Jeep Garage  - Jeep Forum banner
121 - 140 of 523 Posts
Aktualizacja!
Zabrałem dziś rano mojego Grand Cherokee z 2018 roku do serwisu, aby rozwiązać problemy z wymienionym 8,4-calowym ekranem dotykowym, który zainstalowali 20 sierpnia. Nie pobrali ode mnie opłaty za ocenę wyżej wymienionych problemów. Powiedzieli mi, że skontaktowali się z U-Connect w sprawie problemów z urządzeniem, U-Connect powiedział im, że jest "Niezarejestrowany" i dlatego nie działa poprawnie. Dla mnie brzmi to jak wymówka, urządzenie zastępcze musi teraz zostać wymienione. Dealer zamówił dla mnie kolejny wymienny ekran dotykowy, który powinien dotrzeć za 7-10 dni, ponieważ ma 2-letnią gwarancję, tym razem nic mnie to nie będzie kosztować. Dobrą rzeczą jest to, że jestem na emeryturze i mam czas, aby zająć się tym ciągłym problemem, gdybym nadal pracował, byłoby to kłopotliwe. Mam nadzieję, że mój drugi wymienny ekran dotykowy nie będzie miał problemów.
Wczoraj wymieniłem radio i usługi aktywacyjne zgłaszają błędy, a przycisk pomocy na lusterku nie działa. Dealer powiedział mi, że aktywacja może potrwać 24 godziny. Mam nadzieję, że nie będę musiał go znowu wymieniać :(

Właśnie złożyłem reklamację w NHTSA, dzieje się to w moim 18 compass trailhawk. Skończyła mi się gwarancja 3/36 i jestem drugim właścicielem, więc naprawdę tego potrzebuję, aby było to oficjalne wezwanie do serwisu, ponieważ nie powinniśmy za to płacić!
Proszę przeczytać całość i pozwólmy na wydanie wezwania do serwisu, aby FCA zrobiło to, co należy i je wymieniło!

A więc jest to problem w prawie 10 różnych pojazdach MOPAR w ciągu około 3-4 lat modelowych (czyli dużo pojazdów). Osobiście mój jest w moim Jeepie Grand Cherokee z 2018 roku z przebiegiem 29000 mil (poza gwarancją o około 6 miesięcy). Rozpocząłem dochodzenie w National Highway Transportation Safety Agency (NHTSA) - są oni odpowiedzialni za wydawanie wezwań do serwisu. @JeepCares i Uconnect nie pomogą i utkniesz z rachunkiem w wysokości ponad 1200 $.

FCA WIE, że to problem i nic nie robi, aby go naprawić dla tych z nas, którzy nie mają gwarancji. Nie zapewniają również żadnej innej opcji naprawy niż pełna wymiana, co jest śmieszne, ponieważ brakuje chipów i wszystko, co naprawdę trzeba zrobić, to wymienić sam ekran. LG produkuje ekran i RÓWNIEŻ WIE, że to problem, zaprzestali produkcji oryginalnego numeru modelu i teraz produkują nowy numer modelu (patrz link do ebay - 17-21 Replacement 8.4" Uconnect 4C UAQ LCD MONITOR Touch-Screen Radio Navigation | eBay), więc jeśli zamierzasz wymienić go sam, upewnij się, że zamawiasz ekran z nowym numerem modelu (nie będzie pęcherzyków). Numer PN, który chcesz zamówić, to LA084X01(SL)(02), (01) to wadliwy ekran i został wycofany z produkcji przez LG. Stąd wyraźnie widać, że jest to znany problem i zakładam, że LG zapłaciło FCA za swój błąd, a w zamian FCA powinno przekazać to klientowi, wymieniając wadliwe ekrany bez względu na status gwarancji!

Proszę, każdy, kto chce, aby FCA zrobiło to, co należy, wejdź na stronę internetową NHSTA i złóż własną reklamację, z wystarczającą liczbą reklamacji będą musieli rozpocząć pełne dochodzenie w sprawie FCA. Strona internetowa to: Report a Safety Problem | NHTSA. Musimy pokazać, dlaczego jest to problem bezpieczeństwa i chociaż może się to nie wydawać oczywistym problemem bezpieczeństwa, gdy ekran zaczyna wykonywać dotknięcia duchów, jest to bardzo rozpraszające dla kierowcy. Ponadto, gdy klej się topi, wycieka na okablowanie wszystkich elementów pod ekranem, w tym klimatyzacji, wszystkich czujników parkowania i elementów sterowania wyłączaniem kontroli trakcji.

