Jeep Garage  - Jeep Forum banner
181 - 200 of 523 Posts
Mam Jeepa GC z 2018 roku z nieco ponad 38 000 mil przebiegu, a mój ekran się rozwarstwia i czasami ma własny umysł. Zdarzyło mi się nawet niebieski ekran podczas uruchamiania samochodu. Zadzwoniłem do Chryslera, dali mi numer sprawy i powiedzieli, żebym zabrał go do serwisu w celu oceny, a usterka może być objęta gwarancją Goodwilla. Skończyła mi się już gwarancja i żałuję, że nie zgłosiłem tego kilka miesięcy temu, kiedy jeszcze obowiązywała gwarancja. Mam nadzieję, że wymienią, ponieważ wydaje się to być powszechny problem.

Mam Jeepa GC z 2018 roku z nieco ponad 38 000 mil przebiegu, a mój ekran się rozwarstwia i czasami ma własny umysł. Zdarzało mi się nawet niebieski ekran podczas uruchamiania samochodu. Zadzwoniłem do Chryslera, dali mi numer sprawy i powiedzieli, żebym zabrał go do dealera w celu oceny i że może być objęty gwarancją Goodwill. Nie mam już gwarancji i żałuję, że nie oddałem go do naprawy kilka miesięcy temu, kiedy jeszcze miałem gwarancję. Mam nadzieję, że go wymienią, ponieważ wydaje się to być powszechny problem.
Mam Jeepa GC z 2018 roku z nieco ponad 38 000 mil przebiegu, a mój ekran się rozwarstwia i czasami ma własny umysł. Zdarzało mi się nawet niebieski ekran podczas uruchamiania samochodu. Zadzwoniłem do Chryslera, dali mi numer sprawy i powiedzieli, żebym zabrał go do dealera w celu oceny i że może być objęty gwarancją Goodwill. Nie mam już gwarancji i żałuję, że nie oddałem go do naprawy kilka miesięcy temu, kiedy jeszcze miałem gwarancję. Mam nadzieję, że go wymienią, ponieważ wydaje się to być powszechny problem.
Skontaktowałem się z dealerem i zamierzają go wymienić.
Jeśli Chrysler powie Ci "nie", nie poddawaj się. Dzwoń dalej, aż znajdziesz kogoś, kto Ci pomoże. Uconnet w moim 2014 roku przestał działać (poza gwarancją) i dzwoniłem, aż zgodzili się go wymienić. To ewidentnie duży problem z Jeepami.

Skontaktowałem się z dealerem i zamierzają go wymienić.
Jeśli usłyszysz "nie" od Chryslera, nie poddawaj się. Dzwoń dalej, aż znajdziesz kogoś, kto Ci pomoże. Uconnet w moim 2014 przestał działać (poza gwarancją) i dzwoniłem, aż zgodzili się go wymienić. To oczywisty poważny problem z Jeepami.
To wspaniale i na pewno nie zaakceptuję odmowy. Dziękuję!

Cześć, przykro mi to słyszeć. Daj mi znać, czy planujesz odwiedzić salon w związku z tym problemem. Z przyjemnością otworzę dla Ciebie sprawę.

Alison
JeepCares
Jak Jeep dba o to, skoro jest to znany problem i wciąż dotyka tysiące ludzi, a wy nie chcecie tego wycofać?! To żałosne! Mój robi to samo i nie zamierzam po prostu płacić 1000 z własnej kieszeni, skoro Jeep wie, że jest to wadliwe. Brzmi jak pozew zbiorowy!

Jak Jeep może się tym przejmować, skoro to znany problem i wciąż dotyka tysiące ludzi, a mimo to nie chcecie tego wycofać?! To żałosne! U mnie dzieje się to samo i nie zamierzam po prostu płacić 1000 z własnej kieszeni, skoro Jeep wie, że to wadliwe. Brzmi jak pozew zbiorowy!
Cześć Josi,
Zapraszam do wysłania nam wiadomości prywatnej z numerem VIN. Chętnie przyjrzymy się tej sprawie i ustalimy, jak możemy najlepiej pomóc.

Sarah
Jeep Cares

Cześć JeepCares, mam ten sam problem z moim Jeepem GC z 2018 roku i kiedy klikam na Twoją nazwę użytkownika, nie widzę przycisku "rozpocznij konwersację". Mam nadzieję, że możesz mi również pomóc, ponieważ nie mogę już nawet niczego słuchać w samochodzie, ponieważ nie pozostaje w jednym kanale lub opcji dłużej niż kilka sekund. Dzięki!

