Jeep Garage  - Jeep Forum banner

Uconnect - aktualizacja nie powiodła się i pętla nieskończona

176K views 171 replies 89 participants last post by  schmieg  
#1 · (Edited)
Witajcie Członkowie Zespołu,
Ponieważ niektórzy z nas mają problemy z aktualizacją uconnect 8.4AN, opisuję mój problem:

1. Pobrano aktualizację 17.43.01 - UCONNECT_8.4AN_RA4_17.43.01_MY15_NAFTA
2. Włożono z włączonym silnikiem działający pendrive USB 16GB, czysty, z 2 rozpakowanymi plikami
3. Radio zapytało mnie, czy chcę dokonać aktualizacji, więc tak
4. Napotkałem błąd (około 67% całkowitej aktualizacji) „Sierra Wireless: instalacja pliku bolo nie powiodła się”. Proces aktualizacji przebiegał sprawnie aż do numeru jednostki 10. Nazwa jednostki: Embedded Air Card, proces zawiesił się na 1% i ostatecznie zakończył się błędem „Sierra Wireless: instalacja pliku bolo nie powiodła się”.
5. Po nieudanej aktualizacji oprogramowania Uconnect 8.4 proces aktualizacji zapętlał się, gdy pendrive USB był włożony. Kiedy usunąłem pendrive USB, ciągle pojawiał się monit „Włóż USB aktualizacji”. Wyglądało na to, że nieudana aktualizacja Uconnect zablokowała moje Uconnect 8.4.

Wypróbowałem kilka sugestii:
1. Wyjmij dysk USB, gdy Uconnect sprawdza integralność ISO (podczas walidacji ISO przed aktualizacją)
2. Wyjmij akumulator samochodowy

Jakieś pomysły, jak to uruchomić ponownie? Nie sądzę, żeby ASO wymieniło mi radio za darmo, ponieważ nie jest już objęte gwarancją. Ale może mają jakąś dodatkową procedurę?

Nie włożyłem żadnych zdjęć, ale to dokładnie to, co tu jest:
https://lancelhoff.com/recovering-bricked-uconnect-8-4-failed-update/

Proszę o pomoc i dziękuję.

Radek

#2 ·
Re: Uconnect - nie udało się zaktualizować i nieskończona pętla (17.43.01)

Mam dokładnie ten sam problem z moim SRT z 2014 roku. Próbowałem różnych dysków USB (sandisk 16GB i samsung 128GB).

Odłączyłem akumulator na 5 minut i spróbowałem z tym samym błędem.

Próbowałem obu dysków USB podczas jazdy dzisiaj (różne lokalizacje) z tym samym błędem.

Teraz odłączyłem akumulator i czekam 60 minut i spróbuję ponownie.

Uwaga: W ciągu ostatnich kilku tygodni sporadycznie otrzymywałem komunikat wyskakujący "Telefon wymaga serwisu". Miałem nadzieję, że aktualizacja 17.43.01 rozwiąże ten problem.

Zamelduję więcej, jak spróbuję...

#4 ·
Re: Uconnect - aktualizacja nie powiodła się i nieskończona pętla (17.43.01)

Mam dokładnie ten sam problem z moim SRT 2014. Próbowałem różnych dysków USB (sandisk 16GB i samsung 128GB).

Uwaga: Otrzymywałem komunikat wyskakujący "Telefon wymaga serwisu" sporadycznie przez ostatnie kilka tygodni. Miałem nadzieję, że aktualizacja 17.43.01 rozwiąże ten problem.

Zamelduję więcej, gdy spróbuję...
smartminion
Czy komunikat "telefon wymaga serwisu" zniknął po możliwości aktualizacji oprogramowania do wersji 17.43.01? Mnie również udało się zaktualizować po wielu próbach, ale komunikat nadal tam jest i dlatego nawigacja nie działa po otrzymaniu komunikatu... Zastanawiam się tylko.

#3 ·
Re: Uconnect - nie udało się zaktualizować i nieskończona pętla (zadziałało...)

Witajcie -

Próbowałem ponownie po odłączeniu akumulatora na 60 minut i wystąpiła ta sama awaria.

Zostawiłem akumulator odłączony ponownie na około 2 godziny, a następnie postanowiłem po prostu zostawić USB włączone podczas załatwiania spraw. *Niespodzianka* Wyszedłem i ekran był wyłączony. W drodze do domu, około 2 minuty później, pojawiło się logo SRT i uruchomiło się bez problemu. Sprawdziłem informacje o systemie i był tam 17.43.01.

Więc, zalecenie dla każdego, kto doświadcza błędu Sierra Wireless w bloku 11 - PO PROSTU PRÓBUJ DALEJ.

#146 ·
Re: Uconnect - aktualizacja nie powiodła się i pętla nieskończona (działało...)

Witajcie -

Próbowałem ponownie po odłączeniu akumulatora na 60 minut i wystąpiła ta sama awaria.

Zostawiłem akumulator odłączony ponownie na około 2 godziny, a następnie postanowiłem po prostu zostawić USB włączone podczas załatwiania spraw. Niespodzianka Wyszłem i ekran był wyłączony. W drodze do domu, około 2 minuty później, pojawiło się logo SRT i uruchomiło się bez problemu. Sprawdziłem informacje o systemie i był tam 17.43.01.