Właśnie wczoraj wymieniono mi radio i usługi aktywacyjne się psują, a przycisk pomocy na lusterku nie działa. Dealer powiedział mi, że aktywacja może potrwać 24 godziny. Mam nadzieję, że nie będę musiał go znowu wymieniać :(
To może zająć trochę czasu. Miałem ten sam problem i postępowałem zgodnie z poniższymi krokami z SiriusXM guardian, więc może to być dla Ciebie istotne lub nie:

„Ustaliliśmy, że następnym krokiem w rozwiązaniu problemu jest wykonanie Czyszczenia danych osobowych na ekranie dotykowym pojazdu. Upewnij się, że Twój pojazd jest zaparkowany w miejscu, które ma bezpośredni dostęp do nieba (nie w strukturze parkingu ani w garażu), włącz zapłon i wykonaj poniższe kroki za pomocą ekranu dotykowego pojazdu:
1. Z menu „Ustawienia” wybierz „Wyczyść dane osobowe”.

2. Wybierz „Tak”, gdy zobaczysz wyskakujące okienko.

3. Poczekaj na wyskakujące okienko z napisem „Dane osobowe zostały wyczyszczone”, a następnie naciśnij OK. Może to potrwać do 10 minut.

4. Utrzymuj pojazd w ruchu przez kolejne 15 minut.

5. Otwórz aplikację „Pomoc” z ekranu dotykowego i upewnij się, że aplikacja jest dostępna. Jeśli aplikacja jest niedostępna, utrzymuj pojazd w ruchu przez kolejne 5 minut i spróbuj ponownie.

6. Wyłącz pojazd i odczekaj co najmniej 45 minut, aż proces się zakończy.
*Należy pamiętać, że proces czyszczenia danych osobowych może wymagać dodatkowych działań w celu ponownego sparowania urządzeń Bluetooth i zresetowania ulubionych stacji radiowych.”

To może zająć trochę czasu. Miałem ten sam problem i postępowałem zgodnie z tymi krokami z SiriusXM Guardian, więc może to być dla Ciebie istotne:

„Ustaliliśmy, że następnym krokiem w rozwiązaniu problemu jest wykonanie Czyszczenia danych osobowych na ekranie dotykowym pojazdu. Upewnij się, że Twój pojazd jest zaparkowany w miejscu, gdzie ma bezpośredni dostęp do nieba (nie wewnątrz konstrukcji parkingowej ani garażu), włącz zapłon i wykonaj poniższe kroki za pomocą ekranu dotykowego pojazdu:
1. Z menu „Ustawienia” wybierz „Wyczyść dane osobowe”.

2. Wybierz „Tak”, gdy zobaczysz wyskakujące okienko.

3. Poczekaj na wyskakujące okienko z napisem „Dane osobowe zostały wyczyszczone”, a następnie naciśnij OK. Może to potrwać do 10 minut.

4. Utrzymuj pojazd w ruchu przez kolejne 15 minut.

5. Otwórz aplikację „Assist” z ekranu dotykowego i potwierdź, że aplikacja jest dostępna. Jeśli aplikacja jest niedostępna, utrzymuj pojazd w ruchu przez kolejne 5 minut i spróbuj ponownie.

6. Wyłącz pojazd i odczekaj co najmniej 45 minut, aby proces się zakończył.
*Należy pamiętać, że proces czyszczenia danych osobowych może wymagać dodatkowych działań w celu ponownego sparowania urządzeń Bluetooth i zresetowania ulubionych stacji radiowych.”
Dziękuję. Sprawdziłem dzisiaj i aplikacja aktywująca usługi działała teraz, podobnie jak dzwonienie do Assist w pojeździe. Przedstawiciel stwierdził, że zwykle aktualizacja wszystkiego zajmuje kilka dni, a jeśli nie działa to w pełni za kilka dni, dealer powinien otworzyć sprawę STAR. Jeszcze niczego nie resetowałem.

Właściwie to właśnie sprawdziłem moją aplikację terenową i z jakiegoś powodu się nie otwiera. W pewnym momencie nie mogę się doczekać, aż będę miał w pełni sprawny samochód Jeep.

Właśnie rozmawiałem przez telefon z Chryslerem i powiedzieli mi, że mój nie jest objęty gwarancją. Myślałem, że 2018 rok będzie jeszcze objęty 3-letnią gwarancją, ale chyba dlatego, że mam 60 tys. mil, nie jest objęty. Chciałbym wiedzieć, kiedy kupiłem tę rzecz, że mały bąbelek w samym górnym rogu zamieni się w OGROMNY problem. Jakieś sugestie dotyczące napraw POZA gwarancją?? Nie mogę wydać 2500 dolarów na naprawę. Wszelkie sugestie będą mile widziane
Możesz wymienić tylko ekran. Będzie to kosztować około 200 dolarów na eBayu. Poszukaj LA084X01-SL2. Film z instalacją znajduje się tutaj:

Powodzenia!

