Jeep Garage  - Jeep Forum banner
61 - 80 of 83 Posts
Aktualizacja, Odzyskałem mojego Jeepa, miałem szczęście i byłem objęty przedłużoną gwarancją. Chciałbym powiedzieć, że wymienili skrzynię rozdzielczą i nadal mieli ten sam problem. Następnie wymienili moduł sterowania układem napędowym i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zostało to naprawione. Więc nie mam pojęcia, czy skrzynia rozdzielcza była zła, czy nie, ale to DTCM ostatecznie rozwiązało problem (jak dotąd, dopiero niedawno go odzyskałem). Tak więc w każdym razie, zwłaszcza osoby, które nie mają gwarancji, zacząłbym od DTCM i zobaczył, czy to jest przyczyną wszystkich problemów. Zaoszczędziłoby ci to kilka tysięcy dolarów

Mam również wątek na ten temat, jeśli ktoś na to natrafi. Wymienia rozwiązywanie problemów przez dealera i powiązane numery części. W moim przypadku okazało się, że to tylny mechanizm różnicowy.

Mam czujnik ACC/FCC z przodu mojego Summit z 2015 roku. Uszkodzony i działa od czasu do czasu. Wydaje się, że idą w parze, ponieważ oba są uruchamiane w tym samym czasie. Powiedziano mi również, że być może będę musiał również wymienić moduł sterowania skrzynią rozdzielczą. Zobaczymy.

Mój FCC/ACC jest uszkodzony i działa okresowo, uruchamiając zarówno napęd na 4 koła, jak i wymagany serwis ACC/FCC, gdy nie działa. Oba są uruchamiane w tym samym czasie, więc uważamy, że są ze sobą jakoś powiązane. Można bezpiecznie jeździć. Poinformowano mnie, że po naprawie przedniego czujnika być może będziemy musieli również wymienić moduł sterowania skrzynią rozdzielczą.

2015 Overland te same usterki, ACC/FCW zawodzi i Serwis 4WD System. Inna usterka, klikanie i dudnienie podczas cofania i przyspieszania z postoju. Zamówiłem TCM i silnik skrzyni rozdzielczej, montuję w tym tygodniu. Zaktualizuję, jeśli naprawi.

Naprawiono - Wymieniono moduł sterowania skrzynią rozdzielczą, przetestowano 100 km, wszystko działa, płynna zmiana biegów i komunikat tempomatu / fcw usunięty, a funkcje przetestowane i działają ok.
Czy nadal działa ok? Zamierzam podążać za twoim przykładem i dziękuję za post!

Trudno uwierzyć, że nie ma w tym więcej.......Zmagam się z tym od 6 miesięcy i NIE pójdę do dealera, powody tego można łatwo zobaczyć w tym wątku. JEEP CARES proszę, udzielcie tutaj wskazówek........rzeczy się psują, rozumiem to, mój pojazd miał pęknięte progi, wałek rozrządu, awarię silnika 4wd......między innymi. Rozumiem, że są skomplikowane, ale jest tu pewien trend. Mój Trailhawk V6 z 2017 roku pokazuje to szaleństwo i nikt, do kogo go zabieram, nie potrafi na pewno powiedzieć, co robić, ponieważ NIE mam gwarancji, więc trudno jest wydać 4500 na skrzynię rozdzielczą, jeśli, jak pokazano tutaj, okaże się, że to nie problem......Jedyną definitywną rzeczą jest moduł sterowania układem napędowym.......wydawało się, że w jednym przypadku rozwiązał problem..............Cóż, czy możesz to ogólnie potwierdzić? Przy oczywistym braku wiedzy w serwisie możesz sobie wyobrazić, jak bardzo musimy wiedzieć, co robić tutaj......PROSZĘ.

To jest jednak problem....Mam czytnik kodów za 150,00, który działał dobrze przez cały czas....ale nie widzi tego kodu/błędu. Nic nie jest zapisywane.......Mój mechanik ma podobne podstawowe urządzenie i jego też nic nie widzi. Nie jest wyświetlana żadna kontrolka usterki silnika.......więc myślę, że są czytniki kodów i są CZYTNIKI KODÓW......a Jeep ma ten, który widzi te 'komunikacyjne' błędy, które przychodzą i odchodzą..??? I chociaż zgadzam się z pomysłem rzucania na to części, i tak jest w tym przypadku, w tej sytuacji mówimy o skrzyni rozdzielczej za 4000.