Zatem zalecenie dla każdego, kto doświadcza błędu Sierra Wireless w bloku 11 - PO PROSTU PRÓBUJ DALEJ.
Czy przypadkiem masz dostępną tę wersję oprogramowania? Próbuję powrócić do starszej wersji oprogramowania, aby odblokować moje radio, które nadal zawodzi na kroku 11.
Dzięki za wszelką pomoc, odłączałem akumulator przez ostatni tydzień za każdym razem, gdy parkowałem.

#6 ·
Cześć! Dołączyłem do forum specjalnie z powodu tego problemu!

Mam Grand Cherokee Summit z 2015 roku.

Problem rozpoczął się od komunikatu o błędzie "Telefon wymaga serwisu". Więc szukałem sposobu, aby to naprawić. Zaleceniem było sprawdzenie, czy UConnect wymaga aktualizacji. Pobralem tę samą aktualizację, o której wspomniano w OP (17.43.01 - UCONNECT_8.4AN_RA4_17.43.01_MY15_NAFTA).

Użyłem 8-gigabajtowego pendrive'a Toshiba. Wszystko poszło dobrze, dopóki nie doszedłem do sekcji 11 przy 67%, wtedy zakończyło się niepowodzeniem z tymi samymi komunikatami o błędach co w OP (Sierra Wireless: instalacja pliku bolo nie powiodła się). Próbowałem aktualizować, ale bezskutecznie i teraz system utknął w nieskończonej pętli. Jeśli pendrive jest w środku, zawiesza się na 67%. Jeśli pendrive jest wyjęty, wciąż pyta o pendrive.

Jeszcze wczoraj spróbowałem twardego resetu i odłączyłem akumulator na dwie i pół godziny, ale gdy tylko podłączyłem akumulator ponownie, pętla zaczęła się od nowa. Mam wizytę u dealera, ale dopiero w środę i trochę się martwię, że pętla rozładuje mój akumulator.

Nie sądziłem, że powinieneś próbować aktualizacji podczas jazdy, ale widzę, że smartminion miał z tym szczęście, więc spróbuję tego jako następnego!

Bardzo denerwujące, że UConnect nie może po prostu zresetować systemu ze swojej strony. :mad:

#8 ·
Cześć! Dołączyłem do forum specjalnie z powodu tego problemu!

Mam Grand Cherokee Summit z 2015 roku.

Problem zaczął się od komunikatu o błędzie "Telefon wymaga serwisu". Więc szukałem sposobu, aby to naprawić. Zaleceniem było sprawdzenie, czy UConnect potrzebuje aktualizacji. Pobralem tę samą aktualizację, o której wspomniano w OP (17.43.01 - UCONNECT_8.4AN_RA4_17.43.01_MY15_NAFTA).

Użyłem 8-gigabajtowego USB Toshiba. Wszystko poszło dobrze, dopóki nie doszedłem do sekcji 11 przy 67%, wtedy nie powiodło się z tymi samymi komunikatami o błędach co w OP (Sierra Wireless: instalacja pliku bolo nie powiodła się). Próbowałem aktualizować, ale bez powodzenia i teraz system utknął w nieskończonej pętli. Jeśli USB jest w środku, zawiesza się na 67%. Jeśli USB jest wyjęty, wciąż pyta o USB.

Wczoraj próbowałem twardego resetu i odłączyłem akumulator na dwie i pół godziny, ale jak tylko podłączyłem akumulator z powrotem, pętla zaczęła się ponownie. Mam wizytę u dealera, ale dopiero w środę i trochę się martwię, że pętla rozładuje mi akumulator.

Nie sądziłem, że powinieneś próbować aktualizacji podczas jazdy, ale widzę, że smartminion miał z tym szczęście, więc spróbuję tego następnym razem!

Bardzo denerwujące, że UConnect nie może po prostu zresetować systemu od siebie. :mad:
Polecam spróbować dalej....Spróbuj użyć innego USB i upewnij się, że nic innego na nim nie ma...... To zrobiłem....Po użyciu innego USB, w końcu zadziałało po drugiej próbie....Nie jestem pewien, czy to zrobiło różnicę, ale byłem gotów spróbować wszystkiego, aby powstrzymać to przed ciągłą pętlą....

#10 ·
Nie wiem, czy to zostało zasugerowane... ale zobaczyłem to na naszej grupie Facebook Trackhawk. Zdejmij minus z akumulatora i wciśnij hamulce, aby zresetować Jeepa. Zostaw kabel odłączony na co najmniej 15 minut.

• Like
Reactions: Paks
#11 ·
Ten sam problem.
2014 GC Summit Hemi
Aktualizacja zawiesza się na 11 - Wbudowana karta powietrzna.
Wyświetla komunikat o błędzie oprogramowania bolo.