Aktualizacja!
Zabrałem dziś rano mojego Grand Cherokee z 2018 roku do dealera, aby rozwiązać problemy z wymienionym 8,4-calowym ekranem dotykowym, który zainstalowali 20 sierpnia. Nie pobrali ode mnie opłaty za ocenę wyżej wymienionych problemów. Powiedzieli mi, że skontaktowali się z U-Connect w sprawie problemów z urządzeniem, U-Connect poinformował ich, że jest "Niezarejestrowane" i dlatego nie działa poprawnie. Dla mnie brzmi to jak wymówka, urządzenie zastępcze musi teraz zostać wymienione. Dealer zamówił dla mnie kolejny wymienny ekran dotykowy, który powinien dotrzeć za 7-10 dni, ponieważ ma 2-letnią gwarancję, tym razem nic mnie to nie będzie kosztować. Dobrą rzeczą jest to, że jestem na emeryturze i mam czas, aby zająć się tym ciągłym problemem, gdybym nadal pracował, byłoby to kłopotliwe. Mam nadzieję, że mój drugi wymienny ekran dotykowy nie będzie miał problemów.
Kolejna aktualizacja!
Zabrałem dziś mojego Grand Cherokee z 2018 roku do dealera, aby wymienić ZAMIENNY 8,4-calowy ekran dotykowy, jak opisano w poprzednim poście. Cóż, sprawy nie potoczyły się tak, jak miałem nadzieję. Powiedzieli mi, że zamówiona część jest poprawna, ale urządzenie w pudełku, które otrzymali, nie było odpowiednie dla mojego Jeepa. Teraz trzeba zamówić kolejny wymienny 8,4-calowy ekran dotykowy, co oznacza co najmniej kolejne dwa tygodnie, zanim uda im się to zrobić dobrze. Miejmy nadzieję, że "do trzech razy sztuka". Nie ma sensu się denerwować i wkurzać, mogę tylko mieć nadzieję, że następne urządzenie, które otrzymają, będzie właściwe i będzie działać tak, jak powinno.

2018 Grand Cherokee Altitude z przebiegiem 46 tys. km. Jestem drugim właścicielem i powiedziano mi, że nie mam już gwarancji i mam pecha. Nie podano mi nawet ceny naprawy, tylko poinformowano, że nie jest objęta gwarancją. To mój pierwszy jeep po ponad 20 latach jeżdżenia Toyotami. Prawdopodobnie oddam tego SUV-a w rozliczeniu, jeśli nie uda mi się tego załatwić. Czy ktoś miał sukces z Jeep Cares?

AKTUALIZACJA: @JeepCares załatwił mi radio zastępcze bez żadnych kosztów. Dzięki, Jeep!

Ten sam problem tutaj w moim 2018 GC LTD z 9700 milami. (To nie literówka, to 9700.) Jestem pierwszym właścicielem i nie mam już gwarancji. Obecnie jest u dealera; w zasadzie powiedzieli mi, że mam pecha. Nadchodzi rachunek na 2000 dolarów. 😡 Nie jest dla mnie praktyczne, abym sam to naprawiał, ponieważ mieszkam w mieszkaniu w mieście i nie mam gdzie pracować nad samochodem.
Próbowałem wysłać wiadomość do Courtney @JeepCares, ale wiadomość nie została wysłana, ponieważ nie napisałem tutaj wystarczająco dużo postów. Złożyłem również skargę do NHTSC, ale nie liczę na to, że to mi pomoże. Próbowałem zadzwonić na "infolinię", którą ktoś zamieścił wcześniej w tym wątku - odebrano ją słowami: "dziękujemy za telefon do certyfikowanego centrum samochodów używanych", więc się rozłączyłem. Mój samochód nie jest używany, chyba że go sprzedam - kupiłem go fabrycznie nowego z przebiegiem poniżej 20 mil na liczniku z jazdy testowej. Jakieś sugestie?

Kolejna aktualizacja!
Zabrałem dziś mojego Grand Cherokee z 2018 roku do serwisu, aby wymienić WYMIENNY ekran dotykowy 8.4, jak opisano w poprzednim poście. Cóż, sprawy nie potoczyły się tak, jak miałem nadzieję. Powiedzieli mi, że zamówiona część jest prawidłowa, ale urządzenie w otrzymanym pudełku nie było właściwe dla mojego Jeepa. Teraz trzeba zamówić kolejny zamienny ekran dotykowy 8.4, co oznacza co najmniej kolejne dwa tygodnie, zanim będą mieli szansę to naprawić. Miejmy nadzieję, że "do trzech razy sztuka". Nie ma sensu się denerwować i wkurzać, mogę tylko mieć nadzieję, że następne urządzenie, które otrzymają, będzie właściwe i będzie działać tak, jak powinno.
Ostatnia aktualizacja tego wątku.
Zabrałem GC do serwisu po raz piąty z powodu problemu z ekranem dotykowym. Wymienili ekran dotykowy (jednostka fabrycznie odnowiona) po raz trzeci i w końcu zrobili to dobrze. Działa tak, jak powinien i bardzo się cieszę, że nie muszę go już oddawać.
Powodzenia dla tych z was, którzy mają ten problem z ekranem dotykowym, to był prawdziwy ból, żeby się nim zająć, mam nadzieję, że nigdy więcej nie będę musiał iść do serwisu.