Cześć JeepCares, mam ten sam problem z moim Jeepem GC z 2018 roku i kiedy klikam na Twoją nazwę użytkownika, nie widzę przycisku "rozpocznij konwersację". Mam nadzieję, że możesz mi również pomóc, ponieważ nie mogę już nawet niczego słuchać w samochodzie, ponieważ nie pozostaje w jednym kanale lub opcji dłużej niż kilka sekund. Dzięki!
Cześć WDR,
Skontaktowaliśmy się z Tobą w wiadomościach prywatnych.

Sarah
Jeep Cares

• Like
Reactions: kochjt
@JeepCares Mam GC z 2018 roku, w którym delaminacja ekranu jest tak zła, że reguluje elementy sterowania klimatyzacją, zmienia ustawienia zegara i wybiera duchy numerów z mojej książki adresowej. Mój pojazd nie jest objęty gwarancją. Otrzymałem kosztorys na 1200 $! Poważnie zastanawiam się nad lojalnością wobec Jeepa.

Czy pojawiły się jakieś informacje na temat wersji "la084x01 (sl) (03)"? Zaczynam widzieć kilka na eBayu, po prostu nie jestem pewien, czy ktoś inny miał doświadczenie z tą nową wersją.

EDIT: Okazuje się, że oba te linki pochodzą od tego samego sprzedawcy, ale z różnicą 100 $. Dziwne
----------------------------
<rant>Niezwiązane, wydawanie kolejnych 550 za ekran jest irytujące dla tych z nas, którzy chcieli to zretrofitować do starszych pojazdów. Zanim skończę z nowym ekranem do używanego urządzenia, mogłem po prostu kupić zupełnie nowe urządzenie z oferty sprzed roku, które już miało nowy ekran. </rant>

@JeepCares Mam GC z 2018 roku, w którym delaminacja ekranu pogorszyła się tak bardzo, że reguluje elementy sterowania klimatem, zmienia ustawienia zegara i wybiera duchy numerów z mojej książki adresowej. Mój pojazd nie jest objęty gwarancją. Otrzymałem kosztorys na 1200 $! Poważnie rozważam moją lojalność wobec Jeepa.
Cześć kochjt,
Przykro mi to słyszeć! Zapraszam do wysłania nam wiadomości prywatnej z numerem VIN. Z przyjemnością się temu przyjrzymy.

Sarah
Jeep Cares

Mam dokładnie to samo: mój ekran się rozwarstwia i cały czas mam duchy dotyku, kiedy tylko włączam samochód. Pierwsze słowa dealerów, kiedy opisałem problem, brzmiały: „Widzimy to często”, a potem powiedzieli, że naprawa będzie kosztować prawie 2000 dolarów i powinienem zadzwonić do Jeepa po pomoc. Zadzwoniłem i rozmawiałem z pół tuzinem przedstawicieli i nikogo to nie obchodziło. To mój pierwszy jeep i chociaż generalnie uwielbiam ten samochód, brak wsparcia marki w przypadku znanych wad jest bardzo niepokojący.

Cześć @JeepCares - Szukałem i cieszę się, że znalazłem to forum. Mam dokładnie ten sam problem, co wiele osób tutaj, problem z delaminacją ekranu UConnect. Mój ekran losowo otwiera aplikacje, dzwoni do ludzi, zmienia kierunek mapy, otwiera kontakty, powodując wiele niebezpiecznych rozproszeń na drodze. Byłbym bardzo wdzięczny, gdybym mógł się z Tobą skontaktować w celu uzyskania pomocy? Czekam na szybką odpowiedź.

Czy pojawiły się jakieś informacje na temat wersji "la084x01 (sl) (03)"? Zaczynam widzieć kilka na ebayu, tylko nie jestem pewien, czy ktoś inny miał doświadczenie z tą nową wersją.