Próbowałem zaktualizować co najmniej 25 razy!
Próbowałem usunąć sztuczkę z USB.
Utknąłem w pętli.
Powinienem był to zostawić w spokoju.
Miałem komunikat o usłudze telefonicznej. / Światło 911
Czasami urządzenie miało opóźnione uruchamianie przy uruchamianiu pojazdu. 1-5 min.
Nawigacja gubiła się.
Miałem nadzieję, że to naprawi moje radio.
Jestem tak zdenerwowany.
Wygląda na to, że jest to bardzo powszechne.
Powinni coś z tym zrobić.

#12 ·
Ten sam problem. 2014 GC Summit Hemi Aktualizacja zawiesza się na 11 - Wbudowana karta Air. Wyświetla komunikat o błędzie oprogramowania bolo. Próbowałem aktualizacji co najmniej 25 razy! Próbowałem usunąć sztuczkę z USB. Utknąłem w pętli. Powinienem był to zostawić w spokoju. Miałem komunikat o usłudze telefonicznej. / Światło 911 Czasami urządzenie miało opóźnione uruchamianie przy uruchomieniu pojazdu. 1-5 min. Nawigacja gubiła się. Miałem nadzieję, że to naprawi moje radio. Jestem tak zdenerwowany. Wydaje się, że jest to bardzo powszechne. Powinni coś z tym zrobić.
Miałem to samo opóźnienie przy uruchamianiu plus komunikat o błędzie 911, plus nawigacja była do bani (myślała, że jestem w Ontario w Kanadzie zamiast w Ohio! lol). Próbowałem aktualizacji za każdym razem, gdy byłem w drodze, tak jak sugerowali inni i nagle wczoraj, po prostu zadziałało! Byłem całkowicie zaskoczony, ponieważ tak często się nie udawało. Pamiętam, że alarmy zbliżeniowe zaczęły dziwnie działać, a potem nagle spojrzałem w dół i aktualizacja była w sekcji 12! Ale nadal mam błąd nawigacji i telefonu 911. Założę się, że te 2 są połączone, ponieważ jeśli samochód nie wie, gdzie jest, nie może zadzwonić pod numer 911. Więc dzisiaj zamierzam spróbować skalibrować system nawigacji, gdy będę w drodze. Ale teraz boję się próbować więcej aktualizacji, co jest złe. Uconnect potrzebuje systemu, który przesyła aktualizacje do naszych pojazdów.

#13 ·
Ile razy, powiedziałbyś, próbowałeś, zanim aktualizacja zadziałała?
Jestem teraz prawdopodobnie w okolicach 25. Wciąż próbuję.

Myślę, że te jednostki mogą mieć coś nie tak z "kartą powietrzną". Uważam, że może to być związane z niepowodzeniem aktualizacji i problemami z nawigacją i oczywiście problemem 991.
Wygląda na to, że jest to problem przerywany, dlatego niektórzy w końcu aktualizują?? To tylko teoria w tym momencie. Problem polega na tym, że Jeep powinien mieć coś w programie, co w przypadku, gdy aktualizacja nie zostanie w pełni wykonana, powróci do poprzedniej wersji, aby nasze radia się nie zablokowały.
Czy twoje 3G pozostaje włączone przez cały czas, czy jest bardzo nieregularne?

#16 ·
Ile razy, powiedziałbyś, próbowałeś, zanim aktualizacja zadziałała?
Jestem teraz prawdopodobnie w okolicach 25. Wciąż próbuję.

Mam wrażenie, że te urządzenia mogą mieć coś nie tak z "kartą powietrzną". Uważam, że może to być związane z błędem aktualizacji i problemami z nawigacją i oczywiście problemem 991.
Wygląda na to, że jest to problem przerywany, dlatego niektórzy w końcu aktualizują?? Na razie to tylko teoria. Problem polega na tym, że Jeep powinien mieć w programie coś, co w przypadku, gdy aktualizacja nie zostanie w pełni wykonana, powróci do poprzedniej wersji, aby nasze radia się nie zablokowały.
Czy twoje 3G pozostaje cały czas włączone, czy jest bardzo sporadyczne?
Musiałem spróbować prawie 20 razy, zanim w końcu się udało. Próbowałem cały czas, gdy jeździłem i w końcu spojrzałem w dół, a aktualizacja była na 12. Wyłączyłem ją również raz podczas aktualizacji tego dnia i wydawało się to wcale nie wpływać na nią. Pamiętam, że tego dnia byłem może czwarty raz z rzędu, kiedy w końcu się udało.

Posiadanie łatwiejszego sposobu na przywrócenie ustawień domyślnych w przypadku niepowodzenia aktualizacji, tak jak sugerujesz, byłoby wybawieniem.

#14 · (Edited)
Ja również w tym czasie mam ten problem i przyszedłem w to miejsce. Zaczęło się od innego użytkownika w tym wątku, który powiedział coś o telefonie alarmowym wymagającym serwisu. Następnie spróbowałem aktualizacji na pendrive i doszedłem do kroku 11, 1% - Wynik końcowy: Sierra Wireless: instalacja pliku bolo nie powiodła się. Teraz utknąłem w pętli.

Jakieś pomysły lub aktualizacje? Czy mogę powrócić do poprzedniej wersji, a jeśli tak, czy ktoś ją ma? Czy mogę zresetować tę pętlę, przechodząc do trybu serwisowego?

