Jeep Garage  - Jeep Forum banner
21 - 40 of 83 Posts
Prosta naprawa, alert ACC/FCW zasadniczo oznacza, że czujnik FCW (Forward Collision Warning) z przodu pojazdu jest brudny. Mały, okrągły czujnik na dole przedniego zderzaka, który wykrywa pojazdy przed Tobą, gdy włączony jest tempomat lub dla bezpieczeństwa automatyczne hamowanie, gdy zbytnio zbliżysz się do nagle zwalniającego pojazdu.

Proste
Mam JeepSRT z 2015 roku (w oryginalnym właścicielu), a mój samochód właśnie zaczął wyświetlać ACC/FWC. Mam ponad 40 tys. mil. W związku z obowiązywaniem zasady „Zostań w domu” martwię się, że naprawa nastąpi w najbliższym czasie. To prawda, że ​​nie jeżdżę już dużo z powodu tego wirusa, ale czy są jakieś odpowiedzi na pytanie, jak pilna jest naprawa?
Prosta naprawa, po prostu wyczyść przedni czujnik dolnego zderzaka. FCW to czujnik ostrzegania przed kolizją z przodu, który jest używany z tempomatem i automatycznym systemem hamowania awaryjnego.

2017 trail hawk z tym samym problemem, ale serwis nie może go naprawić. Wymieniłem moduł sterujący i światła znowu się zaświeciły, więc zabrałem go z powrotem do serwisu, nadal nie udało im się rozwiązać problemu, 600,00 później kontrolka napędu na 4 koła nadal się świeci
To właśnie przydarzyło się naszemu Grand Cherokee Trailhawk z 2017 roku. Czy udało Ci się rozwiązać swój problem?

Cóż, gdyby ktoś szukał tego w przyszłości, dealer wymienił silnik ELSD. Znaleźli kod 148F-ID ELSD poza zakresem. Czas pokaże, ale na razie na desce rozdzielczej nie ma już żadnych kontrolek.

Cześć wszystkim. Jestem nowym właścicielem Jeepa Grand Cherokee Overland z 2014 roku. Kupiłem ten pojazd 7 września. Pojechałem nim do domu i następnego dnia zapaliła się kontrolka ACC/FCW UNAVAILABLE (niedostępne) i Service 4wd. Jeśli wyłączysz pojazd i włączysz go ponownie, kody zostaną wyczyszczone. Ale wracają. Zwróciłem go do dealera Subaru, od którego go kupiłem. Mieli go przez 2 i pół tygodnia. Powiedzieli, że dokręcili połączenie w skrzyni rozdzielczej, wyczyścili niektóre połączenia i oddali mi go. Następnego ranka. Te same ostrzeżenia. Zwróciłem go z powrotem. Tym razem wymienili wiązkę przewodów, która przechodzi przez przegrodę czołową, oraz moduł na tylnym mechanizmie różnicowym. Dostałem go z powrotem. Przejechałem milę i te same światła ostrzegawcze. Czy ktoś może mi dać jakiś pomysł, skąd może pochodzić ten problem, ponieważ jestem u kresu wytrzymałości i nie mam pojęcia, gdzie się zwrócić? View attachment 220247 View attachment 220248
Te same problemy...
229126
229127
229128

Czy kiedykolwiek znalazłeś rozwiązanie tego problemu? Mój 2015, którego kupiłem 2 miesiące temu, też to robi. Z przodu słychać również stuknięcie podczas uruchamiania, a czasem zatrzymywania. Czy ktoś miał również ten objaw?
Czy kiedykolwiek dowiedziałeś się, co to było

Do tej pory wymienili moduł sterowania w mechanizmie różnicowym i wiązkę przewodów. Dealer, od którego go kupiłem, ma mój pojazd już od około 9 tygodni. Teraz jest w salonie Jeepa. Mam nadzieję, że ktoś rozwiąże tę zagadkę.
Cześć. Czy rozwiązałeś problem? Jaki był problem? Mam dokładnie te same problemy.

Ten sam problem z 2015 GC... czy ktoś rozwiązał swój problem?

