Witajcie wszyscy,
Jestem tutaj, aby zapytać, czy istnieje rozwiązanie tego problemu? Wydaje się, że powinna istnieć odpowiedź, ponieważ wydaje się, że jest to problem, którego doświadcza wielu innych (i wyobraźcie sobie wszystkich tych, którzy tu przyszli i nie założyli kont, aby opowiedzieć swoją historię). Wydaje mi się, że to nie jest dobry interes, aby zrzucać winę na inne problemy i mieć kierowców bez pojazdów przez wiele tygodni i setki wydane z kieszeni klientów, tylko po to, by ten problem pojawił się po przejechaniu kilku mil od dealera.
Tak więc zaczyna się moja historia. Mój akumulator pomocniczy się rozładował i zapłaciłem za nowy akumulator i go zainstalowałem. Tutaj naprawdę zaczyna się moja historia. Kiedy go oddałem, wspomniałem, że mam problem FCW/ESS, którego doświadcza wielu innych, wraz ze światłem serwisowym 4WD. Zabrałem go do dealera i oczywiście nie mogli tego powtórzyć, ale policzyli mi 200 dolarów, żeby powiedzieć mi, że nie dokręciłem nakrętek na akumulatorze (trudno w to uwierzyć). Wziąłem L, ale byłem szczęśliwy, bo wszystkie światła zgasły. NIE. Wracam do domu 10 mil później i wszystkie światła znowu się zapalają, minus auto start/stop (co było powodem, dla którego pierwotnie zabrałem pojazd do dealera, ale z zamiarem dowiedzenia się, dlaczego zapaliły się inne światła). Po tym serwisie światła zapalają się tylko okresowo, ale kiedy się zapalają, jest źle. Nie można cofać (bieg się nie zmienia, tylko obroty) podczas skręcania kierownicą w lewo pojazd drży, jakby miał zgasnąć, głośne stukanie na 2 biegu. Praca na biegu jałowym i trzęsący się samochód itp. Otrzymałem telefon od mojego dealera, że prawdopodobnie jest to skrzynia rozdzielcza, jednak kiedy oddałem go innego dnia, oddałem go ze wszystkimi zapalonymi światłami i byli w stanie wyciągnąć kilka kodów i że może to być elektryczne. Widziałem w Internecie filmy, które mówią, że jest to problem z modułem i nie daj się oszukać kupnem nowej skrzyni rozdzielczej. Jednak coś musi się wydarzyć. Jak to się stało, że dealerzy nie zostali poinformowani o tym problemie? Mam również 17 gc trailhawk.