Edycja: Jedna rzecz, którą przeczytałem gdzie indziej i być może mam problem z kartą bezprzewodową lub 3G. Mam słaby zasięg w mojej okolicy, a sieć bezprzewodowa nie działa bez połączenia komórkowego i MCell. Czy to może mieć coś wspólnego z aktualizacją, że karta uważa, że nie działa? Czy powinienem spróbować aktualizacji gdzie indziej?

#15 ·
Miałem kontakt z Jeep Cares. Do tej pory zadają mi tylko mnóstwo pytań. Zobaczymy, czy mi pomogą, czy nie. Jeśli ktoś rozważa zrobienie aktualizacji USB, aby naprawić swoje problemy, takie jak ja, błąd 911/utracona nawigacja/czasami opóźnione radio przy uruchomieniu. NIE RÓB TEGO! Miałem sprawny sprzęt i się zablokował, żyłem z tymi problemami przez rok i postanowiłem spróbować zaktualizować go na podróż, żeby móc znowu korzystać z nawigacji. Teraz nie mam uconnect od kilku tygodni, jeżdżę samochodem co najmniej 2 godziny dziennie. Próbowałem aktualizacji ponad 30 razy, ponieważ niektórzy mówią, że w końcu się udaje. Nie odniosłem sukcesu, za każdym razem 1% na 11 wszystko się zatrzymuje. W przeszłości zamieściłem więcej szczegółów na ten temat. Mój dealer zadzwonił dzisiaj i powiedział, że moje radio przyszło, zobaczymy, czy jest w porządku, mam nadzieję, że nowe radio jest w pełni zaktualizowane, dealer nie może nawet odpowiedzieć na to pytanie, kiedy je zadałem!

#17 ·
Kontaktowałem się z Jeep Cares. Do tej pory zadają mi tylko mnóstwo pytań. Zobaczymy, czy mi pomogą, czy nie. Jeśli ktoś rozważa zrobienie aktualizacji USB, aby naprawić swoje problemy, takie jak ja, błąd 911/utracona nawigacja/czasami opóźnione radio przy uruchomieniu. NIE RÓB TEGO! Miałem dobrze działający sprzęt i został uszkodzony, żyłem z tymi problemami przez rok i postanowiłem spróbować zaktualizować go na podróż, aby móc ponownie korzystać z nawigacji. Teraz nie mam uconnect od kilku tygodni, jeżdżę samochodem co najmniej 2 godziny dziennie. Próbowałem aktualizacji ponad 30 razy, ponieważ niektórzy mówią, że w końcu się udaje. Nie odniosłem sukcesu, za każdym razem 1% na 11, wszystko się zatrzymuje. W przeszłości zamieściłem więcej szczegółów na ten temat. Mój dealer zadzwonił dzisiaj i powiedział, że moje radio przyszło, zobaczymy, czy jest w porządku, mam nadzieję, że nowe radio jest w pełni zaktualizowane, dealer nie może nawet odpowiedzieć na to pytanie, kiedy je zadałem!
Naprawdę wierzę, że błąd usługi telefonicznej i błąd nawigacji są ze sobą powiązane. Jeśli nawigacja nie wie, gdzie jest, urządzenie nie może uzyskać dostępu do 911.Mimo że udało mi się przeprowadzić aktualizację, mój mav nadal się nie kalibruje. Przynajmniej umieścił mnie w odpowiednim stanie, ale to wszystko, co udało mi się osiągnąć z kalibracją. I nadal otrzymuję błąd, że telefon wymaga serwisu. Jestem pewien, że będę musiał wymienić urządzenie, ale chcę poczekać i mieć nadzieję, że się mylę!

#18 ·
Mówiąc wprost, moje urządzenie jest zablokowane. Próbowałem zaktualizować je około 30 razy i ta sama sytuacja, niepowodzenie na kroku 11 przy 1%. Ponadto, to co się tutaj traci, gdy dojdziesz do tego punktu, lepiej odłącz ujemny kabel akumulatora, ponieważ będzie się zapętlać przez całą noc.

#19 ·
Tak czy inaczej, mój moduł jest zablokowany. Próbowałem zaktualizować go około 30 razy i ta sama sytuacja, niepowodzenie na kroku 11 przy 1%. Ponadto, co się tutaj traci, gdy dojdziesz do tego punktu, lepiej odłącz ujemny kabel akumulatora, ponieważ będzie się zapętlał przez całą noc.
Jestem prawie pewien, że nie można wrócić do poprzedniej wersji, gdy dojdzie do tego etapu. Czy próbowałeś skontaktować się z zespołem wsparcia UConnect? Numer to 1-877-855-8400. Prawdopodobnie powiedzą ci, żebyś zaniósł go do dealera w celu diagnostyki, ale przynajmniej twój problem zostanie zarejestrowany w dziale wsparcia UConnect.

Naprawdę udało mi się zaktualizować swój, jeżdżąc w kółko i pozwalając mu działać dalej, tak jak zrobiło to kilka innych osób. Kiedy pojawił się komunikat o błędzie mówiący, że aktualizacja się nie powiodła i napisano, żeby wyjąć USB, wyjmowałem go, a następnie zaczynałem wszystko od nowa, gdy był gotowy.