AKTUALIZACJA: Problem rozwiązany. Jechałem powoli do tyłu i usłyszałem trzask rozłączającego się reduktora. Moim następnym krokiem w rozwiązywaniu problemów miało być sprawdzenie instrukcji obsługi w poszukiwaniu kroków włączania/wyłączania napędu na 4 koła, ale założę, że został on jakoś przypadkowo przełączony.

Nadal zastanawiam się, dlaczego interfejs nie pokazywał, że jest w trybie 4WD? Brak kontrolki na selektorze, a deska rozdzielcza nie wskazywała wyboru 4WD. Mam nadzieję, że Jeep naprawił to w nowszych wersjach... ¯\(ツ)

Cześć,

Mój Jeep Grand Cherokee z 2017 roku zaczął mieć ten problem 3 tygodnie temu. Zabrałem go do dealera, zatrzymali samochód na 5 dni. Powiedziano mi, że nie mogli powtórzyć problemu po zresetowaniu komputera. Powiedzieli, że to prawdopodobnie problem z oprogramowaniem i jedyne co zrobili, to zaktualizowali oprogramowanie. Odebrałem samochód i 2 dni później pojawiły się wszystkie ostrzeżenia. Zabrałem go z powrotem do tego samego dealera Jeepa, tym razem zatrzymali samochód na 7 dni. Powiedziano mi to samo. Zresetowali ostrzeżenia, próbowali powtórzyć problem i według nich nie mieli szczęścia. Tym razem zdecydowali się wyczyścić wszystkie punkty uziemienia w pojeździe, ponieważ były skorodowane. Ponownie odebrałem samochód, przejechałem mniej niż milę i wszystkie światła znowu się zaświeciły. Odwróciłem się od razu i ponownie oddałem Jeepa. Doradca serwisowy może tylko powiedzieć, że się mną zajmą. Cóż, naliczono mi opłatę za aktualizację oprogramowania, ponieważ według nich nie jest to objęte gwarancją, a do tego nie mogę dostać samochodu zastępczego, ponieważ go nie mają. Jestem bez samochodu już od 2 tygodni. Oddałem samochód we wtorek i nic od nich nie słyszałem.

Czy kiedykolwiek znalazłeś rozwiązanie tego problemu? Mój 2015, którego kupiłem 2 miesiące temu, też to robi. Jest też stuknięcie z przodu podczas uruchamiania i czasami zatrzymywania. Czy ktoś miał również ten objaw?
Tak. Mój Jeep Grand Cherokee 2015 również ma ten stukający dźwięk, a 4WD Low nie działa i ma również ten sam problem z serwisem 4WD, o którym tutaj wspomniano, co uniemożliwia działanie tempomatu i FCU! Zabrałem go do oficjalnego serwisu Jeepa tutaj w Sydney/Australii, ale nie mogli znaleźć przyczyny problemu. Teraz myślę o jego sprzedaży.

2015 SRT tutaj ten sam problem. Nagle serwis systemu 4WD, brak TC, brak tempomatu. Kiedy wyłączam i włączam samochód, problem znika. Jeśli samochód postoi przez chwilę, problem powraca. Zabrałem go do warsztatu, skaner pokazał wiele kodów związanych z ABS, ELSD i DTCM. Warsztat chciał, żebym zostawił samochód, aby sprawdzić połączenia przed rozpoczęciem wymiany części, ale się spieszyłem. Podejrzewają najprawdopodobniej moduł sterowania skrzynią rozdzielczą (pod siedzeniem kierowcy), ponieważ występuje wiele kodów bez widocznych problemów mechanicznych (samochód po ponownym uruchomieniu jeździ świetnie). Zabiorę samochód z powrotem do warsztatu, aby potwierdzić, że nie są to jakieś luźne/skorodowane połączenia.

Nikt nie opublikował zaktualizowanej poprawki, która zadziałała w ich przypadku i sytuacji? Wydaje się to bardzo dziwnym problemem, który dotknął lub dotyka wiele osób..

