczony, rok temu. Nigdy nie schodzę poniżej ćwierć baku paliwa, więc to żaden z tych powodów. Postanowiłem zabrać go do moich ludzi z Jeepa i zapytać ich, co myślą. Dałem im moją teorię. I zgadnijcie co? Miałem 100% racji, kazałem im wyczyścić mój system DEF, wymienić olej, a następnie wyczyścić CEL. Jak dotąd nie miałem żadnych problemów, żadne kontrolki CEL się nie zapalają, a moje zdalne uruchamianie działa znowu jak urok! Więc, jeśli odhaczasz wszystkie wymagania podręcznika i nadal nie możesz rozwiązać problemu, zabierz go do lokalnego sklepu samochodowego i poproś ich o przeprowadzenie testu, aby sprawdzić, które kody się wyświetlają i co oznaczają. Prawdopodobnie jest to coś prostego, ale nadal tak niezbędnego jak działający akumulator. Powodzenia dla was wszystkich i mam nadzieję, że mogłem pomóc!!