I co dziwne, mój GPS zaczął działać znikąd dzisiaj. Poszedłem na wizytę i zadzwoniłem do UConnect, żeby się poskarżyć, będąc na parkingu. Dali mi standardową odpowiedź "zanieś to do dealera", ale kiedy wyszedłem z wizyty i zacząłem jechać, mój GPS nagle zaczął rejestrować moją poprawną lokalizację i działał dobrze aż do domu.

Takie rzeczy naprawdę nie powinny być tak przypadkowe, jak były dla ludzi. Obawiam się, jak potoczy się kolejna aktualizacja, którą wypuszczą.

#22 ·
Cześć! Nowy członek tutaj, pierwszy post. Szukam pomocy. Mam ten sam problem, co wielu. Moja aktualizacja Jeep Cherokee 2016 do wersji 17.43.01 zawiesza się na jednostce 11 - wbudowana karta powietrzna. Utknął na 1%, wyświetla komunikat o błędzie oprogramowania bolo.

Miałem również komunikat o usłudze telefonicznej. Próbowałem zaktualizować kilka razy! Próbowałem usunąć sztuczkę USB. Nadal utknąłem w pętli. Na telefonie z pomocą techniczną Uconnect, ale bez pomocy. Przypisali mi numer sprawy, ale poza tym nie byli zbyt pomocni. W tym momencie chciałbym po prostu odzyskać radio i ekran.
Czytałem wątki i wydaje się, że jest to bardzo powszechny problem. Czy ktoś może udzielić więcej pomocy lub wskazówek?

#72 ·
Witaj! Nowy członek tutaj, pierwszy post. Szukam pomocy. Mam ten sam problem, co wielu. Moja aktualizacja Jeep Cherokee 2016 do 17.43.01 zawiesza się na jednostce 11 - wbudowana karta powietrzna. Utknął na 1%, daje komunikat o błędzie oprogramowania bolo.

Miałem również komunikat o usłudze telefonicznej. Próbowałem zaktualizować kilka razy! Próbowałem usunąć sztuczkę USB. Nadal utknąłem w pętli. Na telefonie z pomocą techniczną Uconnect, ale bez pomocy. Przypisali mi numer sprawy, ale poza tym nie byli zbyt pomocni. W tym momencie chciałbym po prostu odzyskać radio i ekran.
Czytałem wątki i wydaje się, że jest to bardzo powszechny problem. Czy ktoś może udzielić więcej pomocy lub wskazówek?
Witaj, czy Twój problem został kiedykolwiek rozwiązany? Mam dokładnie ten sam problem i w tym momencie chcę po prostu odzyskać radio :(((((

#24 ·
Cześć, ja również mam ten sam problem z niekończącą się pętlą nieudanych aktualizacji.
Mam Grand Cherokee Overland z 2015 roku. Dochodzę do pozycji 13, 100%, a następnie przechodzi do 14 i nigdy się nie uruchamia. Musiałem próbować zaktualizować jakieś 20 razy. Zacząłem wczoraj i dzisiaj przez cały dzień. Myślę, że będę próbował dalej. W nocy odłączam ujemny kabel akumulatora. To wszystko zaczęło się, gdy postanowiłem zaktualizować mapę w nawigacji. Wymagało to aktualizacji Uconnect do zainstalowania.
Widzę, że wątek na ten temat zatrzymał się jakiś czas temu.
Więc jakie było rozwiązanie tego problemu, poza ciągłym próbowaniem?
A tak przy okazji, ile kosztuje nowa jednostka radiowa? Zawsze brakuje mi pieniędzy. Nie sądzę, żebym mógł sobie pozwolić na nowe radio.
Proszę, niech ktoś odpowie z odpowiedzią. Potrzebuję pomocy.
Nie mogę uwierzyć, że to się stało tylko z powodu aktualizacji mapy. Wszystko działało dobrze przed aktualizacją.
Zadzwoniłem do Uconnect, powiedzieli, żebym poszedł do dealera.

#26 ·
Spotify zatrzymywał się po każdej piosence, więc spróbowałem zaktualizować uconnect, nie wiedząc o wszystkich błędach bolo. Kiedy nie udało się za pierwszym razem, znalazłem ten wątek (i inne) mówiące, żeby pojeździć. Po drugiej nieudanej próbie poszedłem do dealera Hondy, żeby popatrzeć na ciężarówki (zostawiając samochód włączony). Siedziałem na parkingu i próbowałem pociągnąć drążek podczas początkowej fazy, ale to nie zadziałało. Skończyło się na tym, że jechałem do domu podczas próby aktualizacji 10+. Kiedy wjechałem na podjazd, zaktualizowało się do 12 i zakończyło. Więc, jakkolwiek dziwnie to brzmi, jazda wokół zadziałała w moim przypadku. Nie poddawaj się. Nigdy więcej nie będę aktualizował tego oprogramowania. I dla jasności, Spotify nadal nie działa.