Właśnie sprawdziłem i widzę kilka wystawionych za jedyne 67 $ z bezpłatną wysyłką, kiedy szukałem "LA084X01-SL2", jak powiedziano w cytowanej odpowiedzi. Dużo, dużo więcej za mniej niż 200 $.
Te ceny NIE dotyczą pełnej wymiany ekranu LCD, ale przezroczystej nakładki LCD, która zapewnia dotyk. Jeśli masz problem z rozwarstwianiem ekranu, który wszyscy tu opisują, musisz wymienić cały zespół ekranu LCD, ponieważ warstwa dotykowa jest przyklejona do ekranu LCD i to właśnie ulega rozwarstwieniu. Nie widzę żadnych pełnych zamienników LCD za 200 $ lub mniej na eBay. Możesz znaleźć wiele ekranów zamiennych, które kosztują mniej niż 600 $, ale są to starsze wersje SL01, czyli ekrany, które ulegają rozwarstwianiu. Jeśli pozycja sprzedaży na eBay nie pokazuje tyłu części ze zdjęciem podobnym do tego, nie rozwiąże to problemu rozwarstwiania.
Image

Wow. Właśnie kupiłem 2018 GC Sterling Edition z przebiegiem 41 tys. mil. Zauważyłem, że mam problem z delaminacją ekranu. Mam nadzieję, że uda mi się to naprawić bez większych problemów.
Musisz przeczytać cały ten wątek, aby zrozumieć, jakie masz opcje rozwiązania tego problemu. Posty nr 102 i 106 pomogą Ci dowiedzieć się, co możesz zrobić. Mój post na nr 114 powie Ci, co zrobiłem, aby naprawić swój. Trzecie urządzenie, które dostał dla mnie dealer, w końcu naprawiło mój 2018 GC. Rock Auto sprzedawało nowe urządzenia za około 1500–2000 USD, ale numery części, które podali, nie pasowały do niczego, co mogłem znaleźć, aby wiedzieć, czy będą działać w Twoim pojeździe. Zasadniczo masz trzy możliwości: wyjąć i rozłożyć go samodzielnie, wymienić digitizer (szklaną soczewkę) z EBAY i ponownie zainstalować lub wysłać urządzenie do Infotainment na Florydzie (nie wszyscy byli zadowoleni z ich pracy), a następnie ponownie je zainstalować lub zlecić dealerowi wymianę na ich zregenerowane urządzenie (2 lata gwarancji). Nowe urządzenia na EBAY wydawały się być niedostępne lub obecnie niedostępne. Nie zwlekaj z tym zbyt długo, ponieważ gdy żel pomiędzy digitizerem (szklaną soczewką) a samym urządzeniem stopi się i spłynie do elementów sterowania ogrzewaniem/klimatyzacją, może je również zniszczyć.

Zdjęcie mojego problemu. Złożyłem dziś rano wniosek do NHTSA. FCA zasadniczo kazało mi się wynosić. Poprosiłem agenta o przekazanie sprawy i skontaktowanie się ze mną przełożonego. Będę informować na bieżąco.

AKTUALIZACJA: Zadzwoniłem do Jeep Cares i podałem im mój numer VIN. Zabrałem mojego GC z 2018 roku do dealera, aby udokumentować problem, a oni zamówili mi radio zastępcze. Jeep Cares dał mi numer sprawy i poprosiłem ich również o telefon do kierownika serwisu w moim lokalnym salonie. Pokryli wymianę bez żadnych kosztów dla mnie, mimo że minęło ponad rok od wygaśnięcia gwarancji. Mimo że to drobny problem, że muszę przywieźć samochód, jestem bardzo zadowolony. Jeep naprawdę dba! Dla tych, którzy mają problemy, spróbuj zadzwonić.

Właśnie sprawdziłem i widzę kilka pozycji za jedyne 67 dolarów z bezpłatną wysyłką, kiedy szukałem "LA084X01-SL2", jak powiedziano w cytowanej odpowiedzi. Dużo, dużo więcej za mniej niż 200 $.
Proszę zamieścić link do tej części za mniej niż 200 dolarów; oto aktualna oferta za 550 dolarów za odnowiony (nie fabrycznie nowy) ekran.
Jak zauważył ktoś inny, twoja część za 67 dolarów to nie cały ekran i nie pochodzi od LG.
Image

121 - 140 of 523 Posts