Cześć wszystkim, trafiłem na to forum, ponieważ miałem te same problemy sporadycznie. Potem zaczęło się to dziać częściej. Zmieniłem TCCM i mój problem jest teraz NAPRAWIONY! Kosztowało to mniej niż 90 dolarów na Amazon. Akceptują również zwroty. Więc jeśli nie naprawi to Twojego GC, zwróć go. Lepiej spróbować tego niż skrzyni rozdzielczej za 4500 dolarów, której nie możesz zwrócić, jeśli nie naprawi problemu. Przesuń fotel kierowcy do przodu i do góry tak daleko, jak to możliwe. Podnieś plastikową osłonę podłogi i to jest najbardziej wysunięty moduł pod spodem. Zajęło mi to mniej niż 5 minut.

Witajcie wszyscy, ten sam problem tutaj. Miesiąc temu te same światła co u wszystkich i mój Trailhawk z 2019 roku przeszedł w tryb 4 low przy uruchomieniu. Brak wskaźników pokazujących 4 low. Wyłączyłem zapłon, otworzyłem i zamknąłem drzwi, aby wyłączyć zasilanie. To zadziałało. Dzisiaj, jadąc autostradą, światła znowu się zaświeciły. FCW, kontrola stabilności i serwis 4wd. Po przeczytaniu tych postów zamówiłem moduł sterujący. Mój czytnik kodów pokazuje również kod: U1440-70. Zaktualizuję, jeśli będę pamiętał, czy to naprawia, czy nie naprawia.

Witajcie wszyscy, ten sam problem tutaj. Miesiąc temu te same światła, co wszyscy, a mój Trailhawk z 2019 roku przeszedł w tryb 4 low przy uruchomieniu. Brak wskaźników pokazujących 4 low. Wyłączyłem zapłon, otworzyłem i zamknąłem drzwi, aby wyłączyć zasilanie. To zadziałało. Dziś podczas jazdy autostradą światła powróciły. FCW, kontrola stabilności i serwis 4wd. Po przeczytaniu tych postów zamówiłem moduł sterujący. Mój czytnik kodów pokazuje również kod: U1440-70. Zaktualizuję, jeśli zapamiętam, czy to naprawia, czy nie.
Nadal się wleczę, aż znajdę kilka dolarów, żeby zrobić kilka rzeczy. Dla mnie TCCM nic nie zrobił... Jestem bardzo ciekaw, co się z tobą stanie. Dla mnie zamierzam wymienić dwa zewnętrzne elementy na obudowie, czujnik i silnik, gdy tylko pozwoli na to budżet. Na razie jeżdżę 'old tanenbaum' (nazwany tak ze względu na liczbę świateł i dzwonków, które włączają się za każdym razem, gdy nim jedziemy....aż będę mógł .......

Moja część będzie tu jutro, ale dzisiaj wożę członka rodziny do salonu Jeepa i innych dealerów na zakupy samochodowe... Muszę wciąż powtarzać sobie, żeby nie kupować nowego jeepa, nie kupować nowego jeepa.

Muszę powiedzieć, że moje doświadczenia z moim Jeepem wywołały myśl 'nigdy więcej'... z dwóch powodów. Awarie i fakt, że większość rzeczy nie mogę naprawić sam, co zmusza mnie do wizyty u dealera. Znalazłem tylko JEDNEGO dobrego dealera podczas moich wielu podróży z NC do SC, do MD, do VA, do PA i FL... to było poza DC ze wszystkich miejsc... poza tym nie są godni zaufania i jest dobry powód, dla którego grupy serwisowe oferują teraz finansowanie... za serwis... sprawy wymykają się spod kontroli. Lekcja? Kupuj stare, te, które twój lokalny facet lub dziewczyna mogą naprawić lub nawet ty sam... To jest mój plan...

Ok, więc moja część przyszła. Część Amaz0n za 160 $. Są 2 modele. Zakres 90 $ i 160 $. Dość łatwy proces wymiany. Odłącz ujemny zacisk akumulatora pod siedzeniem pasażera. Moduł znajduje się pod siedzeniem kierowcy. Nawet nie zamontowany. Jest trzymany za pomocą uchwytu w stylu klipsa do pieniędzy. Po prostu wysuwa się. 2 wtyczki. 1 miał czerwony klips zabezpieczający. Wymieniłem moduły, podłączyłem akumulator i wszystkie kody zniknęły! Zrobiłem jazdę próbną i na biegu jałowym, odłączenie akumulatora wyczyści kod na kilka minut. Jednak........ moja kamera cofania, sirius XM, podgrzewane fotele pasażera, regulacja temperatury klimatyzacji - wszystko nie działało???? Wymieniłem moduł z powrotem na stary i systemy inop nadal nie działały, a kontrolki TCS zaświeciły się ponownie. Włóż nowy moduł z powrotem. Zrobiłem wyszukiwania online, przytrzymałem przyciski, wyciągnąłem bezpieczniki itp. Ale pozostawienie go na kilka godzin, podczas gdy wieszałem lampki choinkowe, zadziałało. Musiałem pozwolić modułowi sterowania nadwoziem na wyłączenie zasilania. To mój 4. jeep, który posiadałem. WSZYSTKIE były dziwaczne z mocą. Ale podsumowując tę historię. Wymiana modułu skrzyni rozdzielczej zadziałała dla mnie.