#27 ·
Cześć wszystkim, mam problemy z moim Cherokee z 2017 roku. Komunikat o aktualizacji wciąż się wyświetla. Skontaktowałem się z obsługą klienta i przeszedłem z nią przez kolejne kroki, a ona powiedziała mi, że jeśli to nie zadziała, to muszę udać się do serwisu. Staram się tego uniknąć za wszelką cenę, ale po prostu chcę z powrotem swoje radio! Znalazłem film na YouTube, który wyjaśnia, jak samodzielnie przeprowadzić aktualizację za pomocą pendrive'a. Pobralem wymagane pliki na moje urządzenie USB Lexar, podłączyłem je do samochodu i otrzymałem komunikat, że system używa nowszego "SW". Nie jestem zbyt obeznany z techniką, więc nie wiem, co to znaczy. Jeśli muszę kupić nowszy USB, to to zrobię, ale nie wiem, który kupić i muszę to naprawić, ponieważ w ciągu najbliższych kilku dni wybieram się w podróż i siedzenie w kompletnej ciszy jest okropne. Dziękuję!!

#28 ·
Cześć wszystkim, mam problemy z moim Cherokee z 2017 roku. Komunikat o aktualizacji wciąż się wyświetla. Skontaktowałem się z obsługą klienta i przeszedłem z nią przez kolejne kroki, a ona powiedziała mi, że jeśli to nie zadziała, muszę udać się do dealera. Staram się tego uniknąć za wszelką cenę, ale chcę po prostu odzyskać radio! Znalazłem film na YouTube, który wyjaśnia, jak samodzielnie przeprowadzić aktualizację za pomocą pendrive'a. Pobralem wymagane pliki na moje urządzenie USB Lexar, podłączyłem je do samochodu i otrzymałem komunikat, że system używa nowszego "SW". Nie jestem zbyt obeznany z techniką, więc nie wiem, co to znaczy. Jeśli będę musiał kupić nowszy USB, to to zrobię, ale nie wiem, który kupić i muszę to naprawić, ponieważ w ciągu najbliższych kilku dni wybieram się w podróż i siedzenie w całkowitej ciszy jest okropne. Dziękuję!!
Cześć katabad,
Rozumiem twoje wahanie przed wizytą u dealera. Jeśli jednak zmienisz zdanie, z przyjemnością połączymy cię ze specjalistą ds. spraw, który pomoże ci w tym procesie. Nasz zespół jest dostępny przez PW!
Alex
Jeep Cares

#30 ·
Muszę powiedzieć, że byłem trochę zaniepokojony podczas mojej aktualizacji. Nie otrzymałem żadnych błędów, ale zatrzymywała się podczas 14 aktualizacji. Otrzymywałem klepsydrę, która mówiła mi, żebym poczekał 2 do 5 minut i zaczynał od nowa od 1. Zdarzyło się to 4 razy i za każdym razem posuwało się dalej i dalej, aż w końcu za piątym razem się zakończyło. Mam nadzieję, że ci z was, którzy mają te problemy, będą mieli trochę szczęścia

#31 ·
Muszę przyznać, że byłem trochę zaniepokojony podczas aktualizacji. Nie otrzymałem żadnych błędów, ale zatrzymywała się podczas 14 aktualizacji. Dostawałem klepsydrę, która mówiła mi, żebym poczekał 2 do 5 minut i zaczynał od nowa od 1. Zdarzyło się to 4 razy i za każdym razem posuwało się dalej i dalej, aż w końcu za piątym razem się zakończyło.
Mam nadzieję, że ci z was, którzy mają te problemy, będą mieli trochę szczęścia
przytrafiło mi się to z niektórymi starszymi aktualizacjami, które zainstalowałem przez USB - dochodziło do pewnego poziomu, a potem zaczynało od nowa i w końcu się kończyło. Zachowywało się tak, jakby znalazło coś z wcześniejszego poziomu, czego brakowało, i wracało, żeby to dodać, albo że coś musiało zostać zmienione. Zaczynam tęsknić za gaźnikami, punktami zapłonu i mechanicznymi rzeczami.

#32 ·
Z moim Grand Cherokee z 2015 roku próbowałem wykonać ręczną aktualizację przez USB (z 17.11.07 na 18.45.01).
<Informacje w tle: aktualizacja 'over the air' zawsze się nie udawała, więc trafiłem na stronę internetową uconnect, gdzie można wpisać swój numer VIN i zobaczyć, jakie są dostępne aktualizacje).

Zaparkowałem go przed moim domem i pozwoliłem mu działać podczas aktualizacji; nie powiodło się na jednostce nr 11 z 14 ('Embedded Air Card'). Zawiesił się na 1%, a na ekranie wyświetlił się błąd "Sierra Wireless: instalacja pliku bolo nie powiodła się. Proszę wyjąć pendrive, aby zresetować". Skończyło się na tym, że ekran zapętlał się, aby ponownie włożyć USB i czekać 2-5 minut. Musiałem odłączyć ujemny kabel od akumulatora na noc, aby mój ekran się nie zapętlał.