EDIT: okazuje się, że oba te linki pochodzą od tego samego sprzedawcy, ale z różnicą 100 $. Dziwne
----------------------------
<rant>niezwiązane, wydawanie kolejnych 550 za ekran jest irytujące dla tych z nas, którzy chcieli to zretrofitować do starszych pojazdów. Zanim skończę z kupowaniem nowego ekranu do używanego urządzenia, mogłem po prostu kupić zupełnie nowe urządzenie z oferty sprzed roku, które już miało nowy ekran. </rant>
Cześć, który ostatecznie kupiłeś? To moja ostatnia deska ratunku, ale mam nadzieję, że nie będę musiał płacić za ten nowy ekran z własnej kieszeni.

To moja ostatnia deska ratunku, ale mam nadzieję, że nie będę musiał kupować tego nowego ekranu z własnej kieszeni.
Jeśli wymienisz ekran LCD, aby naprawić problem z rozwarstwieniem, koszt, niestety, będzie całkowicie z Twojej kieszeni. Jeep wymieni cały headhunt tylko wtedy, gdy zgodzą się pokryć Twoją naprawę. Nie zwrócą Ci kosztów za części, które sam zainstalujesz.

Jeśli zdecydujesz się na samodzielną wymianę ekranu (co ROZWIĄŻE problem), UPEWNIJ SIĘ, że zakupiony zamiennik ekranu LCD to model LA084x01 SL02 lub SL03 (najnowsza wersja). Przyjrzyj się uważnie reklamom na ebay, ponieważ większość tańszych ekranów zamiennych to oryginalna jednostka SL01, która jest wadliwa i ostatecznie ulegnie rozwarstwieniu.

Jeśli wymienisz ekran LCD, aby naprawić problem z rozwarstwieniem, koszt, niestety, będzie całkowicie po Twojej stronie. Jeep wymieni cały headhunt tylko wtedy, gdy zgodzą się pokryć Twoją naprawę. Nie zwrócą Ci kosztów za części, które sam zainstalujesz.

Jeśli zdecydujesz się na samodzielną wymianę ekranu (która ROZWIĄŻE problem), UPEWNIJ SIĘ, że wymieniony ekran LCD, który kupujesz, to model LA084x01 SL02 lub SL03 (najnowsza wersja). Przyjrzyj się uważnie reklamom na ebay, ponieważ większość tańszych ekranów zamiennych to oryginalna jednostka SL01, która jest wadliwa i ostatecznie ulegnie rozwarstwieniu.

Dziękuję. Dziś rano zadzwoniłem do FCA Care i niestety potwierdzili, że nie mogą nic zrobić, ponieważ mój pojazd nie ma już gwarancji (74 tys. mil). Spróbuję skontaktować się z działem obsługi klienta UConnect i zobaczyć, czy mogą coś zrobić. Czy sam wymieniłeś ekran LCD? Mam nadzieję, że nie.
Nie musiałem. Zainstalowałem nowy fabryczny Mopar UAQ headhunt w moim Summit z 2016 roku, aby uzyskać funkcje CarPlay. Moja jednostka miała poprawiony ekran SL02, więc delaminacja nie jest dla mnie problemem. Możesz przeczytać inne wątki tutaj na temat instalowania zastępczych jednostek z innych kompatybilnych pojazdów Chrysler/Jeep, jako opcję, ale musisz uważać, aby nie skończyć z jednostką, która ma wadliwy ekran SL01. Najbezpieczniej jest kupić ekran zastępczy SL02 lub SL03 i dokonać własnej naprawy. Istnieje wiele filmów online, które przeprowadzą Cię przez ten proces.

Hej @JeepCares,
Te same problemy, co wszyscy inni. Mój 2018 GC Altitude ulega delaminacji. Czasami ekran ma swój własny umysł. Wydaje się, że jest wyzwalany przez pewne działania, a nie tylko dotykanie ekranu. Działania takie jak używanie dźwięku Bluetooth. Mój lokalny dealer Jeep oczywiście nie był zaskoczony i powiedział, że wymiana kosztuje aż 1700 dolarów, a po robociźnie zostawi mnie z wydatkiem ponad 2000 dolarów z własnej kieszeni. To absolutnie absurdalne, biorąc pod uwagę, jak powszechny jest ten problem, a także wspomniane obawy dotyczące bezpieczeństwa, jakie to stwarza. Szaleństwo, że jeszcze nie ma w tym zakresie żadnego wezwania do naprawy. Byłbym wdzięczny za wszelkie kroki, które możesz podjąć, aby pomóc mi w uzyskaniu pokrycia tej wymiany.

181 - 200 of 523 Posts