Jeśli to skrzynia rozdzielcza, pod żadnym pozorem nie należy włączać napędu na niskim biegu. Zablokuje się. W tej chwili, zakładając, że masz ten sam problem, co ja przy przebiegu około 40 000 mil... po prostu nie masz napędu na wszystkie koła.
Mój utknął na niskim biegu i nie chce się wyłączyć. Stało się to dzisiaj i nie zdiagnozowałem jeszcze samochodu. Próbuję dowiedzieć się, czy to na pewno problem ze skrzynią rozdzielczą, czy też muszę wykonać diagnostykę

Witajcie wszyscy,

Jestem tutaj, aby zapytać, czy istnieje rozwiązanie tego problemu? Wydaje się, że powinna istnieć odpowiedź, ponieważ wydaje się, że jest to problem, którego doświadcza wielu innych (i wyobraźcie sobie wszystkich tych, którzy tu przyszli i nie założyli kont, aby opowiedzieć swoją historię). Wydaje mi się, że to nie jest dobry interes, aby zrzucać winę na inne problemy i mieć kierowców bez pojazdów przez wiele tygodni i setki wydane z kieszeni klientów, tylko po to, by ten problem pojawił się po przejechaniu kilku mil od dealera.

Tak więc zaczyna się moja historia. Mój akumulator pomocniczy się rozładował i zapłaciłem za nowy akumulator i go zainstalowałem. Tutaj naprawdę zaczyna się moja historia. Kiedy go oddałem, wspomniałem, że mam problem FCW/ESS, którego doświadcza wielu innych, wraz ze światłem serwisowym 4WD. Zabrałem go do dealera i oczywiście nie mogli tego powtórzyć, ale policzyli mi 200 dolarów, żeby powiedzieć mi, że nie dokręciłem nakrętek na akumulatorze (trudno w to uwierzyć). Wziąłem L, ale byłem szczęśliwy, bo wszystkie światła zgasły. NIE. Wracam do domu 10 mil później i wszystkie światła znowu się zapalają, minus auto start/stop (co było powodem, dla którego pierwotnie zabrałem pojazd do dealera, ale z zamiarem dowiedzenia się, dlaczego zapaliły się inne światła). Po tym serwisie światła zapalają się tylko okresowo, ale kiedy się zapalają, jest źle. Nie można cofać (bieg się nie zmienia, tylko obroty) podczas skręcania kierownicą w lewo pojazd drży, jakby miał zgasnąć, głośne stukanie na 2 biegu. Praca na biegu jałowym i trzęsący się samochód itp. Otrzymałem telefon od mojego dealera, że ​​prawdopodobnie jest to skrzynia rozdzielcza, jednak kiedy oddałem go innego dnia, oddałem go ze wszystkimi zapalonymi światłami i byli w stanie wyciągnąć kilka kodów i że może to być elektryczne. Widziałem w Internecie filmy, które mówią, że jest to problem z modułem i nie daj się oszukać kupnem nowej skrzyni rozdzielczej. Jednak coś musi się wydarzyć. Jak to się stało, że dealerzy nie zostali poinformowani o tym problemie? Mam również 17 gc trailhawk.

2015 Overland te same usterki, ACC/FCW Fails i Service 4WD System. Inna usterka, klikanie i trzask podczas cofania i przyspieszania z postoju. Zamówiłem TCM i silnik skrzyni rozdzielczej, montuję w tym tygodniu. Zaktualizuję, jeśli naprawi.

Naprawiono - Wymieniono moduł sterowania skrzynią rozdzielczą, przetestowano 100 km, wszystko działa, płynna zmiana biegów i komunikat tempomatu / fcw usunięty, a funkcje przetestowane i działają ok.

Przykro nam to słyszeć. Jeśli nadal współpracujesz ze swoim dealerem, wyślij naszemu zespołowi prywatną wiadomość. Z przyjemnością połączymy Ciebie i Twojego dealera ze specjalistą ds. spraw. Alex Jeep Cares
2017 Grand Cherokee Summit, ten sam problem. Dealer Jeep miał to wiele razy i nie jest w stanie znaleźć problemu. Czy ktoś ma lepsze wyniki?

21 - 40 of 83 Posts