Następnego ranka podłączyłem akumulator z powrotem - i ponownie uruchomiłem instalację (używając innego USB, sformatowanego). Jeździłem samochodem po otwartym terenie z ograniczoną liczbą drzew (zakładając, że nie powiodło się to z powodu wbudowanej karty powietrznej, pomyślałem, że pojadę nim tam, gdzie jest dobry sygnał, w tym momencie byłem zdesperowany) i co się okazało - przekroczyłem jednostkę 11 i udało mi się zakończyć aktualizację.

Przygotowuję się do odwołania wizyty u dealera. Krótko mówiąc, jeśli myślisz o aktualizacji z USB, nie próbuj. Ale jeśli jest za późno i utknąłeś w tej nieskończonej pętli - po prostu próbuj dalej. Jeźdź nim (ale nie zwracaj uwagi na ekran podczas jazdy), bądź pozytywnie nastawiony, a się uda. Robisz o wiele więcej niż to, co zrobią dealerzy, zwłaszcza jeśli chcesz uniknąć tej śmiesznej opłaty diagnostycznej w wysokości 180 dolarów i powiedzieć im, że wymiana urządzenia będzie kosztować $$$ później. Zrób to sam i po prostu bądź konsekwentny. Spróbuj. Powodzenia (niestety trzeba polegać na forach, ponieważ rozwiązanie tych problemów przez Uconnect/Jeep zajmie kolejne 30 lat).

#54 ·
Z moim Grand Cherokee z 2015 roku próbowałem zrobić ręczną aktualizację przez USB (z 17.11.07 na 18.45.01).
<Informacje w tle: aktualizacja 'over the air' zawsze się nie powiodła, więc trafiłem na stronę internetową uconnect, gdzie można wpisać swój numer VIN i zobaczyć, jakie są dostępne aktualizacje).

Zaparkowałem go przed moim domem i pozwoliłem mu działać podczas aktualizacji; nie powiodło się na jednostce nr 11 z 14 ('Embedded Air Card'). Zawieszał się na 1% i na ekranie wyświetlał się błąd "Sierra Wireless: instalacja pliku bolo nie powiodła się. Proszę wyjąć pamięć USB, aby zresetować". Skończyło się na tym, że ekran w pętli wstawiał ponownie USB i czekał 2-5 minut. Musiałem odłączyć ujemny kabel od akumulatora na noc, żeby mój ekran się nie zapętlał.

Następnego ranka podłączyłem akumulator z powrotem - i ponownie uruchomiłem instalację (używając innego USB, sformatowanego). Jeździłem samochodem po otwartym terenie z ograniczoną liczbą drzew (zakładając, że nie powiodło się z powodu wbudowanej karty powietrznej, pomyślałem, że pojadę nim tam, gdzie jest dobry sygnał, w tym momencie byłem zdesperowany) i co się okazało - przekroczyłem jednostkę 11 i udało mi się zakończyć aktualizację.

Gotowy do odwołania wizyty u dealera. Krótko mówiąc, jeśli myślisz o aktualizacji z USB, nie próbuj tego robić. Ale jeśli jest za późno i utknąłeś w tej niekończącej się pętli - po prostu próbuj dalej. Jeździj nim (nie zwracaj jednak uwagi na ekran podczas jazdy), bądź pozytywnie nastawiony, a się uda. Robisz o wiele więcej niż to, co zrobią dealerzy, zwłaszcza jeśli chcesz uniknąć tej śmiesznej opłaty diagnostycznej w wysokości 180 $ i powiedzieć im, że wymiana urządzenia będzie kosztować $$$ później. Zrób to sam i po prostu bądź konsekwentny. Spróbuj. Powodzenia (niestety muszę polegać na forach, ponieważ rozwiązanie tych problemów przez Uconnect/Jeep zajmie kolejne 30 lat).
Mam dokładnie ten sam problem, próbowałem już 2 różnych dysków USB. Dziś wieczorem, kiedy wrócę do domu, spróbuję ponownie użyć innej marki USB, użyłem 2 tego samego typu (Staples 16g). Mam nadzieję, że zadziała.

#34 ·
Miałem ten sam problem, a powodem, dla którego zadziałało to dla jednej osoby, która "przejechała kilka mil", jest to, że kroki 11-15 wymagają stabilnego połączenia danych. Tam aktualizacje OTA (over the air) nie są zawarte w aktualizacji, której używasz za pośrednictwem dysku USB. Więc... jeśli Twoja aktualizacja nie powiedzie się na kroku 11 w odniesieniu do karty bezprzewodowej lub błędu Sierra, wsiądź do swojego jeepa i jedź do innego obszaru z lepszym sygnałem. Poważnie, to wszystko, co musisz zrobić, wyjedź jeepem z garażu lub gdziekolwiek jesteś i jedź do lokalnego Walmartu lub innych zaludnionych obszarów i po prostu spędzaj czas i obserwuj, jak przebiega aktualizacja. Ponownie, aktualizacje 11-15 nie są zawarte w aktualizacji, są to aktualizacje OTA i wymagają silnego połączenia danych z siecią AT&T 3g. To także powód, dla którego najprawdopodobniej działa i przechodzi w salonie, ponieważ są one zwykle umieszczane w zaludnionych obszarach miasta / miast. Ponownie, po prostu jedź gdzie indziej, a aktualizacja przejdzie, nie ma potrzeby odłączania akumulatora i ciągłego ponawiania aktualizacji. Jeśli nie działa to tam, gdzie jesteś, to dlatego, że sygnał 3g AT&T nie jest wystarczająco silny tam, gdzie jesteś.

