Właśnie zleciłem montaż fabrycznie nowego haka holowniczego w moim Altitude z 2017 roku w lokalnym warsztacie. Powiedziałem im, że planuję holować przyczepę o długości 2,40-3,00 m. Powiedzieli mi, co mogą zainstalować i że po wszystkim będę musiał udać się do dealera Jeepa, aby go "aktywować". Zleciłem montaż, który, jak się dowiedziałem, obejmował fabryczne 7-pinowe gniazdo. Około tydzień później zabrałem go do lokalnego dealera Jeepa. Przedstawiciel stwierdził, że musieli dodać "Tow Accessory" do profilu mojego pojazdu, co zrobili online. Wprowadzili również mojego jeepa do warsztatu. Po około 10 minutach przedstawiciel podszedł i powiedział, że hak nie został prawidłowo zainstalowany, mówiąc, że nie ma przewodów, aby go aktywować? Wspomniał coś o braku połączenia przewodów i odniesieniu do PDC? Przedstawiciel stwierdził, że będę potrzebował fabrycznej wiązki haka, która, jak powiedział, jest droga. Wspomniał, że jeśli nie holuję dużej przyczepy, czegoś z hamulcami, mogę użyć 4-pinowego płaskiego z rozdzielaczem z tyłu do świateł/kierunkowskazów? Skontaktowałem się z firmą zajmującą się przyczepami, a oni powiedzieli, że wszystko powinno być skonfigurowane dla dealera. Ich wyjaśnienie, a także wyjaśnienie dealera Jeepa, było mylące, nie jestem osobą techniczną i próbowałem zrozumieć, co należy zrobić, aby mieć działający hak. Brzmiało to tak, jakby obaj wskazywali palcami na siebie.
Zapłaciłem 400 dolarów i resztę (P&L) przy drzwiach warsztatu za początkową instalację i kolejne 50 dolarów u dealera Jeepa za "aktywację". Podczas rozmowy z warsztatem powiedzieli, że mogą zamontować 4-pinowy zestaw z tyłu i dostosować koszt w oparciu o poprzedni P&L, ale koszt wyniósłby około 200 dolarów? Warsztat powiedział, że mogę również spróbować u innego dealera Jeepa, sugerując, że technik dealera może nie mieć odpowiedniej wiedzy? Nie wiem, kto ma rację, a kto się myli. Chcę tylko, żeby mój hak działał i nie musiał wydawać setek dolarów więcej. To, plus niedogodności związane z koniecznością powrotu do przeróbek, nie sprawia, że jest to pozytywne doświadczenie. Doceniam wszelkie uwagi.
Zapłaciłem 400 dolarów i resztę (P&L) przy drzwiach warsztatu za początkową instalację i kolejne 50 dolarów u dealera Jeepa za "aktywację". Podczas rozmowy z warsztatem powiedzieli, że mogą zamontować 4-pinowy zestaw z tyłu i dostosować koszt w oparciu o poprzedni P&L, ale koszt wyniósłby około 200 dolarów? Warsztat powiedział, że mogę również spróbować u innego dealera Jeepa, sugerując, że technik dealera może nie mieć odpowiedniej wiedzy? Nie wiem, kto ma rację, a kto się myli. Chcę tylko, żeby mój hak działał i nie musiał wydawać setek dolarów więcej. To, plus niedogodności związane z koniecznością powrotu do przeróbek, nie sprawia, że jest to pozytywne doświadczenie. Doceniam wszelkie uwagi.