Cóż, mam ten sam problem z moim '11 JGC. W ciągu ostatniego tygodnia kontrolka "Serv 4WD" migała przerywanym światłem przez większość cykli jazdy, a czasami zapalała się później w cyklu jazdy lub wcale się nie zapalała. Zbiega się to z zapaleniem kontrolki ESC, pomimo tego, że nie mam Selec-Terrain w trybie Sport lub bez ręcznego wyłączania ESC przyciskiem na desce rozdzielczej.
Zauważyłem pewnego dnia, podczas dobrego deszczu, że kiedy zawracałem na parkingu, miałem nadsterowność, co jest dziwne w przypadku tego pojazdu. Kiedy tryb AWD jest wybrany jako "Auto", rzecz mogłaby być wciśnięta do podłogi podczas skrętu i jechać prosto i prawdziwie jak Audi z napędem na wszystkie koła mojej żony. Może to być oznaką, że napęd na wszystkie koła jest wyłączony, co wyjaśniałoby kontrolkę "ESC off".
Testowałem ją w terenie co najmniej 3 razy i włączyłem wszystkie tryby Selec-Terrain, a także niski bieg, kontrolę zjazdu i przejechałem nią przez stosunkowo głębokie błoto bez problemów. Moja ocena jest taka, że wszystkie możliwości 4WD nadal dobrze funkcjonują zarówno w ustawieniach High, jak i Low.
Mój WK2 to Overland z Selec-Terrain, QDII i QL. Nie miałem żadnych problemów mechanicznych z pojazdem od czasu, gdy kupiłem go prawie 2 lata temu przy przebiegu 40 000 mil. Ten problem pojawił się dopiero przy przebiegu około 85 000 mil.
Więc zabrałem mojego Jeepa do lokalnego niezależnego warsztatu, który ma wysoką ocenę wśród entuzjastów Jeepa i prawie wszystkich innych, którzy używali ich do napraw/modyfikacji przez ostatnie 30 lat. Kierownik serwisu zadzwonił później tego dnia i wspomniał, że wyciągnęli DTC z DTCM, który został wyizolowany jako wadliwy kod wygenerowany z ELSD z powodu wadliwego programowania z Chryslera. Wydaje się, że czytałem, że kilka innych osób usłyszało to samo, tylko po to, aby dowiedzieć się, że proces naprawy "flash" nie jest rozwiązaniem dla wszystkich.
Oto TSB, które znalazłem w Internecie w odniesieniu do "flashowania" modułu:
http://www.wk2jeeps.com/tsb/tsb_wk2_2100811.pdf
Niestety, niezależny warsztat miał swój komputer w naprawie, więc nie mogą wykonać flasha TSB do przyszłego tygodnia. Jeżdżę Jeepem w tym tygodniu i zabiorę go z powrotem w poniedziałek 29. Powiem wam wszystkim, czy flash rozwiąże problemy, czy też powróci dzień po tym, jak wielu z was doświadczyło.
Pytania: Ile wszyscy zapłacili swojemu dealerowi/niezależnemu warsztatowi za ten reflash? Czy ktoś wie, czy TSB 21-008-11 jest objęty jakąkolwiek gwarancją dla Jeepa lub dealerów?