#35 ·
Doświadczyłem tego samego problemu, a powodem, dla którego zadziałało to u jednej osoby "jeżdżącej przez kilka mil", jest to, że kroki 11-15 wymagają stabilnego połączenia danych. Istnieją aktualizacje OTA (over the air) nie zawarte w aktualizacji, której używasz za pośrednictwem dysku USB. Więc... jeśli twoja aktualizacja zawodzi na kroku 11 w odniesieniu do karty bezprzewodowej lub błędu Sierra, wsiądź do swojego jeepa i jedź do innego obszaru z lepszym sygnałem. Poważnie, to wszystko, co musisz zrobić, wyjedź jeepem z garażu lub gdziekolwiek jesteś i jedź do lokalnego Walmartu lub innych zaludnionych obszarów i po prostu spędzaj czas i obserwuj, jak przebiega aktualizacja. Ponownie, aktualizacje 11-15 nie są zawarte w aktualizacji, są to aktualizacje OTA i wymagają silnego połączenia danych z siecią AT&T 3g. To również powód, dla którego najprawdopodobniej działa i przechodzi w salonie, ponieważ są one zwykle umieszczane w zaludnionych obszarach miast / miasteczek. Ponownie, po prostu jedź gdzie indziej, a aktualizacja przejdzie, nie ma potrzeby odłączania akumulatora i ciągłego ponawiania aktualizacji. Jeśli nie działa tam, gdzie jesteś, to dlatego, że sygnał 3g AT&T nie jest wystarczająco silny tam, gdzie jesteś.
Mój problem nie polega na niepowodzeniu aktualizacji, ale na tym, że nigdy nie otrzymuję opcji aktualizacji, bez względu na to, gdzie mam pojazd. Kiedy to się zaczęło, zacząłem codziennie jeździć Jeepem przez wiele mil, bez efektu. I, zresztą, mam silne połączenie 3G w moim garażu.

#39 ·
To w 100% kwestia sygnału komórkowego. Jechałem dziś do pracy inną drogą, która była bliżej firm i ruchliwych okolic i wtedy zainstalowało się w całości. Słyszałem, że korzysta z usługi Sprint, więc rozumiem, dlaczego może być wadliwa. Chciałbym, żeby FCA lepiej to gdzieś komunikowało, bo posiadanie samochodu na mojej posesji w pętli zapętlania wywołuje u mnie niepokój, zwłaszcza że wiem, że bateria może się rozładować. Kto chce ponownie podłączać/odłączać akumulator za każdym razem, gdy zatrzymuje/uruchamia swój samochód? ...albo ma czas, żeby zawieźć go do dealera? Nie wiem... bardzo frustrujące!

#40 ·
Witajcie Członkowie Zespołu,

Ponieważ niektórzy z nas mają problemy z aktualizacją uconnect 8.4AN, opisuję mój problem:

1. Pobrano aktualizację 17.43.01 - UCONNECT_8.4AN_RA4_17.43.01_MY15_NAFTA
2. Włożono z włączonym silnikiem na działający pendrive USB 16GB, czysty, z 2 rozpakowanymi plikami
3. Radio zapytało mnie, czy chcę dokonać aktualizacji, więc tak
4. Napotkałem błąd (około 67% całkowitej aktualizacji) „Sierra Wireless: instalacja pliku bolo nie powiodła się”. Proces aktualizacji przebiegał sprawnie do numeru jednostki 10. Nazwa jednostki: Embedded Air Card, proces zawiesił się na 1% i ostatecznie zakończył się błędem „Sierra Wireless: instalacja pliku bolo nie powiodła się”.
5. Po nieudanej aktualizacji oprogramowania Uconnect 8.4 proces aktualizacji zapętlał się, gdy pendrive USB był włożony. Kiedy wyjąłem pendrive USB, ciągle pojawiał się monit „Please Insert Update USB”. Wyglądało na to, że nieudana aktualizacja Uconnect zablokowała mój Uconnect 8.4.

Wypróbowałem kilka sugestii:
1. Wyjmij dysk USB, gdy Uconnect sprawdza integralność ISO (podczas walidacji ISO przed aktualizacją)
2. Wyjmij akumulator samochodowy

Jakieś pomysły, jak to uruchomić ponownie? Nie sądzę, żeby ASO wymieniło mi radio za darmo, ponieważ nie jest już objęte gwarancją. Ale może mają jakąś dodatkową procedurę?

Nie włożyłem żadnych zdjęć, ale to dokładnie to, co tu jest:

Proszę o pomoc i dziękuję.

Radek
Miałem ten sam problem z moim Cherokee trailhawk z 2015 roku. W instrukcji obsługi jest napisane, aby włączyć zapłon (jeśli nie masz przycisku start), czego nie mam, po 5 lub 6 nieudanych próbach spróbowałem wykonać aktualizację z pojazdem na "run"....aktualizacja zadziałała za pierwszym razem. Mam nadzieję, że to pomocne i powodzenia.