Jeep Garage  - Jeep Forum banner
181 - 200 of 581 Posts
Thanks!!! Im planing to do the window and fog on when you do high beams
To świetne modyfikacje!

Jeśli masz pierścienie DRL wokół reflektora, możesz sprawić, by świeciły się również podczas używania kierunkowskazu. To jest powód, dla którego w ogóle kupiłem Alfę. LOL

Czy warto kupić mx+ zamiast mx?
MX+ jest kompatybilny z systemem IOS, ale Alfa nie.

Zaoszczędź pieniądze i kup MX.

Deweloper zaleca MX, ponieważ istnieją moduły, które wymagają adaptera wiązki przewodów, aby uzyskać dostęp. MX łączy połączenia na żądanie, więc nie ma potrzeby stosowania zewnętrznego adaptera wiązki przewodów.

Nie odnoszę się do obejścia zabezpieczeń, ale do wiązki przewodów OBD.

Inne moduły mogą działać w niektórych przypadkach. MX działa dla wszystkiego.

Bob

MX+ jest kompatybilny z IOS, ale Alfa nie.

Zaoszczędź pieniądze i kup MX.

Deweloper zaleca MX, ponieważ istnieją moduły, które wymagają adaptera wiązki, aby uzyskać dostęp. MX łączy połączenia na żądanie, więc nie ma potrzeby stosowania zewnętrznego adaptera wiązki.

Nie odnoszę się do obejścia zabezpieczeń, ale do wiązki zworki OBD.

Inne moduły mogą działać w niektórych przypadkach. MX działa dla wszystkiego.

Bob
Dzięki Bob!! Dokładnie tego potrzebuję. Nie wiedziałem za dużo o MX+, czy warto

Pamiętasz, które to ustawienie???
Zrobiłem krok po kroku instrukcję:

Dostałem wszystkie części i kupiłem oprogramowanie, żeby się tym pobawić. Są 2 opcje używane w tym wątku, których nie mogę znaleźć, i jedno ustawienie, które wydawało się błędne. Mam nadzieję na wskazówki.
Dwa ustawienia, których nie mogę znaleźć to:
Windows (globalne?) w górę i w dół za pomocą pilota.
Ustawienie dla kierunkowskazu zmiany pasa ruchu, aby ustawić liczbę mignięć.
Nietypowe ustawienie dotyczyło ilości paliwa. Jestem w USA, ale ustawienie ilości paliwa było w galonach brytyjskich. Zmieniłem je na galony amerykańskie i nie zauważyłem żadnych zmian, ale mam nadzieję, że nie zepsułem wskaźnika paliwa.

Dostałem wszystkie części i kupiłem oprogramowanie, żeby się tym pobawić. Są 2 opcje używane w tym wątku, których nie mogę znaleźć, i jedno ustawienie, które wydawało się błędne. Mam nadzieję, że otrzymam wskazówki.
Dwa ustawienia, których nie mogę znaleźć to:
Podnoszenie i opuszczanie szyb za pomocą pilota.
Ustawienie dla kierunkowskazu zmiany pasa ruchu, aby ustawić liczbę mignięć.
Nietypowe ustawienie dotyczyło ilości paliwa. Jestem w USA, ale ustawienie ilości paliwa było w galonach brytyjskich. Zmieniłem je na galony amerykańskie i nie zauważyłem żadnych zmian, ale mam nadzieję, że nie zepsułem wskaźnika paliwa.
Ustawienia okien, których szukasz, nazywają się:

GLOBALNE PODNOSZENIE SZYB: TAK

GLOBALNE OPUSZCZANIE SZYB: TAK

Działa tylko PODNOSZENIE. Możesz ustawić OPUSZCZANIE, ale nic nie dostaniesz.

Po ustawieniu FOBIK działa w ten sposób:

ODBLOKUJ/ODBLOKUJ-przytrzymaj

Szyba opuści się, o ile przytrzymasz przycisk.

Te ustawienia można znaleźć w BCM.

Bob

Ustawienia okien, których szukasz, nazywają się:

GLOBAL WINDOWS UP: TAK

GLOBAL WINDOWS DOWN: TAK

Działa tylko UP. Możesz ustawić DOWN, ale nic nie dostaniesz.

Po ustawieniu, FOBIK działa w ten sposób:

ODBLOKUJ/ODBLOKUJ-przytrzymaj

Okno opuści się, o ile przytrzymasz przycisk.

Te ustawienia można znaleźć w BCM.

Bob
Czy miałbyś zrzut ekranu? W BCM było około kilkunastu stron opcji i nie znalazłem niczego oznaczonego jako „globalny”. Przejrzałem listę 4 razy, zanim się poddałem. Zaczynałem myśleć, że jest w innym module LUB że nie jest już dostępny dla modeli z 2020 roku.

Czy miałbyś zrzut ekranu? W BCM było około kilkunastu stron opcji i nie znalazłem niczego oznaczonego jako „globalne”. Przejrzałem listę 4 razy, zanim się poddałem. Zaczynałem myśleć, że jest w innym module LUB że nie jest już dostępny dla modeli z 2020 roku.
Oto mój samouczek:

Bob

Oto mój samouczek:

Bob
To było pomocne. Właśnie szukałem w BCM, Twój samouczek skierował mnie do BCM->Doors i było tam jako pierwsze 2 ustawienia. Jak zauważyli inni, w dół działa, w górę nie.
Teraz moim jedynym zmartwieniem jest ustawienie ilości paliwa, które zostało przełączone z UK na US.

Tak, Alfa pozwoli Ci zmienić lokalizacje DRL:

View attachment 223806

Możesz również zmienić lampę na LED, jak chcesz.

Ponadto, z ostatnią aktualizacją, MY19 i MY20 zostały dodane do Powernet.

Wprowadziłem zmiany w moim MY19 GCTH bez problemów. W tamtym czasie po prostu wybrałem MY17 i poszedłem za tym. Będziesz potrzebować obejścia zabezpieczeń. Używam obejścia Autel Chrysler... około 25 $ na ebay. Działa jak urok:

View attachment 223807

Bob
Niestety, to nie przyniosło pożądanych rezultatów. Po ustawieniu lokalizacji DRL na kierunkowskazy i zainstalowaniu switchback, DRL i kierunkowskazy są pomarańczowe, a światła postojowe w nocy są białe. Musi istnieć opcja ustawienia DRL na światła postojowe. Wydaje się, że nie obsługuje tego ustawienia lub jeszcze go nie znalazłem.

Niestety, to nie przyniosło pożądanych rezultatów. Po ustawieniu lokalizacji DRL na kierunkowskazy i zainstalowaniu switchback, światła DRL i kierunkowskazy są pomarańczowe, a światła postojowe w nocy są białe. Musi istnieć opcja ustawienia DRL na światła postojowe. Wydaje się, że nie obsługuje tego ustawienia lub jeszcze go nie znalazłem.
Ludzie z RAM mają ten problem cały czas.

Spróbuj przeszukać ten wątek w poszukiwaniu rozwiązań:

Bob

Ludzie z RAM-u mają ten problem cały czas.

Spróbuj przeszukać ten wątek w poszukiwaniu rozwiązań:

Bob
Ślepy zaułek. Ten, który odnosił się do switchbacka w tym wątku, dotyczył „dedykowanego”. Nie miały one żadnego efektu, z wyjątkiem białego światła postojowego i pomarańczowego kierunkowskazu oraz braku DRL. Wygląda na to, że aby to zadziałało w Jeepach, musi istnieć opcja „świateł postojowych”.

181 - 200 of 581 Posts