Ok, chłopaki, mam problemy z wyłączeniem zdalnego uruchamiania 10-15 sekund po uruchomieniu za pomocą pilota. Moja olej musi zostać wymieniony, mój Jeep jest również dieslem. Co oznacza, że dodajesz do tego system DEF. W każdym razie kod, który wyświetlam z tym problemem, to P22fa - Scr nox Catalyst. Ma to związek z dopływem powietrza w moim DEF, który najprawdopodobniej jest brudny i prawdopodobnie zatkany. Mój olej MUSI zostać wymieniony, właśnie spadłem do 0% i przejechałem prawie 3200 mil w tej rundzie. Zazwyczaj mój Jeep wypija około całego pojemnika płynu Blu Platinum DEF. Nie wiem, ile uncji ma duża butelka, kosztuje około 55-65 dolarów w zależności od używanej marki. W każdym razie, w przypadku diesla masz proces regeneracji, który wymaga przejechania przez ten proces, aby go wyczyścić. W przeszłości musiałem mieć do czynienia z tym procesem tylko wtedy, gdy był brudny, zatkany i/lub (system DEF) nie został profesjonalnie wyczyszczony. W ciągu ostatnich 6 miesięcy miałem tylko 2 procesy regeneracji. I oba miały miejsce w ciągu jednego dnia, co wydarzyło się około miesiąca temu. Zazwyczaj dbam o konserwację dość dobrze i tak szybko, jak to konieczne. Nie czyściłem systemu DEF od prawie roku, kosztuje to około 250 dolarów u dealera Jeepa. Jest to niezbędna opłata za konserwację, jeśli masz diesla. Na pewno!! W każdym razie, jeśli chodzi o was, myślicie, że to bateria, moja została wymieniona w tym samym czasie, kiedy mój DEF został wyczyszczony, rok temu. Nigdy nie schodzę poniżej ćwierć baku paliwa, więc to żaden z tych powodów. Postanowiłem zabrać go do moich ludzi z Jeepa i zapytać ich, co myślą. Dałem im moją teorię. I zgadnijcie co? Miałem 100% racji, kazałem im wyczyścić mój system DEF, wymienić olej, a następnie wyczyścić CEL. Jak dotąd nie miałem żadnych problemów, żadne kontrolki CEL się nie zapalają, a moje zdalne uruchamianie działa znowu jak urok! Więc, jeśli odhaczasz wszystkie wymagania podręcznika i nadal nie możesz rozwiązać problemu, zabierz go do lokalnego sklepu samochodowego i poproś ich o przeprowadzenie testu, aby sprawdzić, które kody się wyświetlają i co oznaczają. Prawdopodobnie jest to coś prostego, ale nadal tak niezbędnego jak działający akumulator. Powodzenia dla was wszystkich i mam nadzieję, że mogłem pomóc!!