Ok, więc moja część przyszła. Część Amaz0n za 160 $. Są 2 modele. Zakres 90 $ i 160 $. Dość łatwy proces wymiany. Odłącz ujemny zacisk akumulatora pod siedzeniem pasażera. Moduł znajduje się pod siedzeniem kierowcy. Nawet nie zamontowany. Jest trzymany za pomocą uchwytu w stylu klipsa do pieniędzy. Po prostu wysuwa się. 2 wtyczki. 1 miał czerwony klips zabezpieczający. Wymieniłem moduły, podłączyłem akumulator i wszystkie kody zniknęły! Zrobiłem jazdę próbną i na biegu jałowym, odłączenie akumulatora wyczyści kod na kilka minut. Jednak........ moja kamera cofania, sirius XM, podgrzewane fotele pasażera, regulacja temperatury klimatyzacji - wszystko nie działało???? Wymieniłem moduł z powrotem na stary i systemy inop nadal nie działały, a kontrolki TCS zaświeciły się ponownie. Włóż nowy moduł z powrotem. Zrobiłem wyszukiwania online, przytrzymałem przyciski, wyciągnąłem bezpieczniki itp. Ale pozostawienie go na kilka godzin, podczas gdy wieszałem lampki choinkowe, zadziałało. Musiałem pozwolić modułowi sterowania nadwoziem na wyłączenie zasilania. To mój 4. jeep, który posiadałem. WSZYSTKIE były dziwaczne z mocą. Ale podsumowując tę historię. Wymiana modułu skrzyni rozdzielczej zadziałała w moim przypadku.
A to 2019 grand cherokee trailhawk, 5.7,

Mam również wątek na ten temat, jeśli ktoś na to natrafi. Wymienia rozwiązywanie problemów, które wykonał dealer, oraz powiązane numery części. W moim przypadku skończyło się na tylnym dyferencjale.
Cześć Charles, ja również mieszkam w Denver i mam ten problem z FCW wymagającym serwisu i komunikatami Service Electronic Stability Control, które się pojawiają, po tym jak mój pojazd został dziś jakoś przełączony na 4wd low. Właśnie mieliśmy go serwisowanego 2. i mamy wyjechać na wycieczkę w kilka dni. Czy możesz mi pomóc zrozumieć, co powinienem kupić i zrobić, aby to naprawić? Ktoś wspomniał o kupieniu czegoś z Amazon, ale nie znam się na samochodach.

Witajcie, trafiłem na to forum, ponieważ miałem te same problemy sporadycznie. Potem zaczęło się to dziać częściej. Zmieniłem TCCM i mój problem jest teraz NAPRAWIONY! Kosztowało to mniej niż 90 dolarów na Amazon. Akceptują również zwroty. Więc jeśli nie naprawi to Twojego GC, zwróć go. Lepiej spróbować tego niż skrzyni rozdzielczej za 4500 dolarów, której nie możesz zwrócić, jeśli jej to nie naprawi. Przesuń fotel kierowcy do przodu i do góry tak daleko, jak to możliwe. Podnieś plastikową osłonę podłogi, a to najbardziej wysunięty do przodu moduł pod spodem. Zajęło mi to mniej niż 5 minut.
Witaj, jestem ignorantem motoryzacyjnym, co to jest TCCM? Czy możesz podać mi link do tego, co kupiłeś na Amazon? Dziękuję

Cześć Charles, ja również mieszkam w Denver i mam ten problem z FCW wymagającym serwisu i komunikatami Service Electronic Stability Control, które się włączają, po tym jak mój pojazd został dziś w jakiś sposób przełączony na 4WD low. Właśnie mieliśmy go serwisowanego 2. i mamy wyruszyć w podróż w kilka dni. Czy możesz mi pomóc zrozumieć, co powinienem kupić i zrobić, aby to naprawić? Ktoś wspomniał o kupnie czegoś z Amazona, ale nie znam się na samochodach.
Przejdź do mojej historii postów i znajdź ten post, nie mam teraz czasu, ale zobaczysz numery części i to, przez co przeszedłem, żeby się z tym pobawić.

Przejdź do historii moich postów i znajdź ten post, nie mam teraz czasu, ale zobaczysz numery części i to, przez co przeszedłem, żeby się z tym pobawić.
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, czy jest jakiś sposób, w jaki możesz udostępnić adres URL swojego posta? Przejrzałem całą Twoją aktywność i jej komentarze lub reakcje na inne posty. Nie jestem niepiśmienny komputerowo, ale to mój pierwszy raz na tej stronie i jestem 39F, która nic nie wie o samochodach. Dzięki!

61 - 80 